Sizce?

Atesbey
Atesbey

178 Puan

Merhabalar benim 5 aylık bir oğlum var benimde küçükken hep hayali kurduğum birşey yani bir dost köpek almaktı malesef annem yüzünden bir dost sahibi olamadım yok kıl yutarsın yok hastalık kaparsın vs.. ve büyüdüm kendi oğlum oldu bende ona beraber büyüyebileciği bir kardeş veya dost almaya karar verdim ama ırkı da seçtim biraz araştırdım en iyi uygun olan Pug cinsi bazen evde tek kalabilir kalcagı zman zarar vermeden yani dişi olmasını sanki ama karar veremedim.


1.Soru= Pug cinsi dişi mi ? erkek mi? olmalı oğlumla vakit gecircek dişi biraz daha uygun gibi sizce?
2.Soru= Bakıyorum bazen sahiplenmek üzere genelde yaşına değmiş oluyor. eski sahibine alışmış bir köpek bize nasıl yaklaşır diye düşünüyorum sizce?
3.Soru= Bakımları zor mudur altından kalkabilrmiyiz sonucta bakamayaksan hiç bulaşmayalım sizce?
4.Soru= aylık masrafları ne olur acaba asgari ücretle çalışıyoruz altından kalkabilirmiyiz. veterinerler yüksek ücret isterlermi sizce?

11 CEVAP

Robin
Robin

2466

İlk başta bu kadar detaylı düşündüğünüz için tebrik ederim ardından köpek sahiplenmekle ilgili daha önce açılmış bu konuya bakmanızı tavsiye ederim. bir şeyi merak ettim neden Pug cinsi bir köpek almaya karar verdiniz?

Atesbey
Atesbey

178

@DuyguveMikrop arkadaşım çok iyi yazmışsın bende bunun bilincindeyim ne kadar zor olabiliceğin aslında 5 aylık oğlum var 5 aya gelene kadar kolay olmadı yavru köpeciğinden olacağından eminim bunu göz önüne alarak zaten karar verdim.


bu aşılar kafamı karıştırıyor kaçtane aşısı var toplam onu bilmiyorum diyelim 5 tane var 6 ay da 1 yaptırcaz sorun olmaz aslında sanmıyorum. Aşı genelde aşagı yukarı 40-50 TL en fazla araştırdım biraz.


dediğin gibi can alıyoruz maması da olsa aşısı da olsa karşılıcaz kendi oğlum nasılsa oda öyle olcak çünkü oğlumunda 3 ayda 1 felan aşıları oluyordu..


Ama kaçtane aşısı var bilgi için soruyorum bilmediğim için ben giderim 3 yaptırırım kalır öle 10 tane varsa bide yanlış yapmak istemiyorum.

pacmansoy
pacmansoy

560

Pug bakımı neden kolay olsun neye göre kolay anlamadım. Bir kere genetik olarak gözleri çok hassastır temizlik gerektirir. Bakımı iyi yapılmazsa gözün ameliyatla alınmasına kadar giden rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Basık burunlu olduğu için de ayrıca dikkat edilmelidir, nefes problemleri olabilir. Pug'ın olumlu özelliği fazla egzersize ihtiyaç duymaması, ama kilo almaya meyillidir özellikle kısırlaştırıldıktan sonra çok dikkat edilmeli. Bu arada Pug eğitimi en zor köpekler arasındadır.


Tüy dökmeyen tür ise Shih Tzu'dur bir tek, onu da safkan kolay bulabilir misiniz emin değilim. Ama tüy konusunda çoğunlukla yanlış bilinen bir şey var o da kist yaptığı. Kist yapan şey tüy değildir, EKİNOKOK olarak araştırın. Kedi ve köpeklerin bağırsaklarında yaşayan ve dışkı yoluyla ağızdan bulaşan bir parazitin vücut içinde kistleşmesidir söz konusu olan kist. Bunun olabilmesi için kedi veya köpeğin sokakta bu paraziti taşıyan bir hayvanın dışkısını yemesi ve ardından dışkılaması, ve bu dışkıya sizin temasınız sonucu ellerinizi yıkamadan yemek yemeniz vs gerekir. Veya yine sokaktaki bir dışkıdan bu paraziti ağzıyla kapması ve sizin ağzınızı yalaması gerekir. (Biliyorum iğrenç oldu ama bebeğiniz olduğu için yazıyorum ki dikkat edin) Ayrıca sadece kedi köpekten değil iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden de aynı parazit kapılabilir. Köpeği her dışardan gelişinde poposunu iyice yıkadığınız sürece bu riski sıfıra indirebilirsiniz, evet bu risk sıfır olabiliyor veteriner ağzından bizzat duydum.


Bir de size tavsiyem bütün şartları netleştirdikten sonra çevrenizdeki hayvanseverlerin önerisiyle çok iyi bir veteriner bulmanız. Malesef bunun da bir piyasası oluşmuş durumda feci paralar dönmekte, dikkat edin. İlk etapta birkaç veteriner değiştirme ihtimaliniz var. Yavru köpek içinse yaklaşık 4 aylık olana kadar toplam 7-8 aşısı var ortalama 40-60 TL arası her biri, yine veterinerine göre değişiyor fiyatlar. 300-500TL arası tutuyor ilk aşılar, fiyat araştırmalısınız bulunduğunuz yerde. İlk aşıları atlattıktan sonra mamadan ziyade alacağınız almak isteyeceğiniz birtakım oyuncaklar, eğitimi sıkı tutmayı planlıyorsanız ona uygun bir kafes (kafes eğitimi tuvalet için çok önemli), press kemikler, ödül mamaları, yine küçük ırksa kışın üşümemesi için kıyafet, yağmurluk, tasma, flexi kayış, mama kabı, su kabı, battaniye veya minder şeklinde uzayabilen bir alışveriş listesi var, bu da sizin sunacağınız konforla doğru orantılı tabi. Ama zaruri ihtiyaç olarak eve ikinci bir bebek geliyormuş gibi hesap edebilirsiniz=) Yavru köpeğin en önemli ihtiyacı da tuvalet eğitimi. Bu eğitim ciddi derece zor. Özellikle köpek inatçı bir ırksa daha zordur. Ben işi kolaylaştırmak için kafes eğitimi uyguladım, bu süreçte çok uykusuz kaldım, bebektek perk farkları yok gerçekten. Dışarı çıkmaya başladığı dönemde ise 7 kilo verdim, Jack Russell müthiş enerjik bir ırk. Yazım biraz pesimist oldu galiba kusura bakmayın ama bu yönden de bakın istedim çünkü bilmemiz gereken çok ayrıntı var. Sahipleneceğiniz veya alacağınız zaman kesinlikle çok kararlı olmanızı temenni ediyorum=) Ve bütün olumsuz görünen olaylara rağmen kesinlikle herkese tavsiye ediyorum çünkü evin içinde nefes alan çok büyük bir mutluluk kaynağı. Köpek gibisi yok.

Pence
Pence

967

Merhaba


Puglar kıskanç köpeklerdir. Öncelikle bunu bilmenizde fayda var. Sahibini paylaşmayı sevmezler. Evinize gelen misafir veya yakınlarınızı sevmeyebilirler. Size çok bağlı olurlar. 1 yaşının üstünde bir pug henüz ergendir. Sizi sahiplenebilir ancak daha yaşlı köpekler için bu böyle olmayabilir.


Pugların sporu diğer hayvanlardan biraz farklıdır. Bacak boyları sebebi ile merdivenden çıkıp inmeleri onlar için doğru değildir. Destek olmanız gerekir.


Puglar genellikle havlamazlar. O sebeple apartmanda yaşamaları da kolaydır. Bakımları zor değildir.


Hayvanınıza iyi bakarsanız düzgün mama yedirirseniz, ucuz olduğu için tavuklu mamadan kaçarsanız veteriner masrafınız çıkmaz.

Atesbey
Atesbey

178

Pence dediği gibi apartmanda beslicez havlamayı sevmeyen kısa tüylü olması hanımı zor iknaa ettim kıl ve tüy etrafta olmasını istemez aile büyükleri hepden karşı beslememe yok bebeğe zarar verir yok kıl yutar yok bilmem ne büyüten büyütüyorda bize ne olmuş konu gelcek olursam genelde evde tek kalabilir her yere onu götüremeyebilriz. Jack Russell cinsi istediğim bişi ama oda hareketli olması evde tek kalamaz mış kemirmeye zarar vermeye başlarmış eşyalara şuan en uygun PUg gibi duruyor o yüzden seçme sebebim.


1 mama paketi kaç günde gidiyor. sizce Pug a 2 günde bir alacaksam zor tabii maddi yöndende yok öyle değilse istediği sevdiği hangi mamayı tercih edilirse onu temin edebilrim ..


Bizim aile geniş oldugu için sonucta herkese de alışabilir sıkıntı yok sonucta sahibini paylaşmayı sevmez diyorsun ama bence nasıl eğitirsen sıcak kanlılığıda o kadar gelişir cocuğunuzu da aynı şekil şımarık büyütürsen eğitim vermezsen her istediğini yaparsan o cocuktan fayda dan zarar olur geleceği yönünde


ilanlarda bir arkadaşım var ilgileniyorum ama ocak ta 1 yaşına gircek bilemiyorum bana ısınabilir mi alışabilir mi aileye eski sahibini ister mi bizi yadırgar mı onunda duygularına önem veriyorum. o yüzden aileyi tanıması için yavru bakıyorum ama genelde ücrete tabii tutuluyorlar.

Atesbey
Atesbey

178

Robin kardeş tabii bende bir sokak köpeğini kurtarmak isterim ama bu kararı alırken tek olmuyorsun ve herkesi ikna etmeye çalışıyorsun şartlara uygun olmasını istersin . bakamayacağın zman da sokağa atmak istemezsin ister sokak köpeği olsun ister cins köpek olsun haksız mıyım ?

Robin
Robin

2466

benim amacım neden cins köpek alıyorsunuz sokaktan almıyorsunuz demek değildi hangi özelliğinden dolayı pug cinsini tercih ettiniz idi onun da cevabını yukarıda vermişsiniz zaten. Köpek mamalarının fiyatını araştırmanız lazım kendiniz karar verebilirsiniz ancak çünkü bir çok çeşit ürün var.

Pence
Pence

967

Atesbey köpeğin kilosuna ve ırk büyüklüğüne göre mama oranları değişir. En iyi bilgiyi alacağınız mamanın üzerindeki kilo ve ırk tablosundan alabilirsiniz ama muhtemelen Puglar için günlük beslenme oranı maximum 250 gr kadar olacaktır. Puglar kilo almaya çok yatkın hayvanlardır. Mümkün olduğunca vereceğiniz gramaja dikkat etmelisniz.

Bende ufakken her zaman bir köpegimin olmasini istemistim. Ailem hic orali olmadi sizin oglunuzu düsünüp buralara kdr yazmanizi taktir ediyorum.


Öncelikle


Eger yavru olarak bir köpek almayi düsünüyorsaniz istedigi kadar uysal olsun "zorluk" cikarticaktir
Hicbirseyi bilmeyen dünyadan haberdar olmayan bir can sahiplenmis olucaksiniz o an nede olsa , herseyi siz ogretmek zorundasiniz. Bu kolay ve cabuk olan bir sürec degil.


Siz ve esiniz bu durumu kabullenir misiniz ufak bir sorunda "uff puff" larmisiniz bunu iyice düsünün.


Kedi köpek kadar lüks bir hayvan degildir "lüksten" demek istedigim Veteriner masraflari.


Ben senede 1kere asiya götürürm kizimi oda 40 tl tutar.
Köpegin birden fazla asisi vardir ve en kotu durumda 6 ayda 1 yaptiriliyor asiya göre


Köpek kediye göre cok daha fazla enerji harcadigi icin daha fazlada yemek tüketmekte.


Bilemiyorum hesabinizi iyice ve dikkatlice yapin. nede olsa bir can sahipleniceksiniz.
Umarim yazim yardimci olur

Robin
Robin

2466

burası sanırım size yardımcı olacaktır.

acarabi
acarabi

630

Ateşbey kardeşim. Kıl tüy sorunu olmayan köpek daha yaratılmadı amma kıl tüy sorunu en az yada hiç yok denecek kadar bir cins istersen standart yada minyatür schnauzer uygundur. Bu cinslerin sadece yılda iki defa traş edilmeleri (düz ve basit kesim) gerekir. Yavruluktan itibaren ortalama bir köpeğin aylık masrafıda her şeyi içinde olarak 200-250 tl.arasında değişmektedir. Son olarak pug cinsi mevsimsel olarak fazlaca tüy döker ve "pence" kardeşimizin belirttiği gibi gereğinden hallice kıskançtırlar. Yoook biz gerekli eğitimle hallederiz derseniz alternatif olarak neden olmasın diyor birde englısh cooker spaniel ( genetik hastalığı daha az) cinsinide dikkate almanızı tavsiye ediyorum( bu cinsde temel eğitimini iyi verir ve taramasını düzenli yaptığınız takdirde iyi bir eşlik köpeğidir).

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5242 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR