Kedi Hapşırması

eccakir
eccakir

3113 Puan

Arkadaşlar kedim birkaç gündür üst üste 3 4 kere hapşırıyor bazende tıskırıyor. Hapşırması doğal bir olay tabiki ama ciddi sorunlarında habercisi olabileceğini okudum. Dikkat ettiğime göre cok fazla koşup oynadığımız zaman genelde hapşırıyor sanırım toz kalkıyor. Keyfi yerinde iştahı da iyi. Sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir veterinere götürmelimiyim ?

14 CEVAP

joeythecat
joeythecat

1031

merhabalar, aynı sorun benim kedimde de var, yaklaşık iki hafta önce başladı, günde iki üç kere hapşuruyor veya aksırıyordu, ancak iştahında, enerjisinde ve tuvaletinde bir sorun yoktu. Ayrıca ağzından değil burnundan nefes alıyordu yani burun tıkanıklığı yoktu. Ben ne olur ne olmaz diye veterinere götürdüm, doktor kedimin alerjisi olduğunu söyledi, neye alerjisi var diye sorduğumda her şeye karşı olabilir ama kimyasal içerikli deterjanlar kullanmayın dedi (-ki zaten kullanmıyorduk). Bağışıklığı güçlendirici iğne ve C vitamini iğnesi yaptı, beş gün boyunca da C vitamini iğnelerine devam etmemiz gerektiğini söyledi. Ayrıca nasonex adlı bir sprey yazdı ve üç gün bunu kedimin burnuna sıkmamı istedi. Ben sadece spreyi alıp kullandım ama bi faydası olmadı bence.
Veterinerlerin en ufak bir şeyde bir sürü iğne yazmalarından hoşlanmıyorum. Bu yüzden kedimin bağışıklığını kendi imkanlarımla yükseltmeye karar verdim. N&D mamaya geçiş yapacağım ve multivitamin macunları kullanacağım. Sizde kedinizin bağışıklığını güçlendirerek onu alerjilere karşı daha dayanıklı hale getirebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim :)

eccakir
eccakir

3113

Göz akıntısı yok ama burun tıkanıklığını nasıl anlayabilirim ? Oda spreyi cok nadir kullandığımız bir şey yanında da hiç kullanmadık şimdiye kadar keza parfümüde yanında sıkmıyoruz. Evimizide süpürüyoruz ama bizim cadı bütün tozları kaldırıyor havaya. Şimdi bu yazıyı yazarken onunla ilgileneyim diye bir sürü şekle girdi :)

eccakir
eccakir

3113

Çok teşekküt ederim tavsiyeleriniz icin. 1 2 gün sonra aşı için veterinere gideceğiz o zaman hapşırdığını söyleyeceğim gerçi bu sıralarda pek hapşırmıyor nadiren hapşırıyor ama söylemekte fayda var. Bende multivitamin kullansak mı kullanmasak mı diye düşünüyordum bu aralar.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

günde 3-4 kez hapşuruyor ise toz- parfüm vb. şeylerden olabiliyor kedilerin burunları cok hassastır . 2-3 dakikada bir hapşurursa sıkıntı vardır grip veya solunum yolları problemi olabilir. siz olabildiğince yanında parfum sıkmayın oda spreyi bulundurmayın ve evinizi sürekli süpürün ..

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bence düzenli olarak ( ben trixie göz solusyonu kullanıyorum ) burnunu silin ve temizleyin .. teo nun burnunda bişey yokmus gibi duruyor mesela ama bir temizlemeye baslıyorum burnundan mutlaka cıkan bişeyler oluyor akıntı kurulugu yani. hergün temizlememe ragmen.

Rahat nefes alamaz miyavlarken hiriltili miyavalar miyav ses tonu farkliysa burnu tikalidir

eccakir
eccakir

3113

O zaman burun tıkanıklığı yok çünkü sesi normal. Burnunu nasıl temizliyorsunuz ?

Cok hapsurursa grip akla gelen ilk sey olur burun tikanikligi goz akintisi olur ama kedinizde burun tikanikligi ve goz akintisi yoksa grip degildir diye dusunuyorum dediginiz gibi toz kaynakli olabilir hapsurma sikligi artarsa veterinere goturun ya da iciniz rahat etsin isterseniz hemen veterinerinizle gorusup bilgi alin

Kemalveeray
Kemalveeray

850

Benim kedimde hapşırıyor yiyor icmesinde sorun yok keyfide yerinde ama hapsıryor
1 gunde 2 3 defa hapşırıyor nedenini bilmiyorum

Şuan Nasıl oldu acaba?? Benim de aynı şey oldu. Sonra antibiyotik yapmıştı baya bir kontroller röntgen derken700 almıştı. Düzelmişti. Aylar önce ama. Şimdi yine öyle oldu. Çok perişan oluyorum ya hapşirip öldürerek hapşirmaya çalışması. Bir şey demiyor. Yok iyiyim sadece şuram yada buram böyle oldu dese de için rahat etse artık ya

Öldürerek*

Öksürerek *

eccakir
eccakir

3113

3 4 yıl olmuş yazalı ama bir şey olmadı iyi, veterinere gitmedik bile sanırım burnu hassas bir kedim var:)

Isel
Isel

664

Benımde kedim bundn 1 ay önce günde 3,4 kez hapşırıyordu hatta burnu kıpkırmızı oluyordu veterinerimiz her şeye hasaasiyeti olabilir dedi kediler çok narin hayvanlar daha düzenli toz alıp odayı daha fazla havalandırınca kendiliğinden geçti şuan çok nadir hapşırıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 11233 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79566 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR