Kedi Sahiplenmeyi Düşünüyorum Ama..

Dilann__
Dilann__

586 Puan

Eğer yavru bir kedinin parazit dışında diğer aşıları yapılmazsa ne olur? Sonuçta sokaktaki kedilerin hiçbirine aşı yapılmıyor ve ölmüyorlarda yaşıyor. Ben de kedi sahiplenmeyi düşünüyorum ama bir kedinin aşı masraflarını karşılayacak kadar maddi durumumuz pek iyi değil. Ama kedi sahiplenmeyi de çok istiyorum. Annemi eve kedi almayı zar zor ikna ettim ama ikna ederken hiç aşı masraflarını düşünmemiştim, sonradan araştırınca öğrendim.

15 CEVAP

MinelG
MinelG

12959

Bizde de böyle bir durum vardı.Yani onca masraf içinde kedinin her şeyine ailem yetişemezdi ben de bunun bilincindeydim ama çok kedi sahibi olmak istiyordum.Öğrenci olduğum için belli bir harçlığım var ve bu harçlığa kedim için dokunmuyorum.Aşılarını ve bütün eşyalarını para biriktirerek hallediyorum.Sağlık problemi ortaya çıktığında ailem yardım ediyor ama ne olur ne olmaz kenarda para bulunduruyorum.Kendi standartlarınızdan vazgeçip para biriktirirseniz inanın her şeyin en güzelini ona sunabilirsiniz:)

martha
martha

13132

aşı dediğiniz şey bir kere yaptırılır bebekken sonrasında belli uzun süre aralıklarla tekrarlanır. aşı kadar önemli bir şeyi gözardı ediyorsanız kumunu, kuru ve yaş mamasını, vitaminleri, maltları her ay nasıl karşılayacaksınız? bunun daha tarağı var tırnak makası var tırmalama ağacı var var da var.

miasugok
miasugok

12502

Size saçma gelecek ama allah onun rızkını kesinlikle veriyor. Ben de öğrenciyim öğrenci harçlığımla romeoya orijen vs alabiliyorum mesela, aşılarını aksatmadan yaptırabiliyorum. Bu benim harçlığımın çok olduğundan değil tabiki de, önceliğim romeo olduğundan.


Bence kedi sahiplenmeden önce aşıdan mamadan ziyade maddi durum kıstasınız şu olmalı : allah korusun yarın öbür gün başına ciddi bi hastalık ya da kaza gelse, ben onu tedavi ettirebilecek imkana sahip miyim? Ben kendime bu soruyu sordum. Her ne kadar benden uzak yaşasa da babam veteriner hekim olduğu için cevabım da evet oldu ve romeoyu sahiplendim. Bence siz de kendinize bu soruyu sorun.

Canandisli
Canandisli

111691

Sokak kedilerinin omru ev kedilerininkinin yarisi cunku dengesiz ve kotu besleniyorlar ve pis bir ortamda yasiyorlar asilarin yapilmamasi hem sizin sahliginizi hem de kedinizin sagligini tehlikeye atar. O kedi buyudukce bagisiklik sisteminin zayifligindan dolayi hastaliklari cikicak zaten yani daha buyuk masraf bence boyle bir seyi ustlenemeyeceksen kesinlikle sahiplenme kedi derim ben bu sitedeki sahiplenilmeyi bekleyen kediler genelde kisirlastirilmamis kedilerinnyavrulari ya da fix 1 yasinda sokaga birakilan kediler yazik yani onlara da

mia1598
mia1598

2974

kedinin masraflarini cıkarabilecegin zaman almalisin. Çünkü kedi eve girince sizde hastalık kapabilirsiniz .kedinin de ömrü çok uzun ve sağlıklı olmaz. asilar kedileri hastalıktan korur ve eger bir hastalik kaoarsa masrafı çok cok daha fazla olacaktır .ayrica kediye hiç asi yaptímasanız bile masrafi olacak. eger aşıları yaptiramiyorsan sokaginizdaki bir kediyi besleyin o zaman o da size alisıyor. tek farkı evde degil sokakta besliyorsunuz . benim evde 1 kedim var sokakta ise bana alişmiş 3 kedi besliyoeum ayni zamanda. ve komsularimizinda evde beslemese de sokakta besledigi bir kedi var. hatta yakın zamanda da bir tane yavru dogurdu biri . yani bizim mahallemiz kedi mahallesi gibi oldu sizin yaptiginiz seyden etrafiniz da ders cıkarıp yapabilir . eger masrafini cikaramiyosanız düzenli olarak sadece mama alıp sokaginizdakileri besleyebilirsiniz

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Kedi besleme isteğinizi ve hayvan sevginizi anlıyorum ve takdir ediyorum fakat lütfen bir hevesle altından kalkamayacaginiz yükleri almayın. Kedinin aşıları bilhassa ev sakinleri icin çok önemli çünkü yeri gelecek tüyünü yutacaksınız (öperken yada oksadiktan sonra yanlışlıkla) yeri gelecek ishal olacak günde 6 kere tuvaletini temizleyeceksiniz. Sokakta yaşayan kedilerin omru ev kedilerine nazaran yarı yarıya daha kısadır. Yani aşılar çok önemli ve aşı masarfı gözünüzü korkutuyorsa mamalar kumlar kedi aksesuarları vs sizin icin cok daha zorlayıcı olacaktır hem bunu ailenizede yapmayın durduk yere zorlamayın onları. Onun yerine sokak kedilerini sevin yemek verin barınakları ziyarete gidin. Kedi beslemenin masrafları açısından bilgi sahibi olmak icin şu linktrki videoyu izleuebilirsiniz. Cok faydalı ve güzel bi kanaldır. https://youtu.be/b5ET4DEvE10

miasugok
miasugok

12502

Ben de kedime vitamin veriyorum gerçi malta daha başlamadım ama vitamin takviyesi almıyor diye hiç bir kedi ölmez ya da mutsuz olmaz. Verebiliyorsanız ne ala, veremiyorsanız eksiklik değil bence.


İnsan için de bi ton vitamin satılıyor, hangimiz düzenli olarak alıp kullanıyoruz ki? Elbet aramızda kullanan vardır ama kullanmadı diye ölen var mı yok? Ben bu vitamin tırnak makası bik bik öyle şeyleri biraz da işin pazar boyutu olarak görüyorum. Birileri bizim hassasiyetimizi kullanıp para kazanıyor. Ki eminim bi çocuğumuz da vitaminleri aşırı bilinçsiz ve ya gereğinden fazla ya da eksik veriyoruz buna ben de dahilim.

goknur
goknur

18247

Asilari fazla tutmuyor bizde ogrenciyiz burda ne tirmalama tahtasi var nede ozel taragi ve tirnak makasi var kullanmadigim tabaktan da mama kabi yaptim ona asilari bolge bolge degisiyor bizimkiler 50 iydi biz 35 e birakti ogrenci oldugumuz icin herseyin kolayi var kuru mama 2 kg alinca dunya yetiyor ek olarak yas mama yapabilirsin evde ben sana tarif verebilirim gayat ve gayet cok butceli tarifler sadece cok dikkat et usutmesin veya baska hastaliga yakalanmasin o zaman masraflari buyuyebilir ic dis parazit icinde vet ten hap ve ense damlasi al ense damlasi kis ayinda oldugumuz icin yaza kadar gidecektir sana ama parazit 3 ayda bir yenilemen gerekiyor oda 5 ila 10 lira arasinda degisiyor bak bizde yeni yaptiriyoruz asilarini ve => kafes + 4 asi + ic parazit hapini hepsini 140 mi ne biraktilar bize indirim iste ogrenciyim durumum yok ama cok bakmak istiyorum de bir tanesine gitme bazilari duyarli olmayabiliyor bana bakma o zaman diyen bile oldu. Tirmalama olayina gelince ilk buldugu onun icin en uygun koltugu cekyati kendine bu is icin secip hep ayni yeri kullanicaktir merak etme tirnaklarini ver ucretsiz kesiyormus biz kendimiz kesiyoruz. Tarama olayina gelince kullanmadigin bir dis fircani veya sac fircani bu is icin kullanabilirsin. Ve son olarak asla disaridaki kedilerle kiyaslama onlari ben calistigim yerden et tavuk getiriyorum onlarada bolca atik oluyor cunku ortalama bir gordugum kediyi hemen hemen goremiyorum birdaha sokagimizda bir suru kedi yavrusu vardi 15 tane rahat vardi sor simdi kac tane kaldi ev sahibim elinden geldigince hayvanlari koruma derneginden rica edip kisirlastiriyor onlari bakimlarini yapmaya calisiyor ama nereye kadar. Ben kedini sahiplen derim ama gercekten bakabilecekmisin bilemem ilgi gerekiyor sabir gerekiyor bazi seylerde. Sormak istedigin veya yardimci olmami istedigin her konu icin bana ulasabilirsin.

miasugok
miasugok

12502

Benim veterinerim insan tırnak makasıyla kesiyor bu arada kedilerin tırnaklarını onu da söylemeden edemiycem :) ayrıca bi tırmalama tahtası yirmi lira ve bunu karşılayamayacak insan zaten açlık sınırındadır kedi beslemeyi düşünmez.

Asiyi mutlaka yaptirin derim yetiskin kedi bulun isterseniz her asi 30dan yaptirsaniz yillik 90 butceniz mamaya yetmiyorsa asiya mamaya,veterinerle ya da belediyeyle konusun iyi niyetli veterinerlerde var onlar ucretsiz bile yaparlar.mama konusunda da kasaptan kedi cigeri kedi tavugu diye cok ucuza alabilirsiniz pisirin verin uygun fiyata veriyorlar.

Birde siz kedinizi sahiplenince hastaligi olacak kumu olacak ciftlestirme zamani gelince kisirlastirmaniz gerekecek cunku sokakta bir suru kedi var kisirlastirilmalari gerekiyor diye dusunuyorum her ne kadar kisirlastirmaya karsi olsamda...

Marketlerden kutu alin yuvarlak kedinin girebilecegi buyuklukte kesin kutunun disini kopukle yapistirin altida dahil icine kullanmadiginiz kiyafetlerinizi koyun onune 5lt siselerden kesilmis 2 yemek kabi yapin gunluk besleyin elinize alistirin yemek artanlarinizdan verin maliyeti min. Indirmis olursunuz hem canlari soguktan korumusta olursunuz hem onlarla ilgilenmis olursunuz bir sure sonra size alisir zaten eve alirsaniz mama ve kum ihtiyaci olacak mamayi evden verirsiniz kumuda disardan tasiyin eve kovayla isterseniz diski kokar ama surekli diskilari temizlerseniz koku kalmaz evde de bakmis olursunuz ama eve alip bakamayip sokaga birakmayin birde yavru olursa disariya adapte olamaz

Pugy
Pugy

1424

Hayvan beslemek maddi manevi zahmetli bir iştir. Heves uğruna alınır bakılamayınca sokağa bırakılır. Bunun önüne geçmek için hem maddi hem manevi ölçüp tartmanız gerekir. Konu sadece aşı değil ki. Ve annenizi zor ikna ettiyseniz yine ileride sorunlar çıkabilir tüyünden vs.rahatsız olabilir. Tekrar bi düşün derim..

MinelG
MinelG

12959

Aşıları çok önemli.Sadece iç dış parazit ile bitmiyor.İç dış parazitten sonra karma alışı gerekiyor.Karma aşıda ilk yaptırdıktan 3 hafta sonra yenileniyor.ilk ay 150 tl kadar bir aşı masrafınız oluyor.Bizim burda aşının tanesi 50 tl ben ona göre hesabını söylüyorum.Durumunuz yetmiyorsa dediğim gibi iş sizde bitiyor.Yemem yediririm deyip paranızı tamamen kedinize harcamaya razıysanız sahiplenebilirsiniz.Ama kendi standartlarımdan vazgeçemem bir kaç aşısı da olmasın ölmez derseniz lütfen daha sonra sahiplenin.Ama çok sevdiğinize ve istediğinize göre fedakarlık yaparsınız diye umuyorum :)

perasu
perasu

1497

Bir hayvan sahiplenecekseniz bunu bilinçli yapmanız gerekiyor. Sadece sevmek malesef yetmiyor. Aşı bir hayvan için çok önemli. İlk aşısı gençlik aşısı olmadı yavrularda. İç dış paraziti yapılması gerekiyor. Bunun için uygun bir veteriner araştırması yapmanız gerekiyor. Kum ve mama araştırması yapmanız gerekiyor. Uygun ve iyisini bulmak için. Kum kabı almanız gerekiyor ki ben kapalı kum kaplarını öneririm evde. Kum kabını her gün temizlemeniz gerekiyor. VE MUTLAKA AMA MUTLAKA KISIRLAŞTIRILMASI GEREKLİ!!! Dışarıda bir sürü aşısız ordan burdan yemek yiyor bir şeyleri yok düşüncesi yanlıştır. O kadar hasta kediler var ki size görünmeyen. Mesela O şişik gördüğünüz bir çok kedi köpek iyi beslendiğinden şişik değiller. İç parazitten öyle görünüyor çoğu. Bir çok mantar hastalığına yakalanmış hayvanlar var. 5 yavru doğuruyor ikisi üçü ölüyor. Yanlış anlamayın ama bir hevesle hayvan sahiplenmeyin lütfen. Eğer evde ben bunun masraf ve işlerini karşılayamam şüphesi varsa hiç bulaşmayın. Onun yerine mama alın alabildiğiniz ölçüde sokaktaki hayvanlara dağıtın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1354 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR