Kedimi Çok Sımarttık ?

mia1598
mia1598

2974 Puan

evimize 3 ay önce disi bir kedi almişık. Şuan 5 aylık civari. geldigi günden beri çok ısırıyordu eski sahibini de çok ısırıyormus ama hic hayır falan dememis. bize geldiginde daha cok isirmaya tırmalamaya baslamisti. başlarda yavru diye kizmadik. bir ara baya fazlalastirdi hayiri öğrettik kizdik . suan hayırı biliyor ama sadece isine gelince dinliyor. isirirken Hayır diyip kızınca çok daha sert isiriyor ve bu oyun veya diş kasinmasi icin değil baya saldırır gibi geliyo birden atlayip isiriyor. ne istediyse yaptik bazen bir yerlere sokmuyoduk kapida miyavlayinca aciyorduk falan ama artik cok artti ne yapacagimi bilmiyorum. camdan balkona atliyor komsularin evine gidiyor. Eğer bir yere almassak kapıda saarlercr miyavliyor. diger kedileri normalde sever ama artik onlara karşı saldirgan. kendini de sevdirmiyor. sadece uykusu olunca gelip yanimiza uzaniyor o zaman sevdiriyor kafasını sürüyor yüzüme. onun saldırgan davranişlarini nasıl azaltabilirim ve bu kadar simarttiktan sonra azaltmak mümkün mü?

5 CEVAP

mia1598
mia1598

2974

birde eskiden biz uyudugumuzda o da uyurdu şimdi ise gündüz uyumamiş olsa bile gece uyumuyor etrafta kosuyor. birseyleri deviriyor. uyudugum idayi kapatsam da kapida miyavlayip duruyor sabaha kadar

Eliniz bir süre sonra oyun objesi olarak görünür ilk başta eski sahibi tarafından öğretilmediği için vazgeçirmek biraz daha zaman alabilir. Biraz uzak durup olta tarzı uzun oyuncaklarla oynatmanız iyi olacaktır. Isırdığında ilgilenmeyi bir süre keserseniz de zamanla anlayabilir. O kapıda her miyavlamasına kıyamayıp bir şey yapıldığında alışkanlık haline gelir bir süre bırakın miyavlasın vazgeçecektir zaten. Yatmadan enerjisini alacak kadar oyun oynarsanız da gece sizinle beraber uyur. Birde bazı kediler etraftaki küçük şeylere takıntılı olabiliyor gidip devirmeden duramıyor yani. Öyle küçük devirebileceği şeyler varsa bir süre kaldırmanız daha iyi olur :)

Ve sevdirmek istemeyen biraz yalnız kalmayı seven bir kediyse üzerine gitmeyin onun gelmesini bekleyin böylelikle ısırmaya yönlendirmemiş olursunuz.

Htctm
Htctm

1027

Ya kızgınlıkta yada canı sıkılıyor olabilir bizim ki de geceleri uyumaz etrafta dolanır oyun isterdi gündüzleri de uyurdu şimdi gündüz uyumuyorum gece uyuyor. Kedi ya size alışamadı veya oyun istiyordur yada başka bişi onları anlamak zor :)

Htctm
Htctm

1027

Isırma konusuna gelince bi zaman sonra vazgecer bizim ki de cok ısırırdı hayırı öğrettim simdi ısırmıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 559 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR