Karma Asisi Ve Mantar.

Esros
Esros

284 Puan

Merhaba..ben yaklasik 15gun once bir yavru kedi sahiplendim ic dis parazit asisini yaptirdim bugunde veterinere goturdum karma asisini yaptirdim fakat suan kedim cok halsizlesti ateslendi keyfi hic yok bu normalmi?veterineri aradim bisey yoktur dedi fakat icim rahatlamadi:(.15gun sonra tekrar gel karma asisinin ikincisi yapilcak dedi ama ben bu durumdan sonra nasil goturcem tekrar bilemiyorum :/ bu karma asisi kac kez yapiliyor biliyormusunuz uc dort diye devammi ediyor ? Bide kedimin kafasinda tuy dokulmesi kizariklik vardi onu gosterdim mantar dedi krem sampuan verdi insallah iylesir onun icin cok endiseleniyorum.sizdede boyle mantar hastaligini atlatan varmi bilgi almak isterim .. bi sorum daha olcakti bu karma asilarinda ilk asi'ya 50tl verdim ikinci asidada fiyat tekrar aynimi oluyor biliyormusunuz?
yardimci olursaniz sevinirim simdiden tsk ederim saygilarimla:)


8 CEVAP

goksu
goksu

1430

Asidan sonra bi sure halsizlesmesi normal diye biliyorum, karma asilarin da fiyatinin hep ayni olmasi lazim ve tam sayisini hatirlamasam da bir kereden fazla yapiliyor ama diger konulari bilemiyorum

goksu
goksu

1430

3 ya da 4 kere sanirim ama emin degilim yanlis olmasin ben yaptirali 1 seneyi gecti de kusura bakmayin :)

gulinsahim
gulinsahim

1923

Merhaba. Umarım yardımcı olabilirim.
Aşılardan sonra halsizlik, mide bulantısı ve kusma hatta ateş görülebiliyor. Karma aşı sadece bebeklerde 1. ve 2. olarak geçiyor. Eğer gerekirse 3.sü de yaptırılabilir. Fiyatı en düşük haliyle 50TL'dir. Veteriner hekimler odasının asgari sınırı normalde budur. Bir sonraki aşının yapılması için en az 15 gün geçmesi gerekir. Bu her aşı için geçerlidir. Mantar sorunu için size baticonla temizlemeyi öneririm. Çok çabuk bir biçimde geçiriyor. Eğer sıkıntı devam eder ve yayılırsa mutlaka mantar aşısı yaptırın. O da 60-75 lira civarında seyrediyor. Bu arada hatırlatmak isterim ki, EV KEDİSİ diye parazit aşılarını yaptırmayı sakın atlamayın. Kediniz evden çıkmıyor olabilir ama siz çıkıyorsunuz ve her türlü parazit size yapışıp kedinize gelebiliyor. Benimkilerde böyle olmuştu şahsen pirelenme olayı. Ve bir kere ciddi pirelenme olursa eğer, o pirelerden kurtulmak çok ama çok zor oluyor. Lütfen dikkate alın. Her ay dış parazitleri ve 3 ayda bir de iç parazitleri yaptırın.

Esros
Esros

284

Tsk ederim göksu cevabin icin

goksu
goksu

1430

Ne demek :) bi de asilarin sikligi da azaliyor birkac ay sonra, ayda bir dis parazit 3 ayda bir de ic parazit yapiliyor ama ben pek dis parazit yaptirmiyorum sokaga hic cikmadigi icin pirelenme olasiligi da dusuk oluyor

Esros
Esros

284

Peki bu karma asisi kac kere vuruluyor ikimi ucmu göksu hanim?

umut61
umut61

2877

Çok geçmiş olsun, Karma aşıdan sonra mantar sorunu ile epey bir uğraşmıştık. Son çare aşılar ve komple kedinin vücudunu tıraş etmekti ve derdimize çareyi bu şekilde bulduk. karma aşılarda yılda 2 kere yapılıyor. Karma 1, Karma 2 diye.

vrlfth
vrlfth

1596

Karma aşisini 2 doz yapılıyordu ama yayapilan Son araştirmalar 2 dokunmatik yeterli kadar koruma sağlamadığı o yuzden 3 yapılması daha iyi. Gulın hanımında dedigi gibi iç diş parazitlerini kesinlikle es geçmeyin hem kendi saglıgınız hemde kedınızın saglıgı için.mantardada mantar pomatı var trıkopom diye onu kullanmanızı tavsıye ederim artı batıkonda mantarı hızlı kurutmadan yardimci olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4247 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR