Köpek Alıcam Hangi Tür Almalıyım

isra
isra

279 Puan

arkadaşlar ben bir köpek alıcam ama hangi tür alacağımı bilmiyorum bide hangi mama yavru köpekler için daha iyi

16 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Aslında cins konusu önemli. Küçük bir evi varsa tutup da sokaktan bir köpek sahiplenemez. Ne kadar büyüyeceğini bilemez çünkü. Belki de büyüyünce kocaman olacak ve ev ona küçük gelecek. Sonra da işin sonu sahiplendirme oluyor. Aradığınız özellikleri, nerede besleyeceğinizi vs. söylerseniz ona göre öneride bulunulabilir.

KedimVar
KedimVar

119251

Tabi ki tek sorun ne kadar büyüyeceği değil. Ben sadece onu örnek verdim. Tam olarak ırkı bilinemediği için başka şeyler de önceden kestirilemeyebiliniyor.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

İlla cins olmasına gerek yok bence. Köpeğinizi seçerken sorucağınız ilk ve tek soru "Hangisi daha yardıma muhtaç?" olmalı bence. Sokak köpekleri şöyle böyle diyenlere de inanmayın. Sevgi ile yaşayan her canlı muhteşem sonuçlar verir inanın. Umarım 'yardıma muhtaç bir can' ı kurtarırsınız :)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

buradaki sahiplendirme ilanlarına bakın e bence bir sokak kçpeği sahiplenin büyük hayır işlemiş olursunuz

Bullefprof
Bullefprof

2873

Bence mutlaka sahiplenin çünkü hem çok pahalıya satılıyor hem de sokakta yardıma muhtaç yüzlerce köpek var . :-) sibirya ve Shetland çoban köpeği öneriyorum .

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Ne kadar büyüyeceği bilinebiliyor :) @kedimvar

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Hayır, santimi santimine söyleyemesek de ne kadar büyüyeceği pati boyutu vs. den çok rahat anlaşılabiliyor. Neyse konumuz pek de bu değil zaten :)

zp_beygirci
zp_beygirci

367

Köpek kedi sahiplenmek almaktan çok daha mantıklı barınaklarda bir çok cins safkan köpekte bulabilirsiniz. Ben köpeğimi sahiplendim ki daha sonra araştırdığım da atalarının safkan ve çeşitli eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde kullanıldığını öğrendim. Sahiplenmek biraz daha fazla emek ve özveri istiyor evinizin durumuna göre küçük orta ya da büyük boyutlarda bir köpek sahiplenebilirsiniz. Zaten uzman kontrolünden geçen köpeklerin büyüdüğündeki boyutları konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz. Mama konusunda da kesinlikle kuzu eti olan mamalar tercih edilmeli tavuk ve benzeri içerikli mamalardan kaçınmalısınız.

arzuylmz
arzuylmz

204

ilk defa mı köpek bakacaksınzı. apartman kurallarınız nedri. Kedimvara hak veriyorum. sakin bir ırk olması gerekebilir. sahiplenmek tabiki çok güzel bir şey ama bazen cins olması da önemli oluyor. satın alındı diye. baklamayıp sokaga atılan bir sürü köpek var. o yüzden en ii hangisine bakacaksanız en uygun hangisiyse onu alın. ilk köpek deneyiminiz olacaksa baskın ırklardan uzak durun. ev içinde poddle bence cok uygun ve akıllı, cavalier yine öyle.

isra
isra

279

asılında sokak köpeğim var bütün bulduğum köpeklere mama veriyorum babam cins bir tür olsun diyor o yüzden sordum

Basakes
Basakes

1959

Sahiplendirme ilanlarına bakın bence. Kardeşimin köpeği cins ve özel tür diye 3.500 e aldık, diskisiyla oynamaktan tuvaleti her yere yapmaya her türlü agresiflige yaşadık. Kızımı barinaktan aldım bense ve kolay eğitildi. Çok sevgi de dolu. Bir tek oyun oynarken ısırıyor kaptırıp. Mama konusunda Brit Care Hypoalergenic Puppyi kullanıyorum, tavsiye ederim. Zaten alacaksan acana, orijen, Brit Care al. Proplani da veteriner bile tavsiye etse alma. Proplan vet.fakultelerine yardım ediyor diye tavsiye ediyorlar ama besleyiciligi çok düşük.

yarencloud
yarencloud

311

Barınaktan sahiplenenilirsin. Ben Bulutu barınaktan sahiplendim. Eğer almasaydık ölüme terk edilecekti. Goldenlar çok sevecen,akıllı harika bir köpek eğer mekanında müsaitse güzel bir cins.

eltarcin
eltarcin

116201

Sahiplenin derim.İlla cins diyorsanız da on binlerce sahiplendirme ilanı arasından bir çok cins bulabilirsiniz.Tamam cins olsun ama yeter ki sahiplenin." Satın Alma Sahiplen "
Not:Bu arada tarihe daha yeni baktım:)Sahiplendiniz mi köpeği ?

isra
isra

279

Daha sahiplenmedik bulamadık bildiğiniz bir köpek varsa haber verir misiniz

p0fudukCat
p0fudukCat

1846

Almayın sahiplenin. Size yakışanı seçin yuva arayanlar kısmına baka bilirsin !

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1972 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR