Kedim Arkadaşını Tanımıyor!

Ecetrzgl
Ecetrzgl

349 Puan

Bugün pazar günü annemden dolayı kedimin tüğlerini kestirmem gerekiyordu iki seçeneğim vardı ya tüğler gidicekti yada kedim. İlk baş herşey iyi uyutularak kesildi yıkandı 3 saat sonra uyandı eve getirdim derken pusetini ne zaman açtım yürimeye çalışırken diğer kedim onu kokladığında tıslamaya başladı yaklaşıyor ama tıslıyor veterinerimi aradım mianın farklı davrandığı için yaptığını söyledi ee saat gece 2 oldu şuan ve ben kızımı sıcak tutmaya çalışırken oğlum yine gelip tıslıyor elime pati bile attı ne yapmam gerek bana yardımcı olun lütfen..

1 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedinizi yoğun tüy dökümü için tıraş ettirdiyseniz bunun duruma bir yararı olmaz. Veterinerime sormuştum bu konuyu.
Yoğun tüy dökümü için ise bunun birçok sebebi vardır. Nedenini araştırıp ona göre davranmalıydınız.
Tıraşın ise birçok zararı vardır. Lütfen şunu okuyun.https://sevgilikopegim.com/2015/03/08/kedi-ve-kopeklerde-tuylerin-tras-edilmesi/
Ayrıca anestezi ile tıraş çok tehlikeli,kedinizin anesteyi kaldırıp kaldırmayacağını öğrenip öyle yaptırmanız gerekiyordu. Çok şükür bir şey olmamış. Bence tüy kesimi gibi acil ve gerekli olmayan(ameliyat kadar olmayan) bir şey için kedinize anestezi verilmesine izin vermemelisiniz. Anestesiz tüy kesimi yapan vetler var. Onları tercih etmeniz çok daha iyi olur.
Kedilerinizin bu durumu ise bence veterinere giden kedinizin kokusunun değişmesi ve evdeki kedinizin bu durumu tehdit olarak algılaması. Bu tür durumların yaşanmaması mümkün olduğunca iki kedinin aynı anda veterinere götürülmesi,tek kedinin gitmesi durumunda ise eve direk salınmaması ve evdeki kedi ile karşılaştırılmadan önce bir müddet ayrı bir odada normal kokusuna dönmesinin sağlanması gerektiğini okumuştum.
Sizin durumunuzda ise iki kedinin birbirlerini hiç tanımıyorlarmış gibi kademeli olarak en baştan tanıştırılması önerilmişti sizinle aynı durumu yaşayan biri için.Bence durum devam ederse deneyin. Umarım sorun çözülür

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 724 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR