İguanamıza Verilebilecek Gıdalar Nedir?

suzanisil
suzanisil

139 Puan

Merhaba, İguanalar için hazırlanmış özel palet mamaların haricinde yeşillik, kabak ve havuç rendesi veriyorum. Bunların haricinde verilebilinecek gıdalar nelerdir?

4 CEVAP

ying
ying

34

ben biraz meyve ağırlklı bir menü hazırlıyorum çilek,muz armut,kavun... ayrıca bezelye dere otu roka lahana gibi besinler verilebilir

ERCANGERDAN
ERCANGERDAN

376

iguananıza %80-85 oranında yeşil sebzeler ve %10-15 oranında meyve verebilirsiniz. oksalat içeren besin maddelerinden uzak tutunuz, oksalat içeren besinler vucutta oksilit aside dönüşür ve kalsiyum emilimini arttır. ki bu canlılar kalsiyumu zaten dışardan yeşil bitkilerden alırlar , yani onu da emilim sonucu kaybederlerse kalsiyum eksikliğinden metabolik kemik hastalıklarına yakalanırlar.


verilmemesi gereken veya doyurma amaçlı değilde tadımlık haftada bir kez az miktarda verilmesi gereken besinler için , arama motorunda oksalat içeren besinler diye arama yapıp ne tür besinler olduğunu görebilirsiniz.


bunun yanı sıra , mutlaka vermenizi önereceklerim,

karahindiba , dere otu, semiz otu, tere otu, ısırgan, bal kabağı , roka , dut-üzüm-kabak-fasülye-domates yaprakları, japon gülü mutlaka bunları besinlerinde bulabildiklerinizi veriniz.

cyriic
cyriic

2054

meyvenin yararlı olmadığını duymuştum öldürüyormuş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1837 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR