Kedimin Kumunu Ne Zaman Değiştirmeliyim

hazyt
hazyt

780 Puan

eczacibasinin kumunu kullaniyorum. evim 1+1 ve yuksek kattayim bu yuzden camlari ustten aciyorum hep, daha bir hafta olmadi kumunu koyali her aksam da temizliyorum ama minik topaklar kaliyor sanki yavas yavas da o pudra kokusu gittigi icin kum kokmaya basladi. ne zaman kumu tamamen dokup tekrar doldurmaliyim, ev kucuk oldugu icin kotu koku olmasin istiyorum

12 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Sanicat marsilya sabunlukullanıyorum ben de evim 1+1 yüksek kattayım ve aynı sizin gibi pencereleri tepeden açıyorum. İnanın hiç tuvalet kokusu olmuyor. Ve bazen bu nasıl kedi hiç evi kokutmamış falan diyo arkadaşlarım. O ufak parça kalma sorunu bende de oluyordu küreğimi değiştirdim daha ince elekli bi kürek alırsanız daha kolay temizlersiniz. Ben 10 kg lık paketin yarısını döküp kum azalınca değiştiriyorum Yaklaşık 40 günde 20 kg kullandım.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

benim tercihim en iyi kum ever clean , patilere yapısmayanı var ve koku yapmıyor(secenekli kokuları var ) bence eviniz küçükse ki küçük , filtreli tuvalet alın hem koku olayı olmuyor . eger kumunuz kokmaya basladıysa değiştrmelisiniz yoksa kediniz tuvaletini yapmamaya başlar .

miapaw
miapaw

4078

Mırmır Kedi Kumu gayet başarılı ve ekonomik. Tavsiye edilen kum seviyesini mutlaka doldurun. Aksi halde kumun dibinde macunlaşma yapar. Çok doldurursanız daha uzun süreli kullanırsınız. Çünkü kumun dibine ulaşan idrar daha çok kuma yapışıyor. Bir kediniz varsa günde bir defa temizlemeniz yeterli. Aylık olarak da kabı yıkasınız iyi olur.

KedimVar
KedimVar

119251

Everclean en iyisi ama pahalı. Eğer o olmazsa Sanicat Marsilya sabun kokulu öneririm hiç koku yok ve çok iyi topaklanıyor. Ben de pisi pisi kullandım ve koku çok oluyordu. Haftada 1 ya da iki haftada 1 bütün kumu değiştirebilirsiniz, ne kadar koku olduğuna göre değişir. Bir de kullandığınız kum kokulu değilse kokulu olanını kullanın derim.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Biz de Sanicat Marsilya sabunlu kullandık ve her gün temizlememize rağmen çok kokuyordu. Ever Clean'a geçtik. Pahalı ama hakkını gerçekten veriyor. Ayda 1 bütün kumu değiştirmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

aliberken
aliberken

1148

hazyt , miasugok
Pencereleri tepeden açarken dikkatli olmanızı öneririm.Üstten açılan pencerelere sıkışan kediler oluyor.


Kedi kumu olarak şuan vancat kullanıyorum.Haftada bir yada 10 günde bir değiştiriyorum kumu. 20 kg ortalama 30-40 gün dayanıyor.

miawallace
miawallace

759

Tek bir kediniz olduğundan günde bir kere temizlemeniz yeterli olur ama kumu kokmaya başladığında değiştirmeniz gerek bu sefer kuma yapmamaya başlıyorlar benimkisi taşıma kutusunun içine yapmayı tercih etmişti kumu eski olduğunda bir iki kez. Ben iki haftada bir kumu tamamen değiştirip kutusunu yıkıyorum ve azaldıkça kum ekliyorum koku sorunumuz pek yok

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Günlük temizlik kadar kum eklemek kumun her daim tazelenmis olmasını sağlar. Ve kum değiştirmeye gerek yoktur. Ben komple değiştirme Hiç yapmadım. Üstelik dört kedi var aynı tuvaleti kullanıyor. Öyle marka falan da kullanmıyorum. Kokusuz kum tercih ediyorum. Aldığım kumun 10 lt 17tl bu kadar uygun yani:) yeni tuvalet yapmadıkları sürece zaten koku olmaz. Öyle aman aman bir koku da hiç duymadım:) kediler zaten kokan ya da kokutan hayvanlar değillerdir;)

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

İnce topaklar için mantı kevgiri alın;) ben diğer küreği hiç kullanmıyorum:))

miasugok
miasugok

12502

Nasıl ya hiç kum değiştirmediniz çok şaşırdım şuan bi kere bile mi

miasugok
miasugok

12502

Diğer kürek de iş görüyo özellikle bu iş için yapılmış bi şey varken mantı kevgirini yormaya gerek yok :)

ursaminor
ursaminor

116511

Biz kızımızın tuvaleti için kap olarak 20lt'lik plastik şeffaf kaplardan kullanıyoruz (2 adet- birine kakasını yapar diğerine de çiş yapar hiç sekmez. Kakayla çişi hiç aynı kuma yapmaz cins işte :D). Kenarları yüksek olduğundan dışarı fırlamıyor kumlar. Uzun boylu bir kedi olduğundan dik durduğunda zaten sığmıyor kapalı kutulara.


Değişim konusunda ise ben kumu günde iki kere temizliyorum ve eksildikçe üzerine taze kum ekliyorum. 3 haftada bir de kum kaplarını parabensiz kokusuz şampuanla yıkıyorum ve her ikisine de taze kum ekliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1355 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR