Başka Neler Kullanmaliyim

ahmetiri
ahmetiri

2727 Puan

Merhaba


4.5 aylik dişi scottish fold kedim var. Kuru mama olarak pro plan yavru kedi mamasi yas mama olarakta purina gourmet mama cesitlerinden veriyorum haftada 2 gun.


Bunlarin haricinde gunde 4 tablet olarak Gimpet Baby Tabs - Yavru Kediler İçin Vitamin Tableti veriyorum


Yuttugu tuyleri rahat cikartmasi icin malt lar varmis bunlardan almalimiyim ? Hangi markayi oneriyorsunuz biraz arastirdim Gimpet Malt Soft Extra Kedi Macunu buna iyi diyorlar ne dersiniz ?


Sindirim sagligi icin cimen aromali tabletlerde varmis bunlardan da almalimiyim ?


Kullanmam gereken benim yazmayi unuttugum veya suanda kullandigim urunlerden tavsiye etmedikleriniz varsa bilgi verirmisiniz.

18 CEVAP

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

veterinerine çok güvenme o kendisinde olan markaları önerir. zaten sattığı her şey kazık fiyat yada benim vet öyle .D

ahmetiri
ahmetiri

2727

Kullandigim kuru ve yas mama markasi kotumu diyorsunuz banada veterinerimiz onermisti bu 2 markayi o yuzden bunlari kullaniyordum tavsiye ettiginiz diger markalara bakacagim tesekkurer

ayseeny
ayseeny

5023

Benim oğlumda scottish ve biz bebekken proplan kullandık bağırsak sorunu oldu, yaş mama yedi sorun oldu ama o zaman daha 2 aylıktı organları bağırsakları yeni yeni düzene girdiği için ağır geldi demekki. Şuan nd kullanıyoruz yaş mamayıda tamamen kestik doktorumuz kullanma ileride böbrek taşı yapıyor dedi. Gimpet malt kullanıyoruz çok seviyor onun dışında vitamin vs kullanmıyorum her duyduğuma atlamak istemiyorum bir şey gerektiğinde doktor bir şeyi eksik gördüğünde zaten söylüyor bizde ona göre alıp veriyoruz

miasugok
miasugok

12502

Biz de proplanda ishal problemi yaşadık ve bıraktık. Ben de önce nd ye sonra orijene geçtim. Bence de herşeyden önce mamanızı değiştirin. Benim kedim biraz büyük sizin kedinizden, bir kaç hafta kadar, ben maltı bir aydır falan kullanıyorum her sabah bence siz de başlayın allah korusun büyüyünce tüy yumaklarından derde girmesin başımız ne gerek var:) baby paste multivitamin falan da kullanıyorum da çok gerekliler mi emin değilim. Bence gerçekten gerekli olan sadece malt.

ursaminor
ursaminor

116511

Kesinlikle kalsiyum içerikli paste kullanmanızı öneririm. O baby paste işte deyip geçilecek bir ürün değil. Kemiklere inanılmaz iyi geliyor. Scottish foldlar da kemik sorunlarına eğilimli kediler. Daha bebekken kalsiyum desteği vermenizi öneririm.
Gimcat baby paste kullandık biz hep.
Ayrıca günde 6-8 tane de baby tabs vermiştik.
Şimdi de kendisi uzun bacaklı bir canavar :D


Maltı her gün vermek (kedi çok uzun tüylü değilse) doğru değil. İshali tetikliyor. 2 günde veya 3 günde bir vermek en doğrusu kısa tüylü kedilerde.


Bakın yaş mama önerileri çok güzel ama sıkıntılı. Applaws iyi bir marka evet ama 70gr 12 lira fiyatı bazı paketlerinin. Evet iyi, evet hoş ama 12 liralık mama değil o.
Bu klasmanda schesirin kendi suyunda pişirilmiş mamalarını öneririm size. Jelli olanlar da iyi ama bazen kediler sevmiyor.
Çeşitlilik için ise instinct yaş mamalarını ekleyebilirsiniz diyete. Tavşan, geyik, somon, kuzu vs. bölece hepsinden tatmış olur.
Biz ilk günden beri her gün bir kutu konserve (70 veya 85gr) veriyoruz.


Şunu da atlamamak lazım bakın, daha küçükken dişlerini fırçalamaya alıştırın bebeğinizin. Diş sorunları en felaketlerden biri, temizlenmesi için bile uyutmak gerekiyor hayvanı. En dikkate alınmayan konu aslında en önemli konu gibi..
Mutlu şahane huzurlu bir hayat dilerim :)

eltarcin
eltarcin

116201

@mehmetkaplan
Aynen bende sadece bizim vet sanıyordum:D

Heiter
Heiter

115202

@ursaminor
Diş fırçalama konusundan bahsetmişsiniz. Detaylı olarak açıklar mısınız? Fırça nasıl olmalıdır? Macun kullanılır mı? Öyleyse, hangisi olmalıdır?
Ben bunun yaygın bir uygulama olduğunu düşünmüyorum ama merak da ettim doğrusu.

martha
martha

13132

heiter
kediler için trixie nin diş macununu aldım ben. bir de bebek mağazalarında olan parmak diş fırçalarından.

Heiter
Heiter

115202

@martha Cevap için sağol. Her gün fırçalıyor musun? Bir de, macundan memnun musun? (Kedin ne tepki veriyor mesela.)

martha
martha

13132

her gün fırçalamıyorum 2-3 günde bir. macun et aromalı zaten :D ben alırken daha fresh sanmıştım. ama et aromalı olması daha rahat fırçalamama olanak veriyor. küçüklüğünden yaptığım için alıştı bir tepki vermiyor ama kolay değil yine de bence fırçalamak. az dişi olduğu için

martha
martha

13132

evet hairball macun almalısınız. yaş mama markası olarak naturea applaws schesir instinct öneririm kulladığınız kötü bir marka. kuru mama markanız hakkında fikrim yok ama acana ya da orijene geçin bence tahılsız

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

ben dr. clauders tablet + suyuna katılan sıvısı var onları kullanıyorum . sindirim + tüy dökme için . tüylerinde sindirimide gayet saglıklı. bununla beraber gimcat 12 multivitamin macun veriyorum. schesir ve natura konserve yavru kedi maması veriyorum hafta 3 kez.

yasement
yasement

119858

Cimen aromali tablet yerine kedi cimi almak daha faydali bence.

Beaphar malt kullanabilirsiniz tuy yumagi icin.tabiki gimcatin urunleri guzel bence onlarida kullanabilirsiniz.

Eliflal245
Eliflal245

2053

Yuttuğu tüyleri çıkarması için macun almalısınız 4.5 aylık demişsiniz tüy kusmaları başlayabilir başlamadn bitirmek lazım ben gim cat babay tabslerden günde 6-8 tanar veriyorum sindirim sistemi için kedi çimi kullanabilirsiniz ama ne kadar dikkatini çeker bilmiyorum
Çimen aromalı tabletler daha iş görür sanki ben yaş mama olaram da proplan kullanıyorum ikisinide aynı marka vermekte fayda var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1251 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR