Kedime Arkadaş

Miril
Miril

5203 Puan

Benimki bir sorudan bir tavsiye üzerine olacak. Kedisine arkadaş arayanlar ve o arkadaşı bulunca yanyana getirdiğinizde ilk bir kaç hafta içinde herhangi bir anlaşma belirtisi yoksa bir daha hiç anlaşamıyorlar arkadaşlar hatta bunu ilk görüşte bile anlayabiliyorsunuz kediniz arkadaş istiyor mu istemiyor mu diye ben bu hatayı yaptım ama siz yapmayın diye söylüyorum mutlaka 2.kediyi aldığınızda deneme süresi koyun ben alışırlar diye kaç aydır bekliyorum tık yok evdeki önceki kedim asla ve asla bir başka kedi istemiyor kaç aydır strese girdi ve hatta zayıfladı ayrı ayrı tutmak zorunda kalıyorum çok zor oluyor her yolu denedim olmuyor olmuyor olmuyor bir çok kişi alışır eder sabır dediler bekledim hâlâ bu bekleyişin içindeyim ama olmuyor bu kötü tecrübemi ve üzücü tecrübemi sizinle paylaşmak istedim baştan anlasamiyor ise kediler bir daha anlasamiyorlar bunu net bir şekilde anladım. Ve bu durumu yaşayan bir çok kişi var ne yapacağımı şaşırmış durumdayim.. Üzülüyorum da keşke almasaydım diyorum zor oluyor bu yüzden 2.kediyi almak isteyenler çok çok düşünsün bazı kediler yalnizligi seviyor çünkü.

6 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Evet benim kedim yarım saatlik misafir kedi yüzünden yemeden içmeden kesildi. 4 gün hiçbir şey yemedi. Bütün bağışıklığı düştü. Bu yüzden 5 gece yoğun bakımda kaldı. Ağır bir stres altına girmiş. Başka ortada bir sebep yok. Misafir kediden oldu hep. O yüzden ben de alamıyorum ikinci bir kedi. Çok istememe rağmen cesaretim hiç yok. Zor bir karar.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Benimde bir tavsiyem getireceğiniz kediye her türlü sağlık testini yaptırın.

Miril
Miril

5203

Çok zor bir karar ama tecrübe etmeden anlayamıyorsunuz işte ama kötü bir tecrübe oluyor böylesi de ikisini de çok seviyorum ama ikisi birbirini hiç sevmiyor önceki kedim sonradan gelene saldırıyor hep mutsuz o varken mecbur sahiplendirmek zorundayım ama büyük olduğu için sahiplendirmekte zor oluyor onada üzülüyorum ama bu sefer diğer kedim hastalanıyor gerçekten çok zor :(

perasu
perasu

1497

Bazı kediler çok dominant oluyor ve alanını paylaşmak istemiyor. Bizim evde üç kedi . İlk gelen doğal olarak daha dominant. Diğerleriyle pek oynamıyor. Kendisi için olan minderinde yatıyor genelde. İlk zaman çok tıslama oldu ama onun dışında yememe ya da küsme gibi bir olayı olmadı. Kediden kediye değiişir tabi. Özellikle erkek kediler hiç anlaşamıyor mesela. Sizdeki erkek mi merak ettim? Bizdekilerin hepsi dişi. Belki ondan sorun olmadı. Ama çok doğru söylüyorsunuz başka bir hayvan almadan iyi analiz etmek lazım bunu.

Miril
Miril

5203

Evet bizdeki erkek ve cok kıskanç diğerini kucağıma aldığımda ki bakışını görmeniz lazım gelip ısırmaya pati atmaya çalışıyor çok üzülüyorum o kadar uğraşıyorum ediyorum yok istemiyor. Diğer kedi sonradan gelen hiç saldırmıyor işin garip tarafı sonradan gelen de dışı kedi iyi anlaşırlar diye düşünmüştüm cinsiyet farkliligindan ama yok görmek bile istemiyor onu. :(

Miril
Miril

5203

Hatta onun suan evde bulunduğunu bilmesi bile cildirtiyor onu..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 559 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR