Kedim Isırıyor Neden ?

Mia_Damla
Mia_Damla

2729 Puan

Kedim ısırıyor herkes bir şey den korktuğunu söylüyor ben bi kaç günlüğüne bi arkadaşa vermiştim evde yoktum ondan sonra kediyi aldığımda el ve ayak dan korkar olmuş veteriner ı aradım bir şey den korktuğunu ve küçükmus böyle yaparmış zamanla alışır yanında ani tepki yapma dedi Nasil alışır ne yapmam lazım yardım ? Uykusu gelince kendini sevdiriyor normal ken itiyor elimi.

12 CEVAP

Mia_Damla
Mia_Damla

2729

Teşekkürler :)

betulaltundal
betulaltundal

35470

Kediler hasta mı olur insan mı bu demek gibi bir şey olmuş yorum. Tabi ki dişleri kaşınır ve bunu elinize saldırdığında düzeltmezseniz yerleşir, bir oyun oynama şekline dönüşür. Arkadaşınıza vermeden önce sevdiriyorsa ve döndüğünde sevdirmemeye başlamışsa size tavır yapıyor olabilir. Korkusunu yenmesi de zamanla kendi haline bırakıp sevgi verdikçe düzelecek bir durum. Yanında yüksek sesle konuşmayın, sevmenizi istemediğinde üstüne gitmeyin, yumuşak bir ses tonuyla uykuluyken yanına yaklaşıp konuşun, günde en az 15 dakika top, ip veya neyi seviyorsa onunla oynatın, düzelecektir. El ve ayaklara saldırmaya tekrar başlarsa saldırdığı anda ondan uzaklaşıp canınızın yandığını belli eden bir ses çıkarın. Ellerinizle oynatmayın mutlaka bir oyuncakla oynasın. Benim kedim şşt hayır dediğim zaman anlıyor artık, önceden çok saldırırdı o da. İlla sevdirmiyorsa kendini karakteri odur ancak kendi istediğinde yanınıza gelir ve 30 saniye durur o da size bir ömür gibi gelir :)

gzmmu
gzmmu

69

küçük oldğu için dişleri kaşınıyor olabilir. ama daha önce yapmıyorsa eger kı bıraktıgınız arkadasınız ona kötü davranıp korkutmuş olabilir..

Yampirik
Yampirik

5735

kedinin karakterine göre değişir. bizimkide kendini sevdirmez sevmek istediğinde ısırıyor elini itiyor bence normal bir durum ama belki de kediniz daha küçük olduğu için de oyun amaçlı yapıyor da olabilir korkmuşta olabilir

Mia_Damla
Mia_Damla

2729

Diş kasıma oyuncağı felan varmı ?

Yampirik
Yampirik

5735

http://www.***********.com/petstages-orka-cat-wiggle-worm-catnipli-kaucuk-solucan-dis-kasiyici-kedi-oyuncagi-p-PTART329?magaza=**************&wt_gl=cpc.nelk.petshop.pla&gclid=CjwKCAjww9_MBRAWEiwAlaMJZkNeSXcFV1xmad2167tLaVTURI8lK2PejNXMi4plQ7tFX1Q8D3wlNxoCdi0QAvD_BwE

Yampirik
Yampirik

5735

ama bana sorarsanız bu fiyata değmez

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Hayvanın dışı mi kasinir çocuk mu bu:) kim uyduruyor bunları:) benim kedim bir buçuk yaşında kendini ellettirmez sevmek isteseniz direkt olarak elinize sarılır hem yalar hem isirir. İsirmasindaki maksat acitmak değil o şekilde seviyor sahibini. Cinse göre değişir kimi var disleme huyu yoktur. Kimi ise el uzatirsiniz direkt isirmaya yeltenir. Yavru kediler daha oyuncudur o yüzden isirma ve itme hareketleri yapabilir normaldir.

Ela04
Ela04

910

Tabi onların da dişi kaşınır.

eliflal
eliflal

1869

Arkadaşınız ona sert davranıp bağırıp çağırmış ise kediniz bu durumdan k
Korkmuş olabilir ona sıcak bir ortam yaratın zamanla güvende olduğunu anlayacaktır ve bu yaptıklarını yapmayacaktır

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Ve herkesin her söylediğine itibar etmeyin onu mümkün olduğunca sevgiyle kucaklayin kendinizi ona hissettirin

Mia_Damla
Mia_Damla

2729

Sürekli kucaklıyorum onu. Ama korkmasına üzülüyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1139 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR