Kedim Dışarı Çıkmak İstiyor ?

Miril
Miril

5203 Puan

Kedim akşama kadar sürekli uyuyor akşam uyanıyor ve miyavlamaya başlıyor bazen sabaha kadar bile sürdüğü oluyor eşi var evde o konu yüzünden olduğunu düşünmüyor ve eşi geldiginden beri koku bırakmaya başladı eve daha önce hiç yapmazken sanki biz onu dışarı bırakalım diye her şeyi yapıyor onu çok seviyorum ne yapacağımı şaşırdım kısırlaştırmak bana o isteklerini geçirecek gibi gelmiyor zaten öyle bir şey de sadece bizim içinmiş geliyor bi yandan taşınma faslimiz var orası onun için uygun aslında dışarısı trafikten uzak yeşillik orda dışarı bıraksam yine yemeğini suyunu koymak şartı ile her zaman eve de gelebilecek ayrıca bir sorun olur mu suan ki evimde bırakamam zaten ama orası kedilerle dolu bir yer kedilerin durumu gayet iyi görünüyor aslında kafam çok karışık bunları yazdığıma bile inanamıyorum ondan ayrı kalmak başına ne gelir gibi düşüncelerle yaşamak istemiyorum ama şuanki durumda kısırlaştırmak çok saçma geliyor çünkü hiç oyun oynamıyor sadece uyuyor ve dışarı çıkmak istiyor önceden hiç böyle değildi sonradan böyle oldu çok mutsuzum ve çok kafam karışık bu durumları yaşayan birileri bir fikir verebilirler mi .. Lütfen art niyet aramayın her şey onun iyiliği için olacak.. :(

6 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sürekli uyuma,hiç oyun oynamama ve dışarı çıkma kızgınlık ile ilgili. Benim oğlum ergenliğe girdiğinde sürekli uyumaya,oyun oynamamaya ve dışarı çıkmaya başladı. Ayrıca çok keyifsiz ve mutsuzdu.
Kısırlaştırma sonrası sanki yavruluk zamanına geri döndü. Eskisi gibi oyuncu,mutlu kedi oldu. Yani bunlar kısırlaştırma ile geçen şeyler:)
Eve kısır olmayan dişi gelmesi çiftleşme güdüsünü arttırmış olmalı diye düşünüyorum.Ayrıca dişi kedinizin yavruları büyümeden tekrar çiftleşmek isteyebilir. Bu dişinin sağlığını olumsuz etkileyecektir. Yeni taşınacağınız yerde dışarı çıkması hiç iyi olmaz bence. Sokak kedileri ile çiftleştirip hastalık kalabilir. Sonu belli olmayan birsürü yavrunun sebebi olabilirsiniz.
Kısırlaştırmak size kendi iyiliğiniz için gelebilir ama aslında tamamen onun iyiliği için. Bence kedinizi kısırlaştırmanız en iyisi olur

sezind
sezind

13990

3 erkek kedim var ve geçen sene ergenliğe girdiklerinde yemek yemeleri bile azalmıştı. Sürekli uyuyorlardı, uyandıklarında da deli gibi derinden miyavlıyorlardı, birbirlerinin üstlerine çıkıyorlardı. Daha sonra kısırlaştırdım ve 1 hafta içinde tamamen eski hallerine döndüler, ergenlikten çıktılar. Yani bunun tek çözümü kısırlaştırmanız. "Kısırlaştırmak sadece bizim içinmiş gibi geliyor" demişsiniz ama kısırlaştırmak, kedilerin ömrünü uzatıyor ayrıca gereksiz kedi nüfusunu da engelliyor. Eve gelen dişi kedi kokusuyla erkek kediyi tetiklemiştir bu yüzden daha fazla bağırıyor ve koku bırakıyordur. Erkek kedileri kısırlaştırmak çok basit bir operasyonla oluyor hem sizin hem de kedinizin iyiliği için mutlaka kısırlaştırın.

Miril
Miril

5203

Ailem kısırlaştırmaya karşı çıkıyor üstelik zaten onada maddi durumumuz yeterli değil şuanda :(

KedimVar
KedimVar

119251

Kısırlaştırma kesinlikle çözüm. Zaten fiyatı pahalı değil ama şu an durumunuz yetmiyorsa sonra da kısırlaştırabilirsiniz veya devlet vet leri de yapabilir. Ailenizi ikna edebilirsiniz eminim sonuçta bu onun sağlığı için. Ama dışarı bırakmayın istediği Zaman eve girebilse bile dışarıda olmadın. Çok istiyorsanız tasmayla çıkarırsınız.

Miril
Miril

5203

Sonra yaptırabilirim belki evet ama koku bıraktığı için sonrası kısmı olmuyor annem artık dayanamıyor o bir şeyler söyledikçe ben dayanamıyorum çözüm de bulamıyoruz hepimiz alt üst olmuş durumdayız şuanda gideceğimiz yerdeki insanları tanımıyoruz biz bile rahatsız olurken başkalarının bu durumdan rahatsız olmasına kalkıp bir şey diyemiycem ama kedimi çok seviyorum o ayrı bir konu tabiki ama elimden bir şey gelmiyor bugün en sonunda annemde ağladı ben üzülüyorum diye kendini suçluyor keşke izin vermeseydim en baştan diye :(

KedimVar
KedimVar

119251

Devlet vet lerine götürün kısırlaştırmak için o Zaman. Ne kadar güvenilir bilemem ama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 15535 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR