Mama Ve Su Kabı

minnakkediler
minnakkediler

2884 Puan

Kedi mama ve su kabı ayrı yerlerde mi olmalı yoksa aynı yerde mi olmalı

11 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Aynı yerde olmasında bir sakınca yok

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

aynen bir sakınca yok. benimkinin mama kabı su kabı tuvaleti aynı yerde balkonda. mama vereceğimi anlayınca önce tuvaletini yapıp yer açıyor sonra gelip yiyor :D

Mariana
Mariana

11022

Yemek kabı ve tuvalet kabı aynı yerde olmaması gerekmiyor mu?

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

aynı yerde dediğim balkonun girişinde yemek ve su kabı var balkonun sonunda dolabın arkasında da tuvaleti.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

ne tür bir sorun var ki bilmiyordum bunu hiç.

zuhall
zuhall

10265

Ayrı yerlerde olmalı diye duymuştum. sebebini tam bilmiyorum. bir de birkaç su kabı farklı yere koyun diyenler de var. kedilerin daha çok su içmelerini sağlıyormuş.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

hmm anladım bir çaresine bakacağım. benimki hep patisini suya sokup hem etrafı suluyor hemde evi sulu pati izleriyle süslüyor bir sorun değil ama niye yaptığını anlamıyorum mamasını da hep döküyor yerlere

408ghost
408ghost

1035

Ayni yerde olursa bi problem olmaz ama ikili mama kaplari var birlesik.Onlar problem olabiliyo cunku mama yerken suyun icine dusebiliyo mama ve suyu pisletebiliyo.Ayni yerde tualet kabi mama ve su kabi aralarinda biraz mesefeli olacak sekilde koyabilirsiniz.

eltarcin
eltarcin

116201

Ayrı yerde olmalı yoksa mikrop bulaşır.Ben metal mama kaplarında ayrıa yerlerde olmalı diye duymuştum.Tuvaleti kesinlikle ayrı yerde olmalı çünkü hem mikrop bulaşır hemde kum taneleri mama yada suya bulaşır ve kedi onu yer veya içerse midesinde büyüyormuş ve çeşitli sağlık problemleri olabiliyormuş.Kısaca;Mama ve su mutfakta (Suyu bir kaç tane daha yere koyup içmesini kolaylaştırabilirsiniz)Tuvalet ise banyoda olması en uygun yerlerdir :)

Zeynooo
Zeynooo

4821

Mehmetkaplan bence siz tuvaleti ve yemegi arasinda baya mesafe birakin ayni yerde olmalari iyi degil mikrop acisindan ve yedigi ile pisledigi yer ayni yerde olmasi hos degil kedi icin . Ama arada dolap var diyirsunuz kedi suyu dokuyirsa rahatsiz olmus olabilir . Baska yerde olmasi belki dokmesine sebep olmaz deneyin bence

Tuvaletin kokusu sindigi icin kedi mama yemeyi ve su icmeyi reddedebilir o yuzden mama kabi ve tuvalet arasinda mesafe olmali.
Onun disinda su ve mama kabi arasinda az mesafe olmali yani yan yana degil arada bosluk birakin ki mama yerken suya dokmesin suya mama dusunce sudan icmiyorlar cunku.(bazi kediler icin durum farkli olabilir ama genel olarak boyle)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1420 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR