Kedimim Beni Coook Şaşırtan Tüy Dökümü

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581 Puan

Gercekten inanilmaz sasirdim cunku kasim ayindan beri hic boyle tüy dökmedi . tariyorum tariyorum tariyorum taraga gelen tuy sadece bir iki tane . seviyorum mincikliyorum ustum basim batmiyor. Supurgeyle evi supurdugumuzde haznesi tuy dolu olmuyor . acikcasi normal mi , acaba bir sorun mu var diye dusunmedim degil. Cunku sirf tuy dokumu azalsin diye 30 tl bayilip kargoyla 1 hafta ugrasip maya tableti almistim . sonra sarimsakli maya tabletinin kizginliga erken sebebiyet verdigini ogrenince kisirlastirdiktan sonra kullanirim diye ayirdim. Uzerinden 2 ay kadar gecti . etkisini simdi gostermis olamaz . balkondan dustugunden beri ayni mamayi kullaniyoruz . acikcasi mamanin biraz etkisi olmustu tuy dokmesini azlatmasinda. Ama bu kadar degil .
Son zamanlarda degistirdigim tek sey yas mamasi oldu . ve bazi besinleri daha az vermem . kumunu da degistim .
Tuy dokumu azalmasinda bunlarin faydasi olnus olabilir mi ? Ve bu normal mi?

28 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bu sağlıklı olduğunu gösteriyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cotontzu_Siri
Yani normal olan bir kedinin mevsim geçişleri dışında bu miktarda tüy dökmesi mi?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Tüy dökümü her zaman sağlıkla ters orantılıdır (mevsimsel hariç)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cotontzu_Siri
Bu sağlık seviyesi ne kadar yüksekse tüy dökümü o kadar azdır anlamına mı geliyor?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cotontzu_Siri
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim:)

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Yani kedim sagliklimiymis

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

cotontzu siri
ezgicim bana her zaman baya genel geldi. çünkü veterinere gittiğimde krem karamelin fazla tüy döktüğünü söyleyip test gibi bişey yaptı hızlıca. sonra da gayet sağlıklı olduğunu söyledi. ve bu vete gerçekten çok güveniyorum. yani her zaman ters orantılı olmuyor :)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

deryaolcay
kendi mamasından başka mama yemezse tü dökümü azalabilir evet, peki ortaya çıkabilecek olan daha ağır hastalıklar? sırf bu yüzden onları göz ardı mı edeceğiz. ayrca siz sadece herr gün bisküvi yeseniz bıkmazmısınız. kedi de farklı besinler alma ihtiyacı duyan bir canlı.

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Vay be sağlıklı olduğuna gerçekten sevindim ve de şaşırdım çünkü onu elimden geldiğince iyi beslenmeye çalışıyorum ama her zaman sağlıksız olduğunu düşünmüştüm Çünkü öyle herkesin de onaylamadığı bir mama kullanıyorum ancak elimden gelen en iyi mama bu olduğu için bunu kullanıyorum sanırım ailem sahiplendirmekten Vazgeçti ama ben de onlara bunu sorup onları sıkmak ve kararlarından tekrar döndermek istemiyorum onlar tekrardan aynı konuşmayı yapana kadar bu konuyu aileme Açmayı düşünmüyorum sahiplendirmek için ilan verdim ancak zaten kimse büyük kedi sahiplenmek istemiyor benim şartlarımda bayağı ağır olduğu için büyük kedi sahiplenmek isteyenler olsa bile minnoşu Sahipleneceklerini sanmıyorum çünkü bir sürü şartım var .********* nın Bonacibo kitten tavuklusunu kullanıyorum Bence protein fazlalığından değil de alerji ile alakalı çünkü kedimin alerjisi yok ve tavuklu mamaya geçtiğimizde kedim daha sağlıklı oldu kilosu normale döndü eklemleri daha iyi çalışmaya başladı balkondan düştüğü için tedavi görüyordu Aslında sırf balkondan düştü diye bu mamayı kullanmaya çekmiştim Ancak Ama bu mama onun toparlanmasına sebep oldu açıkçası antibiyotik vs türü ilaçlar kullanıldı mı bilmiyorum kedim balkondan düştü o süreçte Ben ilgilenemedim Çünkü gerçekten çok kötü durumdaydım ailem ilgilendi veteriner işlerinde .antibiyotik vuruldu mu bilmiyorum herhangi bir kağıt falan da vermediler O yüzden orada yazar belki diye düşündüm ama bize kağıt falan vermediler. sadece kuru kedi maması vermiyorum hiçbir zaman böyle bir şey yapmadım özellikle düştüğü dönemlerde kemiklerinin eklemlerinin daha sağlıklı hale gelmesi için yoğurt balık yumurta bazı sebzeler içeriği düzgün güzel yaş mamalar kullandım öncesinde de kullanıyordum yani kedimi sahiplendiğim den beri sadece Kuru mama vermek yerine yaş mama yoğurt bazı sebzeler Haşlanmış tavuk haşlanmış et bunların hepsini vermeye çalıştım hala de veriyorum öncesinde de veriyordum

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Kusura bakmayin heyecanlanip uzun uzun yazmisim

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bu ara sanırım mevsimsel yaklaşık 15 gündür bizde de cok yoğun bir tüy dökümü var. Natiralis adrayms omega3 kapsullerinden kullanmaya başlayacağım

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu biz sahipleri için oldukça güzel ama onlar için normal ve iyi olmayabilir dediğiniz gibi.Aşırı tüy dökümünün sağlıksız olduğu gibi bu kadar aşırı az tüy dökülmesi de sağlıksız mı bilemiyorum. Veterineriniz bu duruma ne diyor acaba?

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Ben tüy dökümü çok diye okudum, şimdi tekrar okuyunca şaşırdım, kusura bakmayın:)

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Eveg

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Evet*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1398 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR