Kızarıklık Sebebi Sizce Nedir?

dostoyorki
dostoyorki

416 Puan

Merhaba arkadaşlar.


3 gün önce bir köpek sahiplendim tüyleri çok berbattı ve bir gün önce tıraş yaptırdık. Tıraşı yapıldıktan sonra çok küçük kızarıklık vardı tıraştan kaynaklıdır diye düşündüm. Fakat bugün kızarıklıkları iyice arttı resimlerde olduğu gibi. Aşırı derecede ısırma huyu olduğu için veterinerimiz Laroxyl (25mg) adlı antidepresan ilacını önerdi ve ilk defa bugün sabah yarım akşam yarım tablet olmak üzere kullandım. İnternet de ilacın yan etkisi olarak alerji de yazıyor acaba köpeğime ilaç yan etki yapmış olabilir mi? Ya da kızarıklık sebebi sizce ne olabilir?
Bunun dışında yumurtalıkları yine resimde görüldüğü gibi kıpkırmızı. Veteriner yalama huyu var mı diye kontrol etmemi istedi fakat sürekli yalama huyu yok. Ama canının acıdığı belli çünkü otururken yere değmemesi için patisini kaldırıyor. Veterinerin söylemesiyle hem Bepanthen kullandım ilk defa bugün. Önerileriniz nelerdir? Neden böyle olmuş olabilir?
Şimdiden herkese teşekkürler.


http://i.hizliresim.com/n59ko1.jpg


http://i.hizliresim.com/vQAm7O.jpg


http://i.hizliresim.com/12a401.jpg

9 CEVAP

dostoyorki
dostoyorki

416

teşekkürler

ariftemel7
ariftemel7

613

Merebalar köpeginiz alerji olmuş eğer 1 hafta sonra devam ederse köpek.hastanelerine basvurun

dostoyorki
dostoyorki

416

veterinere götürdüm sürmem için krem verdi. tıraş yaparken sıfırdan kesmek zorunda kaldı metale alerjisi olabilir dedi geçti biraz kızarıklıkları kremi kullanınca derisi çok hassas kaşıyınca bile kızarıyor. artık öğreneceğiz yavaş yavaş Lucky bizi biz onu:)

Hayvist
Hayvist

5811

Alerjik reaksiyon sonucu bu belırtıler ortaya çıkmış. Veterineriniz yalıyormu dıye sorma nedenı olayı yalamaya bağlı tahrişe bağlama istediği sanırım. Metale baglı alerjıde olmus olabılır ılaca baglıda.. Ancak başındada bu belırtılerın o şekilde gözukmesine bakılırsa metal alerjısı söz konusu. Bu tarz durumlarda yangının olduğu bölgeyi sürtünmeye karşı korumalısınız. Bunun için kıyafet sürtüşmesini önleyebilir, çok sık olmayan bir şey ıle sarabılırsınız. Kaşıntı var ıse bununda onune gecmelısınız. Bepanthen her durumda güvenle kullanabileceğiniz bir kremdir. Aklınızda bulunsun ve geçmiş olsun..

sude24sena
sude24sena

2439

keşke bilgim olsaydı geçmiş olsun daha önce hiç köpek sahiplenmedim umarım çabuk geçer

Robin
Robin

2466

çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur yavrunuz, Laroxyl'in depresyona giren kedilerde ve agresif köpeklerde kullanıldığını duymuştum ancak niye böyle olduğu konusunda bir fikir yürütebilecek bilgim yok malasef

dostoyorki
dostoyorki

416

yinede ilginiz için teşekkür ederim :)

dostoyorki
dostoyorki

416

teşekkürler geçti metale alerjisi varmış

Antidepresan,aksiyolitik,antipsikotik vb. İlaçların kullanımında dahada psikolojik zararlara yol açtığı ,insanlardaki zararları bile mataanaliz ve bir dünya çalışmalar ile kesin kanıtlı olarak uçurum farkıyla belliidir. (İlaç alan almayan hastaların toparlama dahada beter olma oranları gibi.) Malesef doktor veya veterinerlerin aldıkları eğitimde ilaç sektörünün uzun yıllardan büyük beri payı var. Konunun her yönünü araştırırsanız o ilaçların heleki bir hayvana verilmemesi gerektiğini anlarsınız. Kendimde ilaç mağduru olan ve sayısız mağdurla görüşmüş biri olarak söylüyorum. Youtube'da Güven Kendine kanalındaki peter breggin videolarıyla başlarsanız, (veya İlaçla tedavi efsanesi Joanna moncriefd (bilimsel çalışmaların, ispatların bulunduğu kitabı okursanızbu gibi """ antidepresan vb ilaçların aslında beynin normal fonksiyonunu bozarak (bazılarını) çok kısa süre iyi hissetirebildiğini ancak "bozarak yaptığı için" sonrasında dahada psikolojik (+fiziksel) işkencelere yol açmaktadır. (Kiminde kısa etki anında korkunç olabiliyor, tıpkı silahlı okul saldırılarının %90kadarını doktor tedavisiyle verilen antidepresanlardan kaynaklı olduğunun mercilerce ispatlanmış olması gibi. beyine bu zararlı kimyasallar yüklenmemeli, çünkü durumun "sonuc olduğundan daha kötü olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3174 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR