Kedim Çıldırdı

MinelG
MinelG

12959 Puan

Arkadaşlar bu konu için kaçıncı başlık açışım bilmiyorum ama hepten çığrından çıktı.Kedim 3 aylık bir dişi.O kadar fazla ısırıyor ki anlatamam.Baştan yavru şimdi dişleri kaşınıyordur falan dedim.Sonra el dışında başka oyuncaklarla oynatın diye öneriler geldi onu da denedim.Oyuncağı bıraktığım gibi hem elime hem ayağıma saldırıyor.Oyun için yapıyor diyodum ama uyanık olduğu sürece tek yaptığı şey beni ısırmak.Yüzüne hafifçe üfleyin yanlış olduğunu anlar rahatsız olur bırakır dediler onu da denedim hala aynı.Şimdi otururken yüzüme de atlamaya başladı.Saldırmadığı yerim kalmadı.Her ısırdığında sakince seviyorum bağırmak yerine sakinleşir belki diye asla bırakmıyor.Ne yapmalıyım nasıl düzelir bu durum

7 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Ya size çok saçma gelecak ama ritmik ses duyunca kaçıyorlar. Ben hiç bağırmadım romeoya bi kere uykuya dalmak üzereyken elimi öyle sert ısırdı ki tamamen can havliyle aaaaa diye bağırdım baktım kaçtı. Sonra her ısırmaya çalıştığında, bağırmanıza gerek yok sessiz bi şekilde o bırakana kadar aaaaaa diyin bi böyle deneyin bence.deneyin bence zaten bir iki sn sonra kaçıyor romeo

Heiter
Heiter

115202

Başka bir kedi daha olsaydı belki onunla oynamak iyi gelirdi. Bizim oğlanda da vardı (sizin anlattığınız kadar değildi ama mesela sevemezdik onu, hemen ısırmaya yeltenirdi.) ve diğer kedi gelince tamamen bitti. Anladım ki oyun oynayacak birine ihtiyacı var ve onların oyun anlayışıyla bizimkisi farklı.
Sizin durumu iyi gözlemlemek lazım. Bu ısırmalar oyun amaçlı mı yoksa saldırı mı? Onu anlamak için de hırlama, tüylerin diken diken olması gibi diğer belirtilere bakmak lazım. Eğer oyun amaçlıysa benim aklıma gelen tek çözüm bu: yaşıtı bir arkadaş getirmek.
(Tabi bu da maddi olarak iki kat külfet demek. Benimkisi sadece bir öneri. Hiçbir çözüm bulamazsanız aklınızda bulunsun diye.)

Heiter
Heiter

115202

Biliyorum, sinir bozucu olabiliyor ama biraz daha sabır. Bu yöntemlerle yavruluğunu bi atlatın. Belki zamanla azalır ve düzelir.

Once kucaginiza alin sevin issirdiginda hayir deyin ve yere birakin sabirla bunu tekrarlayin tabiki normal ses tonunuzla degil biraz sesinizi yukselterek soyleyin ki normal konustugunuzu zannetmesin.baktiniz olmuyor yanindan kalkin baska yere gidin surekli bunu yapin daha sonra yaptiginin yanlis oldugunu anlar.

MinelG
MinelG

12959

Hırlaması falan yok.Ben seneye ayrı bi eve çıkıcam şu an ailemle yaşadığım için 2 kedi maalesef alamam.Hafif sesimi yükseltmeyi deneyeceğim.Ben de biraz onu sevmek,güzelce oynamak istiyorum ama işte dediğim gibi sadece saldırıyor.

MinelG
MinelG

12959

Sahipleniyorsak sabırlı olmak zorundayız :) en sinir bozucu halleriyle bile çoğu insandan daha iyiler :)

MinelG
MinelG

12959

Çok teşekkür ederim söylediklerimizin hepsini dinleyeceğim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 645 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79566 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR