Köpekleri Eğitime Göndermek Gerekli Mi?

Nhnnn
Nhnnn

2166 Puan

Anket

Evet profesyonel eğitim almalı
(12 oy)
Evde verilen eğitim yeter
(17 oy)
Toplam (29 oy)

İnanıyorum ki bir çok insan bu soruyu sormuştur kendi kendine evde eğitim olur mu yoksa eğitim alması için bir yere göndermeliyim diye ben de şu an bu konu üzerinde düşünüyorum

14 CEVAP

suzanisil
suzanisil

139

eğitimsiz köpek yoktur yanlış verilmeye çalışılmış eğitim vardır.
kişi köpeğini doğru bir şekilde ve gerektirdiği komutlarla eğitmeyi başarabilirse süper :)
ben kendime bir eğitim DVD si aldım ve bugüne kadar yanlış yaptığım şeyleri gördüm. yani sektörün içinde olmak herşeyi bileceğimiz anlamına gelmiyormuş. sizlere de öneririm. ''Ali Yeşilırmak ve Max ile köpek eğitiminin sırları''.

Sakın ve sakın köpeğinizi Türkiye'de o Şile / Çekmeköy gibi yerlerdeki kendilerini profesyonel köpek eğitmeni denen kişilere teslim etmeyiniz. TC'de 2-3 tane doğru dürüst eğitmen vardır ve sadece 1 adet köpek psikoloğu vardır.

Robin
Robin

2466

Düşünmeniz gereken şey eğitimin ne kadar kapsamlı olacağı bence,basit komutlar evde bir şekilde öğrenilebilir ama geniş ve iyi eğitim istiyorsanız profesyonel eğitim şarttır. burada köpeğin cinsi de önemli bir etken.

muffin
muffin

28

Köpeğin başkası tarafından eğitileceğine, sahibi nasıl eğitim vermesi gerektiğine dair eğitilse çok daha iyi olur. Ne yazık ki bu tür gruplar (bildiğim kadarı ile) yok, insanlar kolayına kaçıyor, köpeğini eğitime gönderir ve çoğunlukla sonuç hüsrandır. Halbuki eğitimle geçen zaman hem köpek hem sahibi için eğlencili olur hem de araladındaki bağı kuvvetlendirir.

eren
eren

2288

bence profesyonel eğitim şart.

Ve unutmayın köpek eğitimi " sizi" içerir. Kendinizi eğitmelisiniz. Kendiniz de katılmalısınız.

Boyka
Boyka

1662

Bi köpeği eğitmek için önce kendini eğitmeli insan.

Profesyonel eğitimi içinizden bir yerlerden istiyorsanız bilemem ama köpeğin alacağı eğitim evde olmalıdır, sahibinden olmalıdır. Bu aranızdaki bağı da size duyduğu güveni, sevgiyi de güçlendirecektir.
Ben de profesyonel eğitim konusunda çok düşündüm ama benim aldığım geri bildirimlerde doğru olmadığı yöndeydi. Köpeğinizin gittiği yerde dikkatini dağıtabilecek çok fazla şey olmayacak, evde ve dışarıdaki eğitimlerinizde bu dikkat dağıtıcılar mevcut olacak. Bu ona daha bir eğitim demektir. Profesyonel eğitim çok ağır vakalarda gerekli diyorum ben, sizi korkutmasın eğitim. Onunla o zamanı geçirirken de çok mutlu olacaksınızdır eminim. O öğrendiğinde daha mutlu olacaksınız. Zor değil, bunun için biraz çaba sarfedin.
Benim düşüncem bunlar, biraz uzun ama açıklayabildim bence ^.^

Profesyonel egitimin hicbir zarari yoktur elbette. Fakat herkezin imkani olmayabilir. Bu yüzden Köpek evlat edinen insan ilk kendini egitmeli,ögretmeli,bilgilendirmeli.... bunlar olduktan sonra Profesyonel egitime gerek kalmiyor.

Evde ve kendin rahatça temel komutları öğretebilirsin. Bunun için DVD ve kitap alabilir internette videoları izleyebilirsin.

cuvava
cuvava

938

bence kendin eğit hani pazardan hazır aldım gibi olur bi emek olmalı hem daha iyi olur

peri
peri

393

Ben cok gereksiz buluyorum.temel eğitimi kendiniz verebilirsiniz.ugrasamam aman hazir programlasinlar bana versin diyorsaniz gonderin egitime.

acarabi
acarabi

630

Köpeğiniz ulusal ve uluslararası yarışmalara girmeyecekse, özel olarak alan ve kişi koruması yapmayacaksa kendiniz tarafından ve kendi yaşam sahalarınızda eğitebilmeye ( tabiiki önce kendinizi eğiteceksiniz ) vaktiniz ve sabrınız ( neden olmasın ) müsaitse en ideali bizzat köpeğin sahibi tarafından günlük yaşamlarına uygun olarak eğitilerek beraber yaşamı öğrenmeye alıştırılmasıdır. Cümle biraz uzun oldu fakat sanırım ne demek istediğimi anlatabildim umarım.

petokulu
petokulu

474

Sizlere tavsiyem burayı okumanız. Tuvalet eğitimi gibi konularda profesyonel hizmete ihtiyaç duyulmaktadır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7516 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR