Kedimde Ki Mantar Sorunu Hakkında Yardım

umut61
umut61

2877 Puan

Merhaba 6 aylık egzotik shorthair cinsi bir kedim var. 4 aylıkken ense bölgesinde mantar oluştu ve çok hızlı bir şekilde veteriner hekime götürdük. Mantarlı olan bölgeler temizlendi 15 gün arayla 2 iğne yapıldı tam düzeldi derken yine mantar oluşmaya başladı. Tekrar veterinere götürdüğümüzde ise kedimizi komple traş ettiler ve mantar için hap verdiler. 15 gün süreyle kullanmamızı istediler. Bu mantar nasıl bulaşır. Nasıl korunmalıyız. Kedimin sağlığını nasıl etkiler. veya bu konuda daha tecrübeli bir veteriner hekim tanıdığınız varmı ? yardımcı olurmusunuz. Mantar sürekli tekrarlıyor.

18 CEVAP

deleted_12985
deleted_12985

1809

Facebook da bir paylaşım buldum okumanızı tavsiye edeim. Kedinizin yattığı yerleri temiz tutmaya özen gösterin, temas ettiği yerlere bulaşmış olabilir.


https://www.facebook.com/notes/hayvan-severler/dostunuzda-mantar-hastal%C4%B1%C4%9F%C4%B1-varsa-ne-yapacaks%C4%B1n%C4%B1z-/10152473568607570

Mantar tedavi edildiğinde aslında tamamen kurtulmaz. Vücut direnci düştüğünde tekrarlayabilir. Bunun başlıca sebepleri beslenme ve psikolojik olmaktadır. Ne marka mama ile besliyorsunuz?

guzidee
guzidee

528

Kediniz bir sebeple kaşınıyor olmalı ki mantar gelişebiliyor. Pire ya da alerji ilk akla gelenler..


Kedinizin dış parazit uygulaması güncel mi?
Profesyonel mama ile mi besleniyor? Mama dışında bir şeyler yiyor mu?
Kedi henüz küçük, bağışıklık sistemi tam gelişmedi ise mantarı yenemiyordur..


Sizi tıraş/banyo..çok uğraştırmışlar.
Referansla başka bir kliniğe gitmenizi önereceğim. Sizi ve kedinizi daha fazla yormamak için...

umut61
umut61

2877

İlginiz için teşekkür ederim.
Çoğunlukta veteriner hekime başvurulması gerektiği yazılmış. lakin benim kedime mantarı bulaştıran da veteriner hekim, adam işi ticarete dökmüş meğer. Ne kadar hastalık o kadar para diyorlar. Evi komple dezenfekte ettim, kedi zaten traş edildi. yediğine içtiğine de dikkat ediyoruz. Sırt bölgesinde çok miktarda vardı azalmaya başladılar. 2 günde bir sirke ile o bölgelere tampon yapıyorum. Umarımki geçer yoksa veterinere ben mantar bulaştırıcam

vethekozan
vethekozan

65

Sirke ile pansuman yaptığınızı yazmışsınız. Bence buna gerek yok. Mantar tedavilerinde en mantıklı çözüm bağışıklık sistemini güçlendirmek ve batticon ile mantarlı bölgelere pansuman yapmaktır. Buna destekleyici olarak da Dermo-tyrocid pomad kullanabilirsiniz. Batticon günde 3-4 sefer, Dermo-tyrocid pomad ise günde 2 sefer. Bence bunu bir deneyin. Eğer konulan teşhis doğru ise 2 haftalık sürede çözüme ulaşırsınız. Ama konulan teşhisin yanlış olma ihtimali de var. Kediniz hassas ırklar grubuna giren bir kedi. Farklı bir sebepten dökülme de olabilir. Tam teşhis için kazıntı aldırmanızı öneririm.

cansu
cansu

3221

bunun cevabını bende merak ediyorum .

umut61
umut61

2877

Bu yapabilecek bir veteriner polikliniği henüz çevremde yok. Pendik de ikamet ediyorum. Genelde gittiğimiz veteriner poliklinikleri kaç para alacağını hesaplıyor, yaraya bakmadan direk çözüm sunuyor. Yazık günah o kadar zahmet çekiyoruz, üzülüyoruz ve her seferinde para ödüyoruz. O kadar çok seviyorum ki kedimi içim acıyor yeni bir mantar belirtisi görünce. Pendik çevresi Kadıköy'e kadar referans verebileceğiniz bir veteriner hekimlik varsa lütfen benimle paylaşın.

umut61
umut61

2877

Kedim Badem'e Royal Canin marka mama alıyorum. Farklı bir mama hiç kullanmadım. Aşılarını eksiksiz yaptırıyorum veterinerler arayacağız aşı için diyorlar ama arayan da yok. Hangi aşı ne zaman bilmiyorum. Bana referans olabileceğiniz bir veterinere ihtiyacım var.

buray
buray

1850

Merhaba benim kedimde de mantar var. Annem ve bana da bulaştı. Kedinizi sevdikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın.

Niso
Niso

641

benim kuzenimde de aynı sorun var kortizonlu iğne cildindeki yaraları ve içteki sorunları gideriyor yaralara takviye olarak zeytin yagı çook iyi geiyor geçmiş olsun

Niso
Niso

641

mantar çabuk geçmez ve neredeyse hiç geçmez stres zamanında yine çoğalır. insanlara da bulaşıyor bunun için doktor bir krem veriyor ama adını unuttum. aynı kremi kedinize..... KULLANMAYIN.....

emreztrkk37
emreztrkk37

4368

Casper kısa süre önce atnı şekilde ense bölgesinden başlayıp tüm vücuduna mantar yayılmıştı. Başlarda kedisi mantar kapmış olan herkes sorun olmaz geçer dedi ama o kadar çok yayıldı ki gören herkes veterinerler dahil daha önce bu kadar yayılmış mantar görmediklerini söylediler. Veterinerim kan testi yaptığında bağışıklık sisteminin düştüğünü söyledi ki doğruydu. Casper 3 gündür ateşler içinde yattığı yerden kalkmıyor ve tuvalete gitmiyordu. Aşılar iğneler batikonlar derken merhemler derken şuan sağlığına kavuştu çok şükür. Ama tekrar olmaması için hem caspera hemde ev içindeki ortama dikkat ediyorum. Sirkeli su ve ya çamaşır suyuyla bütün evi temizlemiştim tedavi aşamasında sizede tavsiye ederim. Çamaşır suyunu abartmayın ama :)

Kardi
Kardi

673

Benim kediminde başına gelmişti. Bu mantar sıkıntı, üzüntü, mama ile ortaya çıkabiliyor. Eczaneye gidin kedim mantar oldu diyin size krem verecektir onu uygulayın.şuan ismini hatırlayamıyorum. Geçmezse daha iyi bir veteriner bulun.

ecuma
ecuma

136

Merhabalar, çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur pıtırcık. Kartal Animal Garden veteriner kliniğini öneririm. Cemil Bey bizzat gelerek aşılarını ve gerekli tedavilerini evinizde yapıyor. Kendisi çok iyi bir veterinerdir. Böylece klinik ortamındaki olası mikroplardan ve soğuk kış günlerinde veterinere taşınmaktan da kurtulmuş oluyorsunuz. İletişim bilgilerine linkten ulaşabilirsiniz..
http://www.mihav.com/animal-garden-istanbul-102v.html
Bir diğer önerim ise, Erenköy'deki tam teşekküllü tanı merkezi niteliğindeki Anaconda Veteriner Kliniği. Fakat oraya kendinizin götürmesi gerekiyor. Erkan Bey de son derece işinin ehli bir hekim. Linkini paylaşıyorum. http://www.anacondavet.com/Gallery.aspx

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17265 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR