Köpeğimi Nasıl Daha Sosyal Yapabilirim

Nhnnn
Nhnnn

2166 Puan

Dışarıda yürürken diğer köpeklere karşı ya arkama saklanıyor ya da çok hırçın hiç ortası yok. bunun üzerinden nasıl gelebilirim?

5 CEVAP

Köpekler arası agresyon (saldırganlık) pek çok kişi tarafından normal olarak kabul edilir. Öğrenme ve genetik faktörlerin etkisiyle iş çığrından çıkacak boyutlara gelebilir.
Genellikle kısırlaştırılmamış köpeklerde ve aynı cinsiyetten köpekler arasında görülür.(erkeklerde daha sık olmak üzere)
Nedenler olarak geçmişteki kötü tecrübeler, yavruyken diğer hayvanlarla sosyalleştirilmemiş olması, kavga esnasında dominant köpekleri sahiplerinin teşviki (bilerek ya da bilmeyerek), içinde bulunduğu alanı ve/veya durumu koruma isteği sayılabilir. Ağrılı hastalıklara sahip köpeklerde agresyon gelişebilmektedir.
köpekler arasındaki saldırganlık sorununu kesin çözecek bir formül yoktur. Ancak sorun kontrol altına alınabilir. Bunun için önleyici tedbirler almak köpeğinizi kavgaya karışmasını engellemek, gerekirse ağızlık kullanmak (diğer köpeklerin yaralanmasını engellemek için) sorunun azaltılmasında faydalıdır.
Eğer köpeğinizde ağrılı seyreden (artrit gibi) hastalıklar varsa bunları tedavi ettirmeli ve konrolleri ihmal etmemelisiniz.

Nhnnn
Nhnnn

2166

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Rammer
Rammer

1974

Bir arkadaşımın köpeği de böyle davranıyordu çözümü köpek ne yaparsa tam tersini yaparak buldu yani köpek korkuyorsa cesaretlendiriyordu diğer köpeğin yanına beraber gidip onunla birlikte ilgileniyordu. hırçınlaşıyorsa sakinleştirip yine diğer köpeğe alıştırmaya çalışıyordu zamanla alıştı

kocamusa07
kocamusa07

1763

Günlük egzersizler ve sokak da oyunlar oynatırsan daha meraklı ve daha sosyal hale gelir

Mischka
Mischka

116595

4 yıl içerisinde bu soruna mutlaka bir çare bulunmuștur.. Lütfen eski soruları öne çekip de cevap bekleyen yeni soruların önü kapatılmasın. Dikkat etmek gerek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1757 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR