Kedim Hasta Olabilir Mi?

Busekrbaz
Busekrbaz

775 Puan

Merhaba arkadaşlar ben birkaç gün önce kedi sahiplendim 1 buçuk yaşında. Odamda kalıyor arada açıyorum kapıyı evi gezmesi için balkona falan da çıkabiliyor. Fakat geldiğinden beri sürekli yatıyor günde toplasan 15 20 dk oyun oynuyor o da ipi gözüne sokuyorum oynasın diye o şekilde oynuyor sadece. Tuvaletinde hiç sıkıntı yok sadece mamasını çok az yiyor gibi geldi mama kabına koyuyorum birazcık yiyip bırakıyor zorla önüne tek tek koyarak yediriyorum artık çünkü daha önceden doğum yapmış hala zayıf. Acaba hasta mı yoksa mamasında mı bir sıkıntı var çok korkuyorum.


29 CEVAP

betulaltundal
betulaltundal

35470

Yeni ortamına ve size alışması için biraz daha zaman verin. Bu aralar havalar da sıcak o yüzden sık uyuyup az yiyorlar. Mamasını değiştirdiniz mi tadına alışamamış olabilir? Hatta belki hiçbir zaman çok hareketli bir kedi olmamış olabilir yavru bir kedi de değil sonuçta.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sorunuzdan farklı bir konuya değinmek istiyorum. Hep bir odada bakılıp arada dışarı çıkarak mı yaşayacak? Ve balkon korumalı mı? Değil ise asla çıkarmayın. Burası hiç düşmüyor diye balkona çıkarılan sonra düşüp veterinerlik olan kedilerle dolu.
Kedinizi veterinere götürüp sağlık durumuna baktırıp bağışıklık sistemi için kan testi yaptırmanızı öneririm

KedimVar
KedimVar

119251

Evet Scottish fold olduğunu tahmin ettim de tam olarak gözükmüyordu kulakları. Bence endişelenecek bir şey yok. Scottish fold ların geneli öyle. Benim kedim de öyle. Oyuncağı kucağına koymazsan oynamaz. Çok tembel hep uyur. Şu sıra havalar sıcak olduğu için yemesi de azaldı. Bence normal ama içiniz rahat etmezse vet e götürebilirsiniz. Vet i arayıp sorabilirsiniz mamanın markasını. Ben sizin yerinizde olsam vet imi değiştirirdim bu arada. :))

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

hangi mamayı kullanıyorsnuz? ne zaman doğum yaptı? eski sahibini arıyor ve onu özlüyor olabilir mi?

KedimVar
KedimVar

119251

Cinsi ne?

Busekrbaz
Busekrbaz

775

Veterinere gittim adam bana markasını bilmediğim bir mama verdi bunu herkese öneriyorum çok iyi dedi ben de aldım fakat yaş mama da veriyorum arada bir küçücük konservenin yarısını bitiriyor. Scottish fold tortie dişi.

Busekrbaz
Busekrbaz

775

Şu an yavruları 3 aylık falan diye hatırlıyorum. Sahibi hiç bakamıyordum diyordu sürekli çalışıyormuş ve nöbete falan kalıyormuş. Belki de sahibini özlüyor bilmiyorum.

Busekrbaz
Busekrbaz

775

Haklısınız aslında belki de mamasını beğenmedi. Biraz daha zaman vereceğim alışması için çok teşekkür ederim ilgileriniz için.

KedimVar
KedimVar

119251

Yavrular sizde mi yoksa başkasında mı? Yavrularının hepsinden bir anda ayrıldıysa strese de girebilir. 4-5 gün aralıklarla tek tek ayrılmalıydı yavrularından.

Busekrbaz
Busekrbaz

775

Yok balkonum hem korumalı hem de birlikte çıkıyoruz ben olmadan asla açmıyorum kapısını. Buralarda yeşillik yerler var zamanla oralara da çıkarız birlikte tabiiki öyle sıkıcı bir hayat yaşatmayı düşünmüyorum ona.

Busekrbaz
Busekrbaz

775

Yavruları başkasında. Bir bayandan sahiplendim.

Cnnglr3
Cnnglr3

604

Cinsinden kaynakli diger kediler gibi bol hoplayip ziplamazlar agir baslilardir

Busekrbaz
Busekrbaz

775

Hayır maalesef yavrular bende değil. Bir bayandan sahiplendim birlkaç gün oldu.

Busekrbaz
Busekrbaz

775

Hiç böyle cins bir kedi beslememiştim:) O yüzden böyle düşünüyor olabilirim.

KedimVar
KedimVar

119251

Yavrularından bir anda ayrıldığı için strese girmiş de olabilir o Zaman. Yaptıkları çok yanlışmış. Ama dediğim gibi cinsinden de olabilir. Scottish ler hepsi olmasa da genel olarak öyle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1552 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR