Yavru Kedi Bakım Ve Beslenmesi

AAKSOY
AAKSOY

254 Puan

Herkese merhabalar,
3 gün önce barınaktan dünyalar tatlısı bir yavru kedi sahiplendim. internetten araştırma yapmaktayım ancak, konu hakkında tecrübeli kişilerden bilgi almak için buraya yazıyorum. Yanlış birşey yapmamak için doğru uygulamalar hakkında kısa da olsa bilgi akışı sağlayabilecek arkadaşlarımın desteğini bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. :)

16 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Mamanızı değiştirin. Bu yazıyı okuyun. Tercih ettiğiniz beslenme şeklini yazarsanız yardımcı olurum.

KedimVar
KedimVar

119251

O zaman çok çok daha iyi bir şey yapmışsınız. Hem kedilerin hayatı kurtulmuş hem de arkadaşlarınız bir kedinin ne kadar güzel bir varlık olduğunu anlayacaklar. Evet gelir kullanabilirsiniz. Hatta kuru mama yerine yaş mamayla da besleyebilirsiniz isterseniz. Eğer bütçeniz uygunsa size sapphere, Gimcat, schesir, naturea, animonda markalarını öneririm. :))

Mozart
Mozart

2160

Öncelikle barınaktan bir canlı sahiplendiğiniz için size teşekkür ederim. Öncelikle inek sütü kesinlikle vermeyiniz. Çünkü ishal yapar. İç ve dış parazit aşılarını yaptırınız. Pire ve bit kontrolü yaptırınız. Eğer kedinizin yaşı uygunsa, pire damlası uygulayınız. Bunu veteriner hekim eşliğinde yapınız. Kulak içlerine baktırarak kulak uyuzu var mı diye kontrol ettiriniz. Yavru kedi maması ve su ile besleyerek yaşamına devam ettirebilirsiniz.

KedimVar
KedimVar

119251

Ayrıca malt macun da alın. Kediler için çok önemli. :) Tırmalama tahtası da alınmalı eğer evdeki eşyaları tırmalamadı sizin için sorun olacaksa. Ayrıca yaş mama ve ödül maması da alın bence. :)) Bir de kullandığınız mama iyi değil. Eğer imkanınız varsa değiştirmenizi öneririm. :)) Onun dışında barınaktan bir yavru sahiplenmekle gerçekten çok iyi bir iş yapmışsınız. Umarım uzun ve güzel bir ömrü olur. :)

AAKSOY
AAKSOY

254

Sayın "KedimVar" ve "Cotonzu_Siri" yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Mamayı değiştireceğim. Özellikle yaş mama tercihim olacak. Özellikle bir marka var mı bilmiyorum ancak FELİX marka yaş yavru kedi maması aldım ilk günler ve oğlum deli gibi tüketiyordu. Tekrar aynı mamayı kullansam da olur sanırım. "KedimVar" özellikle barınaktan sahiplendim ve kendimle birlikte 3 arkadaşıma da kedi sahiplendirdim. ne kadar çok insana bu ilişkiyi aşılayabilirsem kendimi o kadar mutlu hissedeceğimi biliyorum :))

KedimVar
KedimVar

119251

Felix kullanabilirsiniz demek istemiştim, gelir kullanabilirsiniz değil.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Felix kullanmayın. Naturea, sapphere, gimcat, schesir tahılsız, instinct, bozita, animonda carny tavsiye ederim. En uygun fiyatlısı bozita tavsiyelerimin.

burcinyol
burcinyol

572

gimcat ürünleri güzel ürünler

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Instinct alın o zaman

AAKSOY
AAKSOY

254

Alakanız için teşekkürler. oğlumu alırken dış parazit aşısını yaptırdım, iç parazit aşısı henüz yok. Ancak ara ara baş üstünü sürekli olarak kaşımakta. bahsettiğiniz kulak uyuzu durumu huylandırdı şimdi beni :) bugün mesai sonrası direk veterinere götüreceğim. bu arada oğlum henüz 2,5 - 3 aylık, söylediğiniz gibi veterinere soracağım yine pire damlası uygulamasını. Çok teşekkürler

KedimVar
KedimVar

119251

2,5-3 aylık bir yavruya pire damlası uygulanabilir. Hangi kuru ve yaş mamayı kullanıyorsunuz? Eşyaları tam mı? Hangi eşyalarını aldınız? Eksik bir şey varsa söyleyebilirim. :)

Mozart
Mozart

2160

Rica ederim. Barınakta toplu şekilde bakılan kedilerde genelde kulak uyuz böceği bulaşması oluyor. Damla ile sorun 2 hafta gibi kısa sürede kayboluyor. Eğer kulaklarını kaşıyor ve başını sallıyorsa, muhtemelen vardır. Şimdiden geçmiş olsun. İyi günler.

AAKSOY
AAKSOY

254

Çok teşekkür ederim. Vakit kaybetmeden ilgileneceğim. iyi günler dilerim.

AAKSOY
AAKSOY

254

proline yavru kedi maması kullanıyorum. eşyaları içinde taşıma kabı, tuvaleti, mama ve su kapları, kumu var şimdilik. Eğer eksiğim varsa ki aklımda tuyleri için tüy toplama aparatı, tarak, oyuncak, var ama bakınıyorum internette fırsat buldukça yine :)

AAKSOY
AAKSOY

254

"Kedim Var" çok teşekkür ederim. öğlen arasında ilk işim bahsettiğiniz mamalara bakmak olacak. Kedim hasta oldu ayrıca, dün veterinere gittik ve ilaç tedavisine başladık. Ama ilaç kullanımı sonrası komple mamayı kesti. zorla da olsa su ve mama yedirmeye çalışıyorum güçsüz düşmesin diye. Elime mamasını alıp tek tek yedirip, enjektör ile su içiriyorum. umarım kısa sürede kendine gelir :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1330 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR