Bir Kedi Sahipleneceğim Bugün British Shorthair

hisar_1997
hisar_1997

622 Puan

Ben kedileri çok seviyorum küçükken hep birsürü sokak kedisi beslerdim tabi hala besliyorum ama kendime arkadaş olsun diye bugün bir kedi sahipleneceğim. British Shorthair olacak cinsi annem'in arkadaşının kedisinin yavruları sütten kesildi kesilecek bugün birini alıcaz! İsmini de Yudum koyucam Allah izin verirse.

7 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sizin adınıza sevindim. Hep mutlu,sağlıklı bir ömür yaşarsınız umarım.
İhtiyacınız var mı bilmiyorum ama kedi bakımı,beslenmesi vs. hakkında bilgi vermek istiyorum.
Kedili Bir Hayat adlı blogu okumanızı özellikle"Hangi Mama ?" bölümünü okumanızı ve blogu takip etmenizi öneririm. Çok yararlı ve doğru bilgiler içerir.
Kediler ise çok fazla eğitilemeyen,çok farklı karakterlere sahip olabilen canlılardır.
Kedi bakımında,kediniz evin içinde özgürce gezmeli ve güvenliğe dikkat etmelisiniz. Bu yüzden camlarınızda sineklik olmalı,balkonunuzda koruma ağı vb. olmalı kesinlikle.
Kedinizin beden ve psikolojik sağlığı için onu kısırlaştırmanız en iyisi olur.
Kedinizin sağlığı için dönem dönem vitamin kullanmanız da çok iyi olur. Yavru kedi için gimcat baby pastle veya beaphar junior pastle kullanabilirsiniz. Biraz daha büyüdüğünde ise doğal ürünler tercih etmenizi tavsiye ederim.Naturalis Adrayms ve Veda Vet ürünleri bu konuda harikalar
Birde iyi bir veteriner bulmanız çok önem taşıyor. Burada bununla ilgili kedi sahibi arkadaşların soru sorup bulunduğunuz şehirdeki kedi sahibi arkadaşların memnun olduğu bir veterineri seçebilirsiniz.
İhtiyaç listesine gelirsek
"Hangi mama " bölümüne uygun kaliteli marka bir kuru mama. Şunlar olabilir,
Brit Care,N&D,Acana,Now,Go,İnstinct, Applaws ve Naturea olabilir.Uygun ücretli isterseniz Profine,Matisse,Brit Premium ve Golosi olabilir.
yaş mama olarak kaliteli markalar:Brit care,Chef's Choice,Naturea,Gimcat,Schesir,Sapphere,applaws önerebilirim.
Kum kabı,büyük geniş olabilir. Kapalı olarak Moderna Flip ve Savic Nestor, açık olarakta Stefanplast Queen öneririm
Mama ve su kabı. Metal yada seramik ve ayrı olmalılar. Plastik kanserojen madde üretebiliyor ve sağlıklı değil. Ayrı olması bazı kediler suyu mamanın yanındaysa az içer ve su ve mamanın karışmaması için ayrı olması en iyisi.
Tırmalama tahtası,bazı kediler kullanmak istemiyor. Almak isterseniz çok katlı ve yuvalı modeller birçok ihtiyacı karşılamak için ideal.
Taşıma kabı.Havadar ve geniş olmalı. Plastik veya kumaş olarak alabilirsiniz.
Ödül maması almak isterseniz marka olarak Gimcat superfood,Trixie,Profine önerebilirim.
Oyuncak olarak ilk etapta kedinizi yanından çok fazla oyuncak almanızı önermem çünkü kediler oynamayıp bırakabiliyor. Almak isterseniz kedi oltaları enerji atımı ve eğlence için birebir. Benim kedimde kullandığım olta şu http://www.*******.com.tr/3-u-1-arada-xxl-kedi-oltasi Çok kaliteli ve 3 farklı ucu var ve sopa uzunluğu çok iyi. Oturduğunuz yerden kedinizle yorulmadan oynayabilirsiniz.
Umarım yardımcı olmuşumdur

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Bence kendisi hiç korkutmayin ve özgürce besleyin. Abartiya kaçmanın hiçbir lüzumu yoktur. Zira sakinan göze çöp batar misalini düşünün. Kafanız her daim rahat olsun. Pahalı olması demek onun iyi olduğunu göstermez. Marka takıntısı kesinlikle yapmayın. Bir çoğu sadece isimden ibaret. Ne kadar çok kafanıza takarsaniz bir o kadar kendiniz hasta olursunuz. O yüzden kendi doğrularınızi ve bakım planinizi uygulayın. Sağlıcakla Uzun ömürler ve mutlu günler...

miasugok
miasugok

12502

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun ne kadar heyecanlı olduğunu tahmin edebiliyorum:)

hisar_1997
hisar_1997

622

tabi sahiplendik kediyi çok tatlı birşey ama biraz para verdik yaa istediler para ondan

nevin_alkan
nevin_alkan

807

kediniz gerçekten çok tatlı benimde öyle bir kedim olsun o kadar çok isterdim ki

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

hisar_1997
Kediniz çok güzel ve ırkının en değerli renklerine sahip. Böyle bir kediyi ücretsiz vermeleri tuhaf olurdu asıl. Bu üyenin de aynı ırk ve renkte kedisi var. Belki aynı yerden almışsınızdır:)
https://sosyal.petlebi.com/u/hezar_2001

hisar_1997
hisar_1997

622

Hayır ben biryerden almadım birisi verdi 1700 liraya veriyordu ama biz tanıdığı olduğumuz için bize 1000 liraya verdi 3 dişi 2 oğlan doğdu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1045 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR