Kedim Hapşuruyor

AycaSsmz
AycaSsmz

194 Puan

Merhaba 4 aylık kedim bütün aşıları tam olmasına ve gayet sıcak bir ortamda yaşamasına rağmen sürekli hapşuruyor. Bu arada hiçbir şekilde dışarı çıkmıyor sürekli evde. Yedikleri veya kumuyla alakalı olabilir mi? Başka türlü olamaz gibi geliyor bana. Böyle bir durum yaşayan var mı?

2 CEVAP

Zeynepker
Zeynepker

2312

havalar hızla soğumaya başladı ve biz insanlar gibi onlarda uyum sağlamakta zorlanabiliyor.veterinere başvurmanız en iyisi olacaktır.benim kedimde aynı şekilde olmuştu ama sadece birgün sürdü ve ilaç vb. kullanmamız gerekmedi.ama aynı zamanda dediğinize göre kumuyla veya mamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorsunuz.soracağım sorulara cevap verip sorunu saptayabilirsiniz.1.kedi kum kabınız kapalı mı? 2.kum kabı kapalı ise kapta delikler var mı? 3. hangi tür kum kullanıyorsunuz ?4.ne sıklıkla kumu temizliyorsunuz ?5. tuvaletinde bir farklılık var mı?(kanlı,ishal veya herzamankinden daha az dışkı vb.)6.kullandığınız mamanın markası nedir?bunları cevaplayabilirsiniz isterseneniz yorumlamamız için buraya da yazabilirsiniz.

Zeynepker
Zeynepker

2312

cevaplar::: en iyisi kum kabının kapalı olmamasıdır çünkü kedide solunum yolları problemleri yaratabiliyor 2.kum kabınız kapalı ise deliklerinin olması gerekir çünkü kum kabı hava almalıdır.en iyisi açık kedi tuvaletidir. 3.bentonit kum en doğal ve sağlıklısıdır diğer çeşit kumlar doğal değildir kedinin yanında sizede zarar verir.ancak bentonit kumunda problemleri vardır bunlara internetten bakabilirsiniz.yinede en az sıkıntısı olan kum çeşiti bentonit kumdur. 4. sorunun cevabı en az günde 1 kere olmalıdır. 5.yanıtınız evet bir fark var ise veterinere başvurmak en doğrusudur. 6. kullandığınız mamanın markası çok önemlidir. eğer kullandığınız mama kaliteli değil ise kaliteliye geçmek en doğrusudur.cevapları yazdım ama en iyisi veterinere başvurmaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 822 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR