Parkta Yavru Bir Kedi Buldum.

Kedinin annesini çocuklar taşlamış ve yavru kediyi de parkta kaydıraktan falan kaydırmışlar. Biz kediyi çocuklardan aldık annesi belki gelir dedik 3 veya 4 saat bekledik ama gelmedi. Eve aldık. Dişleri yeni çıkmaya başlamış ve yürüyor ama arada düşüyor acaba kaç haftalıktır? Birde süte su katarak kediye verdik kendisi kaptan içebiliyor. 4 kere falan süt çok az içti ama eve aldığımızdan beri hiç tuvaletini yapmadı nasıl yaptırabiliriz ve acaba kabız mı? Annesini çok arıyor yavru kedinin her tarafı siyah ve her siyah gördüğü yere miyavlıyor siyah bir tişört koymuştuk altına onu emiyor. En kısa zamanda veterinere götürüceğiz. Süte su katarak içirmeye devam etmeli miyiz? Onun için daha doyurucu ne bulabiliriz? İsmi de yok kedinin ne önerirsiniz?Kedi galiba erkek (Resimdeki bulduğumuz yavru kedi)


33 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bende kızımı annesiz bir şekilde bulmuş ve annesi olmadığını fark edince evime getirmiştim. Oda simsiyah bir yavru:)
Sorularınıza gelirsek, yavrunuz 1,5 aylıktan küçük bence.Kızımı bulduğumda 1,5 aylıktı ve çok rahat yürüyebiliyor,kum kullanıyordu diye böyle düşünüyorum.
Kediler laktozu sindiremezler ve özellikle yavru kedilerde süt vermek çok zarar verebilir.Annesiz yavru kediler için üretilmiş olan süt tozlarından almanız gerekiyor. Veterinerden,petshop tan ve pet alışveriş sitelerinden bulabilirsiniz. Marka olarak Gimcat ve Bio pet Active önerebilirim. Yavru kediler için olan biberonla beslerseniz bir şeyleri emme ve annesini arama ihtiyacını gidermiş olursunuz diye düşünüyorum.
Tuvalet konusunda sanırım kendisi yapamayacak kadar küçük ılık suyla ıslatılmış bir pamukla genital bölgesine hafif masaj yaparak sizin yaptırmanız gerekiyor. Ayrıca sıcak tutmalı ve gazını çıkarmalısınız.
Şu yazıları okumanızın yardımı olabilir
https://kedilibirhayat.com/2013/10/01/bebek-kedi-bakimi-ve-kedi-sutu-uzerine/
http://www.petist.net/oksuz-yavru-kediler-icin-bakim-rehberi-1-6-haftalik-yavru-kedi-bakimi/
Birde bence veterinere götürüp kaç aylık olduğunu,sağlık durumunu öğrenmeniz iyi olur

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

2 aya kadar verin. Yavru olduğundan kuşlara zarar vereceğini sanmıyorum ama yine de dikkatli olun.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Hayır, sanmıyorum. Kediler bebekken başka canlılarla daha iyi anlaşıyorlar. Kuşlarınıza zarar vermez bence ama yinede temkinli olun. Süt tozları zaten paketlerde satılıyor. Kediler sütü çok seviyor ama 3. Aydan itibaren ihtiyaçları kalmıyor.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Önce bir paket alıp ne kadar yettiğini gözlemleyip ona göre ne kadar almanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz.
2-2,5 aylık olana kadar süt tozu ile beslemeniz gerekiyor. Katı gıda yiyebilecek kadar büyükse yaş mama da verebilirsiniz. Yiyebiliyorsa schesir,Brit care,gimcat markalarının yavru kedi yaş mamalarını tavsiye ederim.
Şuan çok küçük,zarar vereceğini sanmıyorum ve kuşlarınıza alıştırmanız için güzel bir yaşta. Alışırsa büyüdüğünde de zarar vermez diye düşünüyorum

KedimVar
KedimVar

119251

Belki ayaginda bir sorun vardir. 1-1,5 aylik kedicik.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Kedilerin yaşını görerek hiç anlayamıyorum:(


O zaman dediğiniz gibi ayağında bir sorun olabilir

milodelisi
milodelisi

11213

Aynı sorunu aynı tıpaatıp bir kedicikle yaşadım:( 1 aylık gibi duruyor bu arada.
Süt tozları gaz yapabiliyor, hangi markayı kullanıyordunuz? İlk acemilikten ilk bulduğumu almıştım bir kediciği ne yazık ki kaybettim o nedenle. Öncelikle süt tozunu kaç saatte bir veriyordunuz? Birde sıcak su çok sıcakmıydı bunaltacak kadar? Belki tam emin değilim ama bunalmış ve o nedenle dili dışarıda olabilir. Ona dokununca vücut ısısı nasıl, soğuk-sıcak?

milodelisi
milodelisi

11213

Nerede oturuyorsunuz, 7/24 veteriner varmı yakınlarda? Varsa risk almayın götürün bence:( Kafası yerde yürüyemiyorsa çok iç açıcı değil durum:(

kedi için ne kadar süt tozu almamız gerek? Ne zamana kadar süt tozunu içirebiliriz? Bir de evde 2 muhabbet kuşumuz var acaba onlara zarar verir mi?

Alfam
Alfam

2476

Kemikleri güçsüz kalmış olabilir
Kuşlara zarar vereceğini düşünmüyorum henüz küçük hatta şimdi alışması ilerde kolaylık sağlar ayrıca çok sevimli bir kedi

Şimdi daha rahat yürüyor süt verdikçe kendine geldi ama süt tozlarından aldık verdik içmedi normal süt de ekledik yine içmiyor sadece normal süt içiyor yudum yudum vermeye çalışıyorum ama püskürtür ne yapmalıyım? Bir de koltuk kenarlarına falan tırmanıyor tırnaklarına zarar gelmez değil mi tırmanmasını engellemeli miyiz?

KedimVar
KedimVar

119251

Bırakın tırmansın kasları güçlenir. Ama koltukları tırmalamadınız istemiyorsanız tırmalama tahtası alın. Kedi sütü tozunu kendiliğinden içmiyorsa biberonla verin. Hala isim önerisine ihtiyacınız var mı?

Koltuklara tırmanmasında sıkıntı yok biz tırnaklarına bir şey olur diye korktuk. Biberonla da içirmeyi denedik yine içmiyor şırınga ile de denedik yine içmiyor. Süt tozunu yanlış mı yaptık anlamadım. Acaba nasıl hazırlamalıyız süt tozunu suyun ölçüsü ne kadar olmalı? Ve evet hala isim bulamadık.

Kedim ilk geldiğinden beri kuma yapmaya öğrendi hep gidip kumuna tuvaletini yapıyordu ama bu aralar kuytu köşeye gidip yapıyor tuvaletini ve tuvaletini yaparken alçak sesle bağırıyor ne yapmalıyız?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben 3 yemek kaşığı sıcak suya 1 tepeleme yemek kaşığı süt tozu koyarak hazırlıyorum. Gimcat süt tozunun arkasında bu şekilde yazıyor. Her süt tozunun tadı aynı değil sanırım,belki tadını beğenmemiştir. Hangi markayı kullanıyorsunuz acaba?
Tuvaletini dışarı yapma psikolojik veya sağlık sorunundan kaynaklı oluyor. Sizin ki yaparken bağırdığına göre bence sağlık sorunu olabilir. Veterinere gitmediniz mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3201 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR