Kedimi Kısırlaştırmalı Mıyım?

canozkann
canozkann

285 Puan

Selam, benim 10 aylık erkek kedim var bu kızgınlıkları artık bizi çok zorluyor sizce kısırlaştırmalı mıyız 1 yaşı bekleyemeyeceğiz sanırım veteriner yapalım dedi ama ben cesaret edemedim? Siz ne zaman kısırlaştırdınız acaba

15 CEVAP

canozkann
canozkann

285

Selintuksal neden negatif yorum yapıyorsunuz? Neden psikolojik baskı kuruyorsunuz diğer insanlar ne kadar güzel bir uslupla yazmışlar. Kimse sizi takmadı diye mi bu nefret? Veteriner yapalım dedi ben yine de insanların fikrini almak istedim. Veteriner misiniz? Hekim misiniz? Nedir bu kesin tavırlar? Bence diye başlayabilirdiniz lafa. Hemen kötü senaryolar. Kediniz 11 aylıkken siz de zorlu dönemler geçirmişsiniz ve kısırlaştırmak için veteriner aramışsınız? Şİmdi niye bu tafralar anlayamadım doğrusu.

bozkir
bozkir

2261

1 yasini bekleyin diyenler oldugu gibi 5 ay olmadan kisirlastirin diyenler de var. Hangisini sececeginiz sizin veveterinerinizin kararina kalmis..


Sahsi gorusum: bircok defa kizginlik yasamis kedi 1 yasi beklememeli hem kediniz hem siz suan zorluk cekiyorsunuz.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Sakata atmaya değermi? 2 ay kalmış sabredin biraz.

DogaM
DogaM

1045

Kısırlaştırabilirsiniz. 10 ay yeterli. Zaten kızgınlığa da girmiş.

canozkann
canozkann

285

Teşekkürler arkadaşlar. Veterinerle görüştüm kedimin çok sağlıklı olduğunu şu an bir sorun olmadığını söyledi. Bu hafta içinde kısırlaştıracağım.

canozkann
canozkann

285

"KedimVar, dollfacepersian; size gerçekten çok teşekkür ederim. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer ankaradaysanız kedimi kısırlaştırmak için hangi veteriner uygun olabilir?" Hamile kalırsa kızgınlık geçer mi? sorusundaki cevabınız. Siteden bıktıysanız girmeyin o zaman insanlara negatif yorumlar yapacağınıza.

gamzealtin
gamzealtin

200

Daha onceki erkek sokak kedimi 6 aylıkken kisirlastirmistim cunku koku birakmaya basliyolar genelde 6 aydan sonra, suan 8 yasinda ve gayet saglikli

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

zorluyorsa ve koku da bırakıyorsa kısırlaştırın hem onun için hem sizin için iyi olur bu. internetten de araştırın daha kapsamlı, kedinizin sağlığı yerindeyse bir sorun olmaz diye düşünüyorum karar yinede sizin.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Ya neyse de ben uyarımı yaptım. Sonra sıkıntı yaşarsanız keşkenin içinde boğulursunuz. Yine de elinizden bir şey gelmez

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Bende de 6 aylık kedi var herkes 1 yasında kisirlastir dedi ama veteriner bana gel kisielastiralim dedi

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

.... Kediniz 11 aylıkken siz de zorlu dönemler geçirmişsiniz ve kısırlaştırmak için veteriner aramışsınız? ... böyle bişey olmadı? Benim bu kötü tavrım aartık insanlara değil sitenin kendisine girmiyorum artık zatrn bıktım burdan. Kusura bakmayın.

bozkir
bozkir

2261

@canozkann ne yaptiniz kisirlastirdiniz mi ? Surec nasil gecti ?

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Canozkann
O geleceğe dair bir plan içindi. Ameliyat denilen olay basit bir şey değil. Hayvanı kısırlaştırma ameliyatından sonra ölen sahipler var. Hiç araştırmadan kedilerimin canını kimseye emanet etmem.

bozkir
bozkir

2261

@SelinTuksal biraz araştirsaniz daha rahat emanet edersiniz belki, ameliyattan sonra olen kedilerin tek sorunu %100 yaşça küçük olmalariymis gibi yorum yapiyorsunuz da.. Bende de aynisi oldu herkes kotu birsey yasamam icin iyiligimi dusundugu icin bu geleneksel kisirlastirma zamanini erkene cekmemi onermedi, ama bilimsel verilere ve veterinerime guvendim, alisilmisin disinda birseyi denemek tabi ki kolay olmadi sonucta bir sorunla karsilasmadim. Erken kisirlastirilan kedi tecrubenize bozkir'i da ekleyin sonuc olumsuz degildi.. Insanlara dogru bilgi vermek lazim. Bilgileri guncellemek lazim. Hadi makale filan sallamiyorsunuz anladim, en azindan benim tecrubemi yasanmamis gibi gormezden gelmeyin

nyancat
nyancat

9149

9 aylık dişi kedimi kısırlaştırdım bende 1 haftada düzeldi dikişleri falan 1 yaş diye tutturmaya gerek yok her kedi farklı 1 yaşından sonra da ameliyat olduğunda ölebilir daima veterinerin vericeği bir karar bende olsam 5 aylıkken kısırlaştırmazdım biraz daha büyümesini beklerdim bir kaç tanıdığım var kedisinde kist oluştuğu için erken kısırlaştırmak zorunda kalan onlarda hiçbir sıkıntı olmadığını söylediler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1447 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR