Kedim Çok Halsiz.

sna
sna

782 Puan

2 aylık tekir bir kedim var. yaklaşık 2 hafta önce sahiplendim iç dış parazit ve ilk doz karma aşısı yapıldı. Kedim sabahtan beri çok halsizdi. Hapşırıyor arada bir gözleri yaşlı bakıyor. yarım saat oynayıp 2-3 saat uyuyor. Yüksek ihtimal grip oldu. Havalar soğudu cam açık yatmışız. wiskas mama kullanıyorduk çok sağlıksız olduğunu duyduğumdan hills e geçtik. yavaş yavaş kademe kademe geçtim. Arada yoğurtla karıştırıp verdim. Mamadan da kaynaklanıyor olabilir. Yarın veterinere getireceğim fakat daha öncesinde geçici yuvalık yaptığım kedimin acil hastalığı olmuştu ve onun çok masrafı olmuştu bana. Öğrenciyim ve hala toplanamadım maalesef. Grip tedavisi için ortalama ne kadar masrafı çıkar tecrübeli olanlar söylerse çok mutlu olurum. Ona göre para ayarlamaya çalışacağım ihmal ettirmeden gitmek istiyorum hazırlıklı bir şekilde.

4 CEVAP

zehraaozlu
zehraaozlu

4497

Whiskas mama kötü diye hills e geçmişsiniz ama bu mama da iyi değil ki. Hem grip teşhisini nasıl koydunuz? Hapşırmak ve göz yaşarması dışında bir problem oldu mu? Çünkü kediler yavruyken çok hapşırırlar ve çok hassas oldukları için gözleri en ufak toz dumanla yaşarabiliyor. 2 aylık bir kedinin iyi bir mama ve bağışıklığa ihtiyacı vardır. Cotontzu_Siri bu konu hakkında oldukça bilgili ve sana yardımcı olacaktır :) Grip masrafına gelince, benim kedime 1 hafta içinde 4 kez iğne yaptı 200 lira ödemiştim. Ama dediğim gibi kediniz daha çok küçük onu evde birkaç gün sıcak tutun üzerine titreyin geçmezse götürün umarım iyileşir.

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332

Karma aşısını ne zaman yaptırdınız? Bizim 2 aylık bir yavru kedimize veteriner karma aşısını hemen yaptırın demişti ama yavrucağıza çok ağır geldi aşı. Sabahı göremedi ne yazık ki. Ama bu aşıdan kaynaklı değildir. Parfümlü ve pudralı kedi kumları bazen kedilerde böyle şeyler yapabiliyor. O tür bir kum kullanıyorsanız ondan olabilir gibime geliyor. Bu arada eğer başka bir kedi sahiplenmeyi düşünürseniz sonradan aşılarına 3-4 aylıktan önce başlamanızı önermem. Siz de bizimki gibi durumlarla karşılaşmayı.

Aysenurbsgn
Aysenurbsgn

7332

Yavru olduğundan dolayı fazla uyuması normal bence. Eğer oyun oynarken enerjikse pek sıkıntı yoktur.

sna
sna

782

Normalin dışında davrandığı için endişenlendim dün. Normalde sürekli oyun oynardı fakat dün 10 dakika oynayıp saatlerce yattı. Bu sabah çok daha iyiydi. Hasta gibi görülmüyor. 4 e kadar gözlemleyip gideceğim.
Karma aşısı yapılalı 1 hafta oldu. Kumu pudralı,parfümlü değil. Aşı konusunda çok pişman oldum zaten. Teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 715 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR