Çiş Sorunu

THESUN
THESUN

4633 Puan

SELAM,


YAKLAŞIK 9 YILDIR BAKTIĞIM KEDİM ( ERKEK,KISIRLAŞTIRILMIŞ),,SON ZAMANLARDA EVİN HEMEN HER YERİNE ÇİŞ YAPMAYA BAŞLADI. SON BİR KAÇ AYDIR DA İÇTİKLERİ SUYA ÇİŞ YAPIYOR VE BİR GÜNDE NEREDEYSE 3-4 KEZ SULARINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALIYORUM. GÖZÜM SÜREKLİ SUDA. ELİMDE BEZ EVDE ÇİŞLİ BÖLGELERİ SİLMEKTEN BİLEKLERİM ŞEKİL BOZUKLUĞUNA UĞRAMAYA BAŞLADI. EVDE ÜÇ TANE DAHA KEDİM VAR.
BU KONUDA TECRÜBESİ VE GÖRÜŞÜ OLAN ARKADAŞLARIN ÖNERİLERİNİ BEKLİYORUM.
SEVGİLER.

4 CEVAP

Chapulita
Chapulita

497

Merhaba ..Kediniz kızgınlık dönemine girmiş olabilir ..Bu geçici bir dönem..İşediği yerleri karbonatlı suyla silin koku kalmaz yoksa aynı yere yine yapar ..Ama suyuna işemesi çok enteresan ve ilk kez duyuyorum..Allah sabır versin size zor bir dönemdesiniz..Gazeteyi konfeti şeklince parçalayıp kedi kumu kabına koyun ve gösterin bazı kediler gazeteyede çişini yapıyor benim önerim bunlar kolay gelsin

patipati
patipati

88105

Psikolojisini bozan bir olay mı oldu, kumu kirli miydi, yoksa onunla artık yeterince ilgilenmiyormusunuz. Kediler kum kabı kirlenince de olmadık yerlere çiş yapıyorlar. Yada ilgi çekmek için. Ayrıca herhangi bir rahatsızlığı da olabilir. Bence bir veterinere sorun. Acaba idrar yollarında bir problem var da onu mu anlatmaya çalışıyor.

panchak
panchak

112093

benim önerim,su kabını ordan kaldırın, sadece mama saatinde ve arada suyu içmesi için önüne koyun,içince önünden kaldırın tekrar.alışkanlık haline getirmesin.orayı da çamaşır suyuyla silin ki hiç koku kalmasın.arada kumuna götürün koyun, patisini tutup kazmayı gösterin, bekletin orda,oraya alıştırın.

Hilakyol
Hilakyol

7623

Merhabalar ;
Kısırlaştırıldığı için kızgınlık dönemi değildir yani olamaz. Eyer doğru bir operasyonla bitmişse.
~ Obsesif sorunları olabilir. Yani bilinçsizce yapıyordur. Yada psikolojik rahatsızlıkları olabilir. Bir şeyi aşırı derecede tekrar edip duruyordur.
~ En basitinden kumu da kirli olabilir.
~ Ya da bizim kedi küçükken ağır bir hastalık geçirmişti. Gençlik haslalığıydı ama şükür atlattı.
Kumuna gitmeye edemiyordu ama yeme sorunu vardı. Kedinizde yemek sorunu yoksa gençlik değildir.


Ama kesinlikle bilinçli bir veterinere götürünüz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1374 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR