Oynarken Ayaklarımı Isırmasını Nasıl Önlerim

ozlem34
ozlem34

329 Puan

Merhaba arkadaslar. Benim üc aylık yaramaz bir oglum var. Araştırmalarıma gore yavru kopekler oyun oynamak isteyince pacaları tutar ayakları ısırırmış. Ancak benim ki oyun oynarken bunu yapıyor ve sevgi dolu bakıslar gidiyor adeta bambaska bir kopek oluyor. Oyle ki elimi ayagımı kanatacak kadar agresiflesiyor. Hayır komutu da bir ise yaramıyor. Gazete ile yere vurunca daha da agresiflesiyor. Tecrubesi olan arkadasların yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden tesekkur ederim.

5 CEVAP

Robin
Robin

2466

şimdi ilk başta gazete ile vurma olayını tamamen hayatınızdan çıkartın bu hiç iyi bir eğitim modeli değil. gördüğünüz üzere işe yaramıyor zaten,köpeğinizin sinirlenmesinin sebebi bu olabilir. yapmanız gereken tam olarak şu ilk olarak agresifleşmeye başladığı an hemen oyun oynamayı bırakın kesinlikle devam etmeyin.ondan bir iki adım uzaklaşın itaat komutlarını verin sakinleştirin ve sakinleşince oynamaya devam edin bu konuda ısrarcı olmanız lazım her agresifleşmeye başladığı an durun asla sizi ısırmasına izin vermeyin eğer bir yerinizi ısırıyorsa yavaşça kendinizi kurtarın ardından oyuncağı ısırması ağzına yaklaştırın oyuncağı ısırmasını sağlayın hiç bir şekilde bir yerinizi ısırmasına izin vermeyin.

Robin
Robin

2466

bu konuda ısrarcı olmanız lazım eğer çözemiyorsanız mutlaka profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim.

Robin
Robin

2466

köpeğinizden kaçtığınız için sizi lider olarak görmüyor olabilir bu sebeple komutlarınızı dinlemiyordur. Köpeğinizin normal bir yavru köpek gibi oynamadığından yola çıkarak 1-2 tavsiye daha vermek istiyorum. Isırmayı engellemek adına korkmadığınızı göstermelisiniz ısırdığında ondan korkmadığınızı göstermek için mesela bacağınızı ısırıyorsa "senden korkmuyorum" demek için bacağınızı ağzına iteleyin o bıraksın korkup. bu tavsiyeler bir kenara köpeğinize mutlaka liderin siz olduğunuzu göstermelisiniz. benim ki tecrübelerden kaynaklanan bir tavsiye eğer çözemezseniz mutlaka profesyonel yardım alın.

eren
eren

2288

Bu videoyu izleyin daha basit yöntem olarak bu videoda da anlatıldığı gibi köpeğiniz sizi ısırdığında canı yanan yavru köpekler gibi ses çıkartmanız. şahsen biz bunu yaparak kısa zamanda çözdük durumu ve yine videoda söylediği şey, yanınızda mutlaka ısırması için o an ona verebileceğiniz bir oyuncan bulundurun.

ozlem34
ozlem34

329

Cevabınız icin çok tesekkur ederim. Agresiflesince ona verdigim oyuncagı gormuyor bile. Pacalarıma asılınca ondan uzaklasamaya calıstıkca daha da saldırganlasıyor.Kurtulmak icin ben sandakye koltuk tepelerine cıkıyorum :((

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1391 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR