Kedilere Eş Ararken Aşı Konusu

Heiter
Heiter

115202 Puan

Henüz zamanımız var ama merak ediyorum. Kedinize eş ararken diğer kedinin karnesi sorulmalı mı? Aşılarını yaptırmamış bir kedi ile çiftleştirilmesi kedinin sağlığını olumsuz etkiler mi?

10 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Tabii ki sorulmalı, etkiler

DogaM
DogaM

1045

Mutlaka aşıları tam olmalı, herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmamalı ya da taşıyıcı olmamalı,

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Dişinin en az 1,5 yaşında olmasına,tüm aşılarının yapılmış olmasına,tüm virus testlerinin temiz çıkmış olmasına dikkat etmeniz çok önemli bence. Kedinizi de 1 yaşından önce çiftleştirmemelisiniz bence

martha
martha

13132

benimki ile çiftleştirelim büyüdüklerinde :D

Heiter
Heiter

115202

Teşekkürler martha, bu teklifini iletiyorum Heiter'ya :D

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tabi sorabilirsiniz bence. Sonuçta burada önemli olan kedinizin ve doğacak yavruların sağlığı.Birde bence British shorthair ile çiftleştirin. Farklı ırkların bir araya gelmesi profesyonel kedi ırkı yetiştiricileri tarafından önerilen bir şey değil ve bence ırkını kırmayın. Scottish Fold da olabilir ama onlar için doğru çiftleşme Scottish Straight mış, profesyonel kedi ırkı yetiştiricilerine sormuştum daha önce

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Scottish Fold ve British shorthair den doğan dik kulaklı yavruya Scottish Straight denir. Scottish geni taşıdığı için kedi British değildir. Kısacası kediniz Scottish Straight. Dik kulaklı iskoç kedisi yani. Bu bilgiyi de profesyonel kedi ırkı yetiştiricilerinden öğrenmiştim:)
Bu durumda bence Scottish Fold ile çiftleştirmeniz doğru olur. Bebeklerin kulakları yarı yarıya fold ve straight olma ihtimali oluyor.
Birde düz renklilerin düz renklilerle çiftleşmesinin daha doğru olduğunu söylemişlerdi,renklerin ırk standartlarında olması için

Heiter
Heiter

115202

Teşekürler, zaten baya var bizim Hayta'nın münasip adayını bulmasına :)
Benim kafama takılan kısmı işin prosedürü diyebilirim. Yani bu bilgileri karşı taraftan talep etmemizde sakınca olmayacaktır değil mi?

Heiter
Heiter

115202

@dollfacepersian
Hazır konusunu açmışken, bizim kedimize British Shorthair dedim. Annesi Scottish Fold, babası British Shorthair. O kadar araştırdım, kimi veteriner BS olduğunu kimi de Scottish Straight olduğunu söyledi. Scottish Straight diye bir tür British Shorthaire kıyasla daha az duyuluyor, dikkatimi çekti. Öyle ki çoğu pet sitesinde türler içinde S. Straight seçeneği olmuyor.
Siz ne dersiniz bu duruma?

Heiter
Heiter

115202

Cevap için teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 921 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR