Yavru Kedi Isırması Ve Tırlaması...

killpop
killpop

229 Puan

Van kedisi yavrumu sokakta bulduk 2 aylık diye tahmin etti veteriner. Birkaç konuda tavsiyenize ihtiyacım var bu konularda tecrübe edinmiş kişiler tavsiyelerini benimle paylaşırsa harika olur.



  1. Kedimiz oyun modu dışındayken kendini sevdiriyor çok akıllı ama birden oyun moduna girebiliyor ve bu olduğunda ısırıklar ve tırmalama başlıyor bunun normal olduğunu ve kedilerin doğasında olduğunu biliyorum ama çok abartıyor kollar eller ayaklar yara çizik dolu şu an bende ve maalesef kedimiz neredeyse sağır bu yüzden sesli tepkilerimizi farketmiyor.Kanepeden el ayak sarkmasın hemen atlıyoruz üstüne bazen sırf ayak ısırmak için kanepeye tırmanıyor :D Karakterinin bu şekilde oturmasını istemiyorum böyle hırçın ve ısırmayı oyun sanması gibi. Oyuncak atınca önüne bırakıyor ama oyuncağa karşı ilgisini yitirince gene başlıyoruz ısırmaya tırmalamaya.Bunun yanında çok hiperaktif yani yavruların hareketli olduğunu biliyorum elbet ama bizim ki evin içinde uçuyor resmen bazen göremiyoruz bile bir şey geçti gibi oluyor az önce saçımdan bir bukle kanepeden sarkmış onu yakalamak için yüksek bir yerden atladı psikopat bir şey değil kendine zarar verecek.
    2)İlaç kullandık ve bu ilaç ishale etti sonra veteriner ishal için bir şey yazdı şu an onu kullanıyoruz sorunumuz ise dışkıladıktan sonra poposunu temizlemiyor . Temizlerse bir süre sonra üstün körü ancak.Çıkıyor oraya buraya bulaştırıyor bacağına geliyor patisine değdiriyor diye ben siliyorum poposunu korkum ise bunu alışkanlık haline getirip kendini temizlememesi.Keşke tuvalete çıktığı gibi kendini temizlese de bulaştırmasa her yere .Bu konuda ne yapabilirim?Bu bebek annesinden çok küçükken ayrılmış bu yüzden kendini yalamayı öğrenememiş refleks olarak üstün körü yapıyor bir kere yalayıp bırakıyor.Zamanla öğrenir mi ?
    3)Kum kabımızı oyun alanı olarak görmemiz.İçine giriyor yatıyor, öylesine kazıyor çıldırıp dağıtıyor kumu kendini kirletiyor.
    Not:Yıkarken kulaklarını zarar vermemek için ellemedim veterinere götürüp temizleteceğim.


6 CEVAP

goknur
goknur

18247

Neyin ne oldugunun daha farkinda degildir. Annesinden kucuk yasta ayrilmis bide ogrenememistir. Bende kedimi sokakta buldugumda ortalama 2 aylik felandi. Cok hiparaktifti suan 5. Ayimizin icindeyiz hala oyleyiz. Sizin yazdiginizi okurken simdi bir yandan oda kum kabini kaziyordu. Buyudukce azaliyor bunlar artik bizim isirmalarimiz azaldi tabi yaramazligimizda azaldi gibi bisey. Sadece sabir gerekiyor. Cok guzelmis masallahi var pamucuk. Internetten arastirin ama surekli belki egitiminde yardiminiz dokunabilir.

jansett
jansett

702

Bir baktım da eskiden söylediğiniz bütün sorunları biz de yaşıyorduk :)
1- Aynı sorun bizde de vardı. Biz , belki doğru olan bu değildi, hiçbir şey yapmadık ve büyüdükçe gerçekten sakinleşti. Küçükken hiperaktif bir manyak olsa da :)
2- Bizim sarmanımız sokaktan bulduğumuzda annesi yoktu ve küçüktü. Poposunu da temizlemiyordu, kendisini de. Biz de sizin gibi çok korksak da artık deli danalar gibi sürekli yalanıyor. Şu an için yapabileceğiniz bir şey var mı bilemiyorum :/
3- İnanır mısınız bu sorun da bizde vardı. Artık azaldı ama hayır desek de arada bir yapmaya devam ediyor. Biz bir çözüm yolu bulamadık. Fakat bizimki yatmıyor en azından. Belki kapalı kum kabı kullanmayı deneyebilirsiniz. Büyüdükçe daha da çok etki eder.

killpop
killpop

229

Cevaplarınız için teşekkür ederim, umarım zamanla her şey iyi olur :)

killpop
killpop

229

Cevabınız için teşekkür ederim çıtıra da sağlıklı uzun bir ömür dilerim :)

jansett
jansett

702

Umarım :)

goknur
goknur

18247

Tesekkur ederim bende guzel dilekleriniz icin :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 907 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR