Kedim Ellerimi Isırıyor.

outlaw
outlaw

2813 Puan

Miskin onu sevmeye çalışırken aniden elimi ısırmaya başlıyor onu nasıl engelleyebilirim

3 CEVAP

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

ısırmama ve tırmamalamama olaylarını küçükken engellemek daha kolaydır saldırgan oyunlar oynatmamak gerek. Şu an için ceza sistemi pek işe yaramaz suyla korkutan olduğunu duydum bu da aranızdakı ilişkiyi bozar, benim kedimde aynı şekilde ellerimi param parça ediyor tam olarak eğitemedim çünkü geç kaldık ,Sizin kedinizi eğitmeniz için elinizi ısırmaya başladığında otoriter ses tonuyla hayır diyin elinizi sertçe çekmeyin dişlerine zarar verebilirsiniz.

leylim35
leylim35

191

kediler ilk terbiyeyi anne ve kardeşlerinden alırlar. annesinden ve kardeşlerinden herhangi bir sbep ile erken ayrılan yavrular bu terbiyeyi(ısırdığında ısırık ile durudrulma gibi) alamazlar. Kediler büyük ataları gibi yarı vahşi özellikler taşırlar. avlanma da bunlardan biridir. kediniz avını (fare ...gibi) ısırrarak etkisiz hale getirir. sağlıklı olan bu antremanı kardeşleri ile karşılıklı veya annelerinin getirdiği çekirge yılan fare gibi yarı baygın avlar ile yapmalarıdır. fakat yavru bir kediye sahipseniz bu antremanı sizinle ve en kolay av olan parmaklarınızla yapmak isteyecektir. bu çok doğal bir davranıştır. Ohmm adlı üyenin de dediği gibi saldırgan oyunlar oynamamak ses yükseltmemek kediye vurmamak itmemek önemlidir. bana sorarsanız bu ısırık olayından kurtulmanın en kolay yolu ona bir KARDEŞ getirmektir. tek kedi sıkıldıkça sizi ısıracak yani oyun oynayacak av antremanı yapacaktır. ona KARDEŞ GEİTİRİN VE MUTLU EDİN. oyun ve antreman kardeşine sevmek size kalsın :)

Beysgul
Beysgul

695

Yavru kedim beni de ısırıyor acıtmıyor ya da sevgimden göremiyorum benim için çok büyük bir sorun değil ama yazılanlara ek olarak diş kaşınmasından olabileceği de söylendi bana ısıracak dişini kaşıyacak bir şey verirseniz belki rahat bırakır :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2217 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR