Kedi- Bebek İlişkisi Nasıl? Küçük Çocuğu Olup Evde Kedisi Olanlar Veya Bu İlişkiye Şahit Olanlar ...

leylim35
leylim35

191 Puan

evimde 3 asil 2 geçici yuva olduğum toplam 5 kedim var. eşimle çocuğumuz olsun istiyoruz ancak kedilerimiz bizimle yaşamaya devam edecek...çocuğu olanlar, bu ilişki nasıl. zor olan yönleri nedir. ne gibi önlemler ile bu ilişkiyi sağlıklı yürütebilirim. şimdiden teşekkürler. sevgiler...

7 CEVAP

efgenia
efgenia

14798

bence hicbir zor yönü yok... aksine evde hayvanlarla büyüyen cocuklar cok daha sosyal oluyorlar ve o hayvanlar cocukların en yakın oyun arkadası oluyor... ben burada cocuklardan ziyade kedileri daha cok düsünüyorum cünkü ebeveynlerin bir kısmı cocukları kücükken evdeki hayvana davranıslarını kontrol emiyorlar.. o hayvan cocuk icin bir oyun arkadası olurken hayvan iskence cekiyor cünkü kücük cocuklar onları cok hırpalıyor akabinde kendilerini korumaya baslıyorlar ve bu sefer de ebeveynler "aman benim cocuguma saldırdı, elini ısırdı" gibi gerekcelerle hayvanları ya atıyorlar ya da barınaga bırakıyorlar ama asıl suclunun kendleri olduklarının farkına varmıyorlar... siz yavrunuza evdeki hayvanlara nasıl yaklasması ve davranması gerektigi konusunda yardım eder ona örnek olursanız hicbir sorun cıkmaz... nihayetinde cocuklar gibi onlar da canlı, oyuncak degil ve canları yanıyor hal böyle olunca kendilerini korumak adına karsı ataga geciyorlar... bunu önlemek tamamen sizin elinizde ve ben cocukların hayvanlarla büyümesinden yanayım her zaman...

pashaa
pashaa

90

Arkadasimin evimde 10 kedi 2 kopek var ve suan 2 yasinda olan bebekleri hic problem olmuyor. Ben 1 yasindaki bebegimle gidiyorum misafirlige ona da bisey yapmiyorlar. Ama dikkat etmek ve kedinin tum asilarini eksiksiz yaptirmak bakimlarini aksatmamak lazim. Benim kopegim de kabullenmez sandim kizimi ama ilk onun yanina goturdum simdi benden cok onu koruyor.

Nhnnn
Nhnnn

2166

ben daha önce bir arkadaşım için araştırmıştım biraz burada ve burada bazı bilgileri bulmuştuk siz ed belki incelersiniz

Nasıl bir ilişkileri var tam olarak yakından bilmiyorum fakat. İnternette gördüğüm videolar kadarıyla çok iyi anlaşıyorlar kedi onun dostu oluyor. Köpek içinde aynı şey. Hatta bir videoda kedi bebeğe bazı temel şeyleri öğretmeye çalıştığını gördüm :)

KorsanElvin
KorsanElvin

1357

Problem olacağını sanmıyorum ama bebek küçük olacak ve bebeğin hırçınlığına göre değişir yani bebek küçükken kedileri çekiştirip ittirebilir bebeği gözlemlemenşz gerek veya kediyi ısırmaya çalışabilir küçük olacağı için bilemez :)

KorsanElvin
KorsanElvin

1357

Problem olacağını sanmıyorum ama bebek küçük olacak ve bebeğin hırçınlığına göre değişir yani bebek küçükken kedileri çekiştirip ittirebilir bebeği gözlemlemenşz gerek veya kediyi ısırmaya çalışabilir küçük olacağı için bilemez :)

umut61
umut61

2877

Dikkat edilmesi gereken tek şey toksoplazma virüsüdür. Hamilelikten önce bu testi yaptırmanız gerekmektedir. Toksoplazma adı verilen bu parazit gebelik döneminde geçirilen enfeksiyonun seyrinde bebeğe bulaşabilir. Bunun sonucunda bebekte ortaya çıkan enfeksiyon düşüğe neden olabileceği gibi göz, beyin gibi organlarda hasara yol açabilir ve/veya bebekte gelişme geriliği oluşturabilir. Lütfen buna dikkat edin başka herhangi bir sorun olmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3604 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR