British(Gri Tonlalari) Shorthair,British(Blue Point) Shorthair,Scootish Fold,İran Kedileri

Bu kedi irklarindan en uysal ele alisik kendini sevdiren issirmayan kedi sizce hangisi arkadaslar bu cins kedileri olanlardan bilgi almak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim:)

22 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Vallahi benim oğlum scottish fold adeta yavru bir köpek gibi ısırıyor tam bir canavar:( arkadaşımın dişi british shorthairi asla ısırmıyor, kızınca elinizi ağzına alıyor ama bastırmıyor mesela.


Yine de ben bu huyların cinse değil de kedinin karakterine özgü olduğunu düşünüyorum.


Ancak iran kedileri gerçekten çok miskin oluyorlar. Henüz saldırgan davranışlar gösteren iran kendisine rastlamadım ama miskinlikler bazen sıkıcı olabilir gibi geliyor.


Bir de british kedilerde garip bir asalet olduğunu düşünüyorum, belki bebeklen oynuyorlardır ama büyüdükçe aşırı nazlı canlılar haline dönüşüyorlar. Benim gözlemleyebildiğim ırklar bunlar.

martha
martha

13132

iran alabilirsiniz:)

martha
martha

13132

3-4 tane oluyormuş. evet göz solüsyonu kullanıyoruz günde iki defa falan temizliyoruz

KedimVar
KedimVar

119251

Scottish fold lar çok uysal canlılar. Şu ana kadar kimseye tısladıklarını görmedim. Lidya köpek gibi nereye gitsem peşimde. Çok canayakınlar. British ler de öyle. Kısa süreliğine British bakmıştım. Sürekli ilgi görmek istiyorlar. Aşırı sakinler. Çok meraklılar. En azından bana denk gelenlerin huyları böyle. Tüy bakımları ikisinin de kolay. Sanki Scottish ler biraz daha hassas. İran kedilerine gelince onlar da sakin hayvanlar. Biraz korkaklar. Ama gerçekten akıllılar. Halamın İran kedisi kuyruğunun eklenmesini sevmezdi, Pati atardı ama elleyen küçük bir çocuk olunca hiç sesini çıkarmazdı. Tüy bakımları daha zor ve daha hassaslar.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence sürekli ele alışık kendini sevdiren ısırmayan uysal kedi bence çok nadir olabilen bir şey. Her kedinin kendi karakteri vardır ve ırklar bunu belirlemez. Ben İran ırkı bir kediye sahibim. İstediği zaman sevdiren, istemediği bir şey yaptığınızda ve kendini koruma amaçlı ısıran bir kedidir. Veterinerde kan boşalacak şekilde ısırdığı olmuştu hatta. Doğal olarak canlı bir hayvan olduğu için kendi sınırları zorlandığında tepki göstermesi en doğal hakkıdır tabi. Yani uzun lafın kısası huyu görünüşü için bu ırkları tercih etmeyin bence. Size istediğinizin tam tersi bir karaktere sahip bir kedi denk gelebilir.
Birde ben bir İran kedisi sahibi olarak İran ırkını tavsiye etmem, çünkü bakımı oldukça zor, hassas bir ırk.Uzun tüylü istiyorsanız Ragdoll ırkı tercih edebilirsiniz .Ragdoll ırkı oldukça zahmetsiz dayanıklı bir ırk. Saydığınız ırklar arasından ise british shorthair daha dayanıklı güzel bir ırk. Scottish fold ırkını da tavsiye ederim tabi

cfsncktr
cfsncktr

741

Ragdoll kedisi de aradığınız özelliklere uygun bir kedi aslında. Ancak fiziken büyük bir kedi diğerlerine kıyasla.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Cfsncktr
Ragdoll ırkında erkekleri evet oldukça büyük olabiliyor,10 kg 'a kadar çıkabiliyorlar. Dişiler ise çok daha hafif oluyorlar. Tanıdığımın birinin Ragdoll karı var o söylemişti. Ayrıca ırksal olarak tüy yapıları sayesinde tüyleri uzun olmasına rağmen düğümlenme problemi olmuyormuş:)
Konu sahibi
Evde bir kediniz varken kedi seçerken kendinize göre değil ona göre seçmelisiniz. Kedilerin enerji düzeyi, karakteri uyumlu değilse anlaşmaları çok zor oluyor ve genellikle hiç anlaşamıyorlar. Örneğin benim 2,5 yaşındaki İran kedinin yanına melez yavru kedi gelmişti. Enerji düzeyleri karakterleri birbirinden tamamen farklıydı ve çok ciddi problemler yaşadıktan sonra yavruyu vermek zorunda kaldık.
Bence tekir kedinizin karakterine enerji düzeyine uygun olacak bir ırk tercih edin

Hepside olsa hepsinin huyu farklı

Kediden kediye değişir

bozkir
bozkir

2261

Genetik bir hastalık nedeniyle kulak kıkırdağının kulaği tam taşiyamamasi sonucu kıvrık kulaklı olarak nitelendirilen scottish fold(doğru çiftleştirme ile üretildi dense de o kulak kıvrıksa kıkırdak sorunu var demektir) yerine british shorthair veya başka türler sahiplenmenizi öneririm, ya da scottish fold sahiplenecekseniz bu durumun farkinda olarak ona iyi bakmalı ve kemik-kikirdaklari icin iyi gelecek ürünleri araştirmalisiniz.(veterinerlerden, internetten vs)

bozkir
bozkir

2261

Diğer arkadaşlarin da dedigi gibi tür kadar kedinin kedin kişiliği de önemli. Mesela benim mavi rus kedim, hem kendini sevdirir istemiyorsa ısırir, oyun zamani baskadir kosturur sevdirmez uykudan uyaninca baskadir sakin sessiz sevelim diye yatar.. Direk bir tur almaktansa kedinin kisisel ozelliklerini bilerek alirsaniz istediginiz sonuca ulasirsiniz. Alacaginiz zaman ayrintili sorun sevdirir mi isirir mi filan

Miasugok cok tesekkur ederim bilgilendirdigin icin bende almak istiyorum ama tanidigim kisilere soruyorum bakalim birsey cikacak mi bakamayan olursa ya da yavrusu olan sahiplenmek istiyorum petshoplarla da gorustum ama icime sinmiyor bir turlu anne sutu alsinlar istiyorum daha saglikli olsunlar diye

Ya hepsini cok seviyorum evde tekirim var british scootish iran excotic hepsi cok tatli iranlarin goz bakimi onemli diye biliyorum siz ozel goz damlasi mi kullaniyorsunuz

Iran kedisi icin tanidigima soyledim yavru olunca siraya girdim bakalim olursa alacagiz anneside isterse vermeyi:)
Iran kedileri 1batinda kac tane yavru doguruyor biliyor musunuz irk olduklari icin zor dogum oldugunu biliyorum ve az oluyor 3-4 tane olur mu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9132 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR