Ölçek

betulaltundal
betulaltundal

35470 Puan

Kısırlaşan bir kedinin yeni mama miktarına alışması ne kadar zaman alır arkadaşlar çocuk aç aç suratıma bakıyor içim parçalanıyor. Mesela bugün 60 gram yedi doymadı 10 gram ekstra verdim dayanamayıp, üç saat sonunda şuan yine mama kabının önüne gidiyor :( 60 gramla doyduğu günler gelecek mi yoksa hep böyle iştahlı doymamış halde mi kalacak...

7 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba?Kilosuna göre günlük yemesi gereken miktar 60gr mı?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben de oğlum kısır iken Acana Pasifica kullandım ve aynı şekilde kilosuna göre vermem gereken miktarın fazlasını isteyip durdu. Veterinere sorduğumda bir miktar daha artırabileceğimi söylemişti. Bende öyle yaptım. Sanırım çok sevdiklerinden bu şekilde davranıyorlar:)
Birde bende kilo aldırmaya çalışıyorum oğluma. Günlük kuru mamasının yanında yaş mama vermenin denediğini ve işe yaradığını söylemişti bir tanıdığım. Bende bu şekilde yapmaya başladım. En son biraz kilo aldığını öğrendim veterinerde. Devam ediyorum umarım ideal kilosuna ulaşır.Size de tavsiye ederim:)

eceanne
eceanne

263

selamlar. ben de kısırlaştırdıktan hemen sonra royale başladım. çok yiyince bu kez bırakıp nd ye başladım. veteriner bana da 60 gr vermemi söyledi. lakin ben öyle yapmadım.
normalde evde tek olduğu için kedim, hepten morali bozulmasın diye hep doluydu mama kabı. takibindeydim ben de. maksimum 65gr ı gördüm zaten.
şuan hatta 55gr falan yiyor.
biz azıcık azıcık koydukça kıtlık gelecekmiş gibi yiyorlar, onu gördüm :)

betulaltundal
betulaltundal

35470

Veterinerle konuştum bu konuyu. Kedim agresif bir kedi olduğu için metabolizması hızlı çalışırmış normal kedilere göre. Biraz da hareketli ve minyon olduğu için kilo almaya müsait değilmiş. N&d mamanın herhangi birini kısır kediler için olmasa bile kullanabilirmişim. Ölçeği de kilosun göre yazan ölçekten 5 gram daha az koyacağım. Yaş mama istediğim zaman verebilirmişim. Teşekkür ederim cevaplar için :)

betulaltundal
betulaltundal

35470

Evet acana pasifica kullanıyorum şuan ama bitince n&d alacağım bitmek üzere. Biraz minyon bir kedim var anne sütü almadığı için. Bir kilo alırsa problem olmaz aslında. Kilosuna karşılık 60 gram yazıyor ölçeklendirme tablosunda

betulaltundal
betulaltundal

35470

Size özelden yazıyorum :)

betulaltundal
betulaltundal

35470

Bugün enine boyuna soracağım gramajını yaş mamasını vs. Aldığım cevabı buraya yazarım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2649 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR