Bir Sorum Olacakti

ahmetiri
ahmetiri

2727 Puan

Sizlere bir sorum olacaktı benim icin pek önemi yok ama merak ettim şimdi benim yaklasik 5 aylik scottish fold cinsi kedim var. Internette bu kedilere baktigimda ırk ozellikleri olarak yuvarlak dolgun kafa yapisi en basta geliyor fakat benim kedimin kafasi bunlar gibi yuvarlak ve dolgun degil ayrıca bu kedilerin ozellikleri olarak sevecen kendini sevdirir falan deniyor benim kedi tam tersi cani istediginde sevdiriyor kendini kedimi alırken safkan dendi ozamanlar pekte bilgili degildim kedi konularinda hicbirsey sormadan aldim petshop degildi evde kedi yetistiren birinden aldim ama safkan degil diye suphelerim var bastada dedigim gibi bu tur takıntılarım yok sonucta safkan degilse bile atacak degilim ömrunun sonuma kadar elimden geldigince en iyi sekilde bakacagim ama merak ettim.


Kedimin 1 -2 resmini yukluyorum bakıp yorum atarsaniz sevinirim.


22 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Yüzü olması gerektiği gibi basık değil. Muhtemelen anne-baba/üst jenerasyonunda russian blue gibi yüzü sivri bir ırk vardır. Chartreux diyeceğim ama Chartreux da bu kadar sivri yüzlü değil. (Zaten Chartreux, Fransa'da bile çok karşılaşılan bir ırk değilmiş [Bilgi: Animal Planet - Cat 101 serisinden] )
Soyunu öğrenmeden emin olamazsınız malesef. Bununla birlikte, safkan olmadığı fotoğraftan bile anlaşılıyor.
Sizin için önemi yoksa sıkıntı da yok zaten.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Gerçekten kandırmışlar sizi ama para verip aldığınız için üzülmedim kandırılmanıza :) kusura bakmayın. Kardeşiniz istiyo diye fln hiçbir sebebi olmaz bnce para ile can almanın. Benim görüşüm.

Canandisli
Canandisli

111691

Fatura da veriliyor mu kedi satisinda? Iade secenegi gibi bir sey var ise verin paraniza yazik olur falan bozuk kedi vermisler resmen :)

NazliPamus
NazliPamus

710

Aslında safkan olmamasına kedinizin sağlığı açısından sevinebilirsiniz. İki fold çifleştiğinfe yavruları hasta yada sakat olabiliyo. Benim oğlum gibi. Arka sağ patisinden kemik ürüyo ve sürekli ağrısı olduğu için patisinin üstüne basamıyo. Ayrıca burun delikleride normaline göre daha küçük oldugundan nefes alıp verimide zor oluyo. Ticari hesaplar uğruna onlara bi ömür acı çektiriyolar

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ama olan olmuş siz şimdi cinsini önemsemeden ondan vazgeçmiyeceğiniz için de sizi kutluyorum.

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Para ile hayvan satın alan insanların çoğunun kaderi bu maalesef :) Gerçi insanlar dolandırıldığını anladığı an ya geri götürüyor ya da sokağa bırakıyor, siz öyle yapmayacakmışsınız tebrik ederim.

Heiter
Heiter

115202

Bu arada kediniz fold değil gibi. Yüzü daha basık olsaydı bile, scottish straight olacaktı. (Soyunda yalnızca british shirthair olan kediler için BS deniliyor bu arada. O yüzden scottish straight dedim)

ahmetiri
ahmetiri

2727

Yani 2 aydir bakiyorum bu saatten sonra cokta onemli degil ama safkan denilip aldim ona gore ucret odedik kandirildik demekki o kotu oldu Veterinere falanda safkan gibi duruyor demisti ama demekki degil kuyu suyu sekli farkli zaten ordan suphelenmistim bende

Zeynepker
Zeynepker

2312

türlerin özellike kişilik özelliklerine pek inanmanızı tavsiye etmem.@heiter bende bu kedinin fold olduğunu düşünmüyorum.

Bencede scootish fold degil.kedinizin karakteri bu sekilde demek ki

ahmetiri
ahmetiri

2727

Petshop tan almadigim icin herhangi bir belge almadim kediyi alirken zaten geri iade etmem soz konusu olmaz safkan olmasada cins kedi olmasada kedimi bırakmam cins kedi diye almamın sebebide kardesimin bunu istemesiydi.


Ama kandırılmak / dolandırılmak canımı sıktı tabi biraz.

DogaM
DogaM

1045

Zaten Scottish fold lar safkan olamaz. Çünkü fold la fold eşleştirilmez/eşleştirilmemeli.
British shorthair yerine anne/babadan biri Russian blue gibi gözüküyor sizin kedinizin. Ama kulağı eğri olduğu sürece Scottish fold dur. Bir Scottish fold un anne/babasından biri tekir kedi bile olsa eğer kulakları kıvrıksa Scottish fold olur. Dediğim gibi bu ırkta safkan olmak söz konusu değil/olmamalı.

DogaM
DogaM

1045

Gerçi yüzü basık olmak ya da yüzü yuvarlak olmak zorunda değil. Ayrıca huy da kediden kediye değişebilir, cinsle ilgili değil.

martha
martha

13132

Canandisli
dalgasına söylediniz herhalde yazdıklarınızı...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2338 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR