Kedi Sahiplendirirken Nelere Dikkat Etmek Lazım?

piko06
piko06

1843 Puan

sokakta bulduğumuz bir yavruyu, hele de hastaysa, açsa veya bitkin durumdaysa görmezden gelemiyoruz. Alıp eve getiriyoruz. Karnı açsa doyuruyoruz, hastaysa veterinere götürüp tedavi ettiriyoruz. Ya sonra? Kalıcı olarak sahiplenebileceğimiz kedi sayısı bellidir. Özellikle apartmanda yaşıyorsanız. Yavru biraz kendine geldikten sonra acaba alan olur mu diye ilanlar vermeye başlıyoruz. Sonra talipler aramaya başlıyor. Gerçi yüzde 90 ı son anda vazgeçiyor, sağolsunlar vazgeçtik diye aramaya bile tenezzül etmiyorlar ya neyse. Kediye talip olanlar kediyi gördü beğendi, almaya kesin karar verdi diyelim. Bu sefer de sizde bir huzursuzluk, endişe başlıyor. Ya iki gün sonra bıkar da sokağa atarsa? Şu anda en azından güvende, karnı doyuyor, hastalanırsa biz ilgileniyoruz. Ya gittiği yerde bundan daha iyi olmazsa, ya başına bir şey gelirse? sözleşme falan hikaye zaten, kim icat etmiş merak ediyorum. Bu tereddütleri gidermek adına karşınızdakine bir kaç soru soruyorsunuz, inanmak istiyorsunuz. hepsi bu. ben özellikle evin annesini dikkate alıyorum. çünkü kediye gerçekten bakacak olan annelerdir. aileleriyle yaşayan gençler veya ailelerinden ayrı ev tutan öğrenciler genelde bir hevesle kedi alıyor ama ondan sonrası karanlık. kedi sadece sevmek ve resimlerini paylaşmaktan ibaret bir eşya değil ki. bebek gibi, evlat gibi her şeyiyle ilgilenmek lazım. sizler bu soruna nasıl bakıyorsunuz ve ne gibi çözümleriniz vardır, paylaşırsanız sevinirim. belki bir şeyler öğrenmiş olurum. teşekkürler.

5 CEVAP

eeyore
eeyore

783

insanlara güvenin kalmadığı bir dönemde bir can emanet ediyorusunuz çok haklısınız. ben öncelikle ilan açarken CAN TESLİM EDİYORUZ ibrazını mutlaka ekliyorum. akabinde BAKILAMAYACAĞI HALDE MUTLAKA GERİ ALIMI SÖZ KONUSUDUR diye ekliyorum ve TARAFIMA BİLGİLENDİRME YAPILMASI ZORUNLUDUR diye de yazıyorum. sahiplendirme yaptıktan sonra içim rahat edene kadar gerekirse her gün arıyorum foto atmalarını istiyorum çok rahatsızlık vermeyecek şekilde eğer imkan varsa evde ziyaret etmeye çalışıyorum. bu ikna süresi de bayağı uzun lakin mevzubahis olan can. he ulaşamazsam o telefon açılmadığında kalkar basar gider bulurum o evi yani zaten evi gidip görmekte yerlerinde ziyaret etmekte fayda var. insanları çözmek çok zor değil zaten bir iki hareketi izleyerek sonuca varabiliyorsunuz çok iyi oyuncu değillerse. çok zor ve sıkıntılı bir dönem ama maalesef :(

outlaw
outlaw

2813

daha önce kedi bakmış mı bence bu önemli bir konu. ayrıca sizin bahsettiğiniz gibi evin annesine dikkat etmek faydalı olabilir.

piko06
piko06

1843

evet, kedinin veya köpeğin bir mal olmadığı bir can olduğu konusu çok önemli. maalesef halkımızda hayvan sevgisi ve merhamet duygusu çok zayıf. yardıma ihtiyacı olan bir masuma yardım etmek bir yana derhal kovalamaya taş atmaya kalkıyorlar.

eren
eren

2288

bu bahsettiğiniz durum köpek sahiplendirme durumlarında çok daha zor, insanlara köpeği günde 2 kere dışarı çıkartmak zor geliyor malesef. bence sorumluluk duygusunu anlamaya çalışmak gerekiyor sahiplenecek insanlardaki

bakımlı görunmesine

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2152 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR