Hangi Mama ???

toprakrdln
toprakrdln

527 Puan

arkadaşlar kedim 8 aylık dişi kısır kedi petlebi sayesinde sahiplendigim can :) mama konusunda oldukça kararsız biriyim herkes çok farklı seyler söylüyor ben miniğime hangi mamayı kullanmalıyım.. 2 aydır bizde ve fazla bir tüy dökme sorunu yaşıyoruz mamadan kaynaklanıyor olabilir mi ben ilk tecrübesizligmden bonicbo aldım ne kadar iyi bilemiyorum yardımcı olursanız cok sevinirim
1.profine
2.brit care
3.hapyy cat
4.spectrum

20 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

deniz_berkan
RC Mars firmasının ürünü
Iams da yapıyor, çoğu kişi bilir. RC onunla aynı firmanın.
İçerik: Mısır, kurutulmuş kümes hayvanları eti, pirinç, bitkisel protein izolatı*, buğday, hayvansal yağlar, bitkisel lifler, hidrolize hayvansal proteinler, mineraller, pancar pulpu, soya yağı, frukto-oligo-sakkaritler, mayalar, sodyum fosfat, balık yağı, L-lizin, DL-metionin, taurin, yeşil çay ve üzüm özütleri (polifenol kaynağı), L-karnitin
-İlk içeriği mısır
-Tamamen tahıl dolu
-Pancar, soya, üzüm içeriyor
Dışkı kokusu azaltma, severek yeme diyorlar; sebebi kimyasal ve yapay tatlandırıcılar. Mars whiskas, pedigree, iams, eukanuba'nın da üreticisi.
Çok düşük bir et oranı var.
Bağımlılık yapıyor.
Bir hafta denedim, köpeğimin büyümesi durdu.
Analiz değerleri:
Crude Protein (min) 27.0%
Crude Fat (min) 11.0%
Crude Fat (max) 15.0%
Crude Fiber (max) 5.7%
Moisture (max) 8.0%
-Protein ve yağ çok düşük
-Karbonhidrat, kül, omega 3 ve 6, fosfor... oranları belirtilmemiş
-İçeriğe bakılırsa karbonhidrat yazmak istemeyecekleri kadar yüksek

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bakın ayrıca şu var her hayvanda her türlü etki edecek diye birşey yok benim yavrularımın babası 5,5 kg ve tüylerinden tutun kilosu yapısına kadar ödül aldı yani anlatmak istediğim olay tabiki öncelikli canlarımıza iyi bakmak onlar için herseyin en iyisini yapabilmek ama şunu unutmayalım lütfen her bir canlı farklı genlere yapılara sahiptir neyin neye iyi geleceğini sadece bunu GERÇEK bir ebeveyn bilelbilir konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum platform konu dısında cıkılıyor :)

KedimVar
KedimVar

119251

Ben hayvan deneyi yapan firmalara bakmıştım ve içinde Mars da vardı. Yani yapıyor ama illa ki bir belge görünceye kadar bu işkenceye destek verecekseniz siz bilirsiniz. Ayrıca bir kedinin 5,5 kilo olmadı iyi bir şey değil. Çünkü bu kilolu olma yolunda olduğu anlamına gelir. Ayrıca diğer üyeler de söylemiş fakat ben de söyleyeyim. 5,5 kilo olmasının sebebi RC nin çok yağlı bir mama olması. (Bizzat kendim şahit oldum.)

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bence marka bildirmek yanlıs olur , kedi bu canı ne isterse onu yer en iyi markayıda alsanız onu tüketmeme sansı var .. bazen yediği mamanın baska pakedine gectiginizde bile yememe olasılıgı oluyor.. alerji olayı yüksek oldugu için bence numune mama alıp denemek en iyisi derim. benim kedim ROYAL CANNIN kullanıyor .

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bu fiyatlarda profine

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

deniz_berkan
Lütfen mamanızı değiştirin. RC alarak hem hayvan deneyini destekliyorsunuz, hem de kedinizin sağlığını bozuyorsunuz. Her mama her kediye iyi gelmiyor olabilir ama bu mamanın içeriğine bakmayın, sadece deneyin demek değil.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Cotontzu_Siri
eger kedimin saglıgını bozuyor olsaydım annesi babası ödül alacak kadar saglık olmazlardı bilmem bu konuda anlatabiliyormuyum kendimi ... ve deneylerle ilgili bana kanıtlanmıs yazılı bir makale gönderebilitmisiniz rica etsem ?

sebii
sebii

4713

Bunların dışında uygun fiyatlı n&d tahılsız öneririm. 10 kiloluktan alırsanız daha uyguna gelir sizin için. Kesinlikle mamada ucuza veya kalitesize kaçmayın. Çok çabuk etkileniyor sağlıkları.

miasugok
miasugok

12502

İçeriğini deneyini bilmem bizim 2 yaşında british bi kızımız var 2 aylıktan beri RC kullanmış. Ve 2 kg dı. Düşünebiliyo musunuz 2 yaşında bi kedi iki kg romiş şuan neredeyse 1.5 kg ve üç aylık bile değil. Son zamanlarda kusmaya başlamıştı mamayı yedikten sonra. Biz de değiştirdik acanaya geçtik. Şimdi kilo alıyor ve kusma problemi de kalmadı. Yani uzun vadede cidden kötü sonuçlar doğurdı bize RC mama ama siz de haklısınız her kedinin bünyesi farklı.

Ela04
Ela04

910

Sürekli kedinizin babasının ödüllü olduğunu vurgulamanıza gerek yok... Ayrıca 5,5 kilo olması normal. Çünkü RC çok yağlı bir mama ve kedilerin kilolu olmasına sebep oluyor.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Kopyala yapıştır falan yapmadım. Mars firmasının hayvan deneyi yaptığını inkar etmeniz çok ilginç. Kilolu olması normal, rc çok yağlı bir mama. Neyse ben anlatamayacağım.

yasement
yasement

119858

Spectrumda tuy dokulmesini engelleyen bitkisel bir karisim formule edilmis diye biliyorum.

ufukimrah
ufukimrah

1130

N&D marka mamalara bakabilirsin.

toprakrdln
toprakrdln

527

peki tavuk içeriklimi almalıyım cogu yerde tuy dokumunun tavuk içerikli mamalardanda oldugu soylenıyor. bide özellikle kısırlastırlmıs kedi mamasımı almalıyım

Mozart
Mozart

2160


  1. Spectrum yem işinizi görecektir. Hekiminize danışın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1737 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR