Kedimin Problemleri

notthatbad
notthatbad

238 Puan

Merhaba, kedimi sahipleneli bir ay dolmak üzere. Barınaktan eve getirdiğim o ilk günlerde çok zor zamanlar geçirdik, bir de eve gelir gelmez onu yıkamak zorundaydım çünkü gelirken ufak bir kaza atlatmıştık maalesef. Ve ilk buluşmamız da baya bir olaylı olmuştu açıkçası. Daha önce terk edilmiş bir de. Kısırlaştırılmış, bir buçuk yaşlarında olduğunu söyledi veterinerimiz. Çok korkak, onu yıkamak zorunda olduğum o an ağlıyormuş gibi miyavlasa bile (kesinlikle tir tir titriyordu) hiç saldırmayı denemedi veya kurtulmaya çalışmadı. Bu genel hali zaten. Şimdi birlikte uyuyor olsak bile benden kaçındığı anlar var elbette, yeni gördüğü insanlardan da korkuyor. Hemen saklanıyor. Ek olarak, bana biraz da olsa alıştı ama onu okşamak dışında mutlu edemiyorum. Oyunlar oynamıyor, doğru düzgün hareket etmiyor. Bazen peşime takılıp sürtünüyor (ki gerçekten onunla iyi vakit geçirebilmek için çok fazla çaba harcıyorum) ama genel olarak bir köşeye sinip ya etrafı izliyor ya da uyuyor. Bakışları çok hüzünlü. Doğru düzgün yemiyor. Zaten beslenmesi zayıf, kemikleri değiyor ellerime onu severken. Çok acıktığı anda gidip yiyor mamasını fakat o da çok az. Haftada bir defa haşlanmış yumurta sarısı veriyorum, bir onu severek yiyor... Bir de bir iki defa ton balığı yedirdim ama açıkçası sağlık açısından mama ile besleme taraftarı olduğum için emin olamıyorum. Bunların yanında, sürekli kötü kokular bırakıyor. Ağzı normalin üstünde çok kokuyor, yemek yerken çok garip sesler çıkarıyor (açıklayamıyorum belki ama normal ilerlemediğinin farkındayım). Vücudunun bazı bölgelerinde pembelikler var, tıpkı zımba detayını anımsatan pembe sivrilikler. Veteriner muayenesinden geçtik, aşılarını falan da yaptırdık ve o pembe yara(?) ların kepek olduğunu söyledi. Ben bu konuda endişeliyim. Daha önce hiç beslemedim, nasıl davranmam gerektiğine karar veremiyorum. Tüyleri dökülmüyor ancak çok seyrek duruyor.. Yarın veteriner randevumuz var ancak bütün sorunlarımızı çözüme kavuşturabileceğimizdn emin olamıyorum.


6 CEVAP

Gonderwal
Gonderwal

2529

Aslında uzun bir yazı yazmıştım ama yarısı çıkmış sebebini anlamadım.Her neyse bir daha yazıcam.Agzında koku olmasının ve az yemek yemesinin sebebi büyük ihtimalle agzında yara oldugundan dolayıdır.Kuru mama şu an canını acıtır bu yüzden yaş mamaya geçmen kedicik için daha iyi olur..Ben Aykacıgıma 3 günHills'in diyet mamasını kullanmıştım kilo alması için ve epey faydalı olmuştu.Bu mamalar zaten tedavi amaçlı kullanılıyor.Sende veterinerine bunu bir sor bence :) Pembe zımba şeklindeki yaraların sebebi belki diger kedilerle bir arada bulundugundan ortamdan kaptıgı bir mikrop sonucu oluşmuş olabilir.Bunun tedavisi zaten veterinerin tarafından yapılır..Sen sadece pes etme ve sevgini göstermeye devam et :) Güçlü ol.Saf sevginin oldugu yerde herkes ve her şey şifa bulur :)

notthatbad
notthatbad

238

Açıkçası ilk olduğu için ne yapacağımı baya bir şaşırdım. Zaten genel olarak hep buradan araştırma yaptım. Ne iyi gelir, nasıl olur... Veterinerimle detaylıca konuşacağım. Ki zaten değiştirmeyi de düşünüyorum. Bakalım. Gerçekten hepinize çok teşekkür ederim. Bunları dikkate alacağım, minnettarım. Ve Gonderwal... Elbette pes etmeyeceğim. Alice de artık aileden ve mutlu olması için çabalamaya devam edeceğim. Tekrardan çok teşekkür ederiim :")

Gonderwal
Gonderwal

2529

Merhaba notthadbad :)
Öncelikle okurken acayip duygulandım ve seni çok sevdim.Çünkü;insanlar genelde 3 aylık kedi bile sahiplenmeye cesaret edemiyor kendi bencil duygularından dolayı..Sahipleneli çok olmamış ikinize de zaman vermen gerektigine inanıyorum..Sonuçta çocukcagız terkedilmiş ve eve alışkın bir kedinin birçok kediyle aynı yerde bulunması,kedi alışkın olmadıgından onun psikolojisini daha da bozmuştur ve şu an yine başka bir ortamda..Benim Aykacım da ilk eve geldiginde 600 gramdı ve mantar olmuştu ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonu vardı..Neler hissettigini o kadar iyi anlıyorum ki

Roza23
Roza23

19328

baska bi veterinere goturun bi de görüş alin bence cunku bazen stresten de boyle yaralar cikabiliyo pisiciklerde. size alismasi da haliyle zaman alacaktir ama anlattiginiza gore cok yipranmis bi kedi zamanla size olan guveni kuvvetlenecektir :)

kepeklenme de mama değiştirince geçebiliyor diye biliyorum hipoalerjenik mama kullanmayı deneyebilirsiniz. tavuklu mamalar ya da acana orijen gibi çok et ağırlıklı mamalarda bazen bu tür durumlar olabiliyor. bir de gerçekten az yiyorsa sırf kuru mamayla besliycem diye zorlamayın derim ne yiyorsa ondan verin. kilo alması canlanması açısından önemli. mutsuz diye düşünmeyin fiziksel olarak düzelince neşelenir canlanır o.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ne kadar detaylı takip etmişsiniz çok güzel. Geçmeyecek sorunları yokgibi görünüyor. İnşallah kısa zamanda geçer.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 694 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR