Kedimin Mamasına Karıncalar Geliyor!!

Sasaki
Sasaki

852 Puan

Kedimin mamasına, evi ne kadar temizlesem de sabah bir bakıyorum karıncalar dolmuş oluyor. Deliriyorum artık bu sorundan. Kedim de karınca görünce yemiyor. Bunun bir çözümü olmalı mutlaka diye düşündüm ancak aramama rağmen bulamadım. Sizler bu konuda ne yapıyorsunuz?


20 CEVAP

Yampirik
Yampirik

5735

bu durumu bizde yaşadık doğal yöntemlerle ne yaparsak yaparsak olmadı. İki çözüm bulduk. Geçici çözüm; mamayı yere değil de masaya felan koyun öğrensin oraya çıkıp yesin. Kesin çözüm ise; Raid karınca spreyi var onu karınca gelen heryere sıkın ve kedi mamasının olduğu yere de sıkın o sıktığınız sıvı kuruyunca mama kabını gene eski yerine koyun. Karınca marınca kalmıyor evde. Biz böyle atlattık

glytrksvr
glytrksvr

959

Aynı sorun bizde de var.Kahve,karbonat,tarçın hepsini denedim ise yaramadı.Üstünden 3 şeritli gayet muntazam yol yapmışlar ordu halinde geldiler.En son çare beyaz sirke ve bulaşık deterjanı ve su karıştırıp fış fısladım geldikleri yöne.En etkilisi bu oldu fakat belli bir süre ya yön değiştirip geliyorlar.

Sasaki
Sasaki

852

@Yampirik ancak o şekilde kedim zehirlenebilir diye korkuyorum

glytrksvr
glytrksvr

959

Az az koyup kabınıda,olduğu yeride sürekli temizliyorum.Yinede kokusunu alıp geliyorlar.İlaç konusunda da yavruma güvenemiyorum.Sürekli koklama halinde

afatihk
afatihk

90

Karıncaların geldiği yerleri bulup kapatın.Mesela benimkiler balkondaki gider deliğinden geliyormuş tıkadım.Salatalık kabuğu koymak çözüm diyorlar.Küçük küçük doğranmış limon için de çözüm diyenler var. Ben her işten geldiğimde uğraşıyordum.Öldürmek veya süpürgeye çekmek zorunda kalıyordum.Çok üzgünüm, öldürmeden kurtulmanın yollarını denerseniz iyi olur.Kolay gelsin.

glytrksvr
glytrksvr

959

Hemde ölmüyorlar .Öldürmeden kesin kovan bir yöntem olsa çok iyi olucak

balinannesi
balinannesi

938

Çok ilginç ben hiç böyle bir sorun yaşamadım.. Ben mamasını hiç bir zaman açıkta bırakmıyorum istediği zaman koyuyorum kabına belki küçük bir çözüm ama gece kabında mama bırakmayın veya mamaları kapalı bir kapta çıtçıtlı poşetlerde muhafaza edin ve kediniz istediğinde veya belirli saatlerde mama verin düzenli yemiş olur.. Ayrıca düzenli olarak mama yediği bölümü ve kabını temizleyin mesela benim kedim çok kırıntı saçarak yiyor hemen o yedikten sonra temizliyorum belki bunlarında bir etkisi olabilir deneyin.. Bir de karıncaların geldiği delikleri yerleri bulup kapatmak mantıklı bir çözüm olur öldürmeden :)

pablopicasso
pablopicasso

117031

Bende yaşadım ve ne yaptımsa olmadı olmadı. Ayaklı mama kabı kullanmama rağmen kapın içine üşüştüler.


Spreyden ziyade RAİD karınca yemi var. Plastik içerisinde onu ayaklı mama kabının altına serdiğim çok amaçlı örtünün hemen yanına iliştirdim.


Ve bu yöntem kesin çözüm oldu. Spreye maruz kalmaktansa bu daha korumaklı ve mantıklı sanki.

glytrksvr
glytrksvr

959

Yada sirkenin kokusu azaldığında yine başlıyorlar.Toplu halde yakalarsam süpürgenin hortumuna ıslak mendil koyup çekiyorum kapatınca hemen toparlayıp poşete atıp hemen ağzını kapatıp doğru çöpe.

Yampirik
Yampirik

5735

kediniz zehirlenmez çünkü o spreyle sıktığınız sıvı kuruyor kuruyana kadar bekleyin

glytrksvr
glytrksvr

959

Henüz yavru olduğu için kabı boş bırakmıyorum.Özellikle gece yiyor.Kırıntı veya mama dökülmüyor.

yasminackz
yasminackz

13628

Yerleri sirkeli suyla silin kalmazlar

Ben bebek pudrasi döküyorum kesinlikle gelmiyorlar deneyin derim. Mama kabının etrafına değil baya geniş pudrayla kare çiz gelmiyorlar.

bini77
bini77

4

Tahıllı mamaya karınca geliyor. Tahılsız mamalara gelmiyor.

Tabagin icine su koy mama kabini onun içine koy.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 32980 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR