Kedim Kakasını Kapatmıyor.

ilkmssmz
ilkmssmz

2418 Puan

Merhaba, bir dişi bir erkek kedim var. Dişi olanı sokaktan aldık geldiğinde temizlenmeyi ve kuma yapmayı bilmiyordu çok küçüktü. Erkek olanı da annesi emzirmeyi bıraktıktan sonra evden aldık.Şu an erkek olandan görüp temizlenmeye ve kuma yapmaya alıştı. Fakat kakasının üstünü kapatmıyor. Ne kakasını yapacağı zaman kazıyor kumu ne de yaptıktan sonra. Direk oturup yapıp kalkıyor.Kapatmadığı için de basıp ayaklarına bulaşıyor. Evin heryerine bulaşıyor. Temizlik yapmaktan elimde ıslak mendille dolaşmaktan yoruldum:)) önerileriniz nelerdir?

10 CEVAP

Lactantius
Lactantius

2383

Merhaba, aynı sorunu biz de yaşadık. 1 buçuk aylık dişi kedime patileriyle kazıyarak kakasını yapmayı ve aynı şekilde üstünü örtmeyi ben öğrettim bir günde öğrendi. Ancaaak asıl mesele şu ki; yine de kapatırken bulaştırıyor :) Artık 2 aylık ve çok nadiren bulaştırıyor, zamanla hiç olmayacağı belli tabii. Buradaki arkadaşlardan da öğrendiğim üzere çok küçükler, bekleyeceğiz :)

Lactantius
Lactantius

2383

Ahaha evet eğitim :)) benim yavrucuğun da annesi jiç ilgilenmiyormuş, sabırlı olun çok güzel temizlenmeyi öğrwniyor zamanla göreceksiniz. Ben poposunu ve ayaklarını su ve sirke karıştırarak pamuklu bezle siliyorum minik bi havlu ile kuruluyorum bu işlemden sonra oynarken kendi kendisini yalanmaya başlıyor ve tertemiz oluyor.

Malesef buna bor cozum yok buyudukce ogrenir kac aylik?siz elleriyle kum kazma hareketi yaptirabilirsiniz ve diskiladiginda yaninda bulundugunuzda nasil kapatacagini gosterin patileriyle

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Onları denedik, arada kazma hareketini yapıyor ama kuma değil ayağı kalkıp kum kabına..

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Sanırım kedim annesinden çok küçükken ayrılmış, annesi ölmüş de olabilir sokaktaymış sürekli. Hiç süt emmemiş sanırım çok zayıf, annesinden hiç birşey görmemiş:( erkek olan da o kadar titiz ve temiz ki işte anne farkı :)

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Ben de kedi ve köpekler için olan ıslak mendillerden kullanıyorum pratik oluyor.

Kac aylik bilmiyorum ama kedi sutu alip vermenizi oneririm.

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Kedi sütü için büyükler, biri 2 aylığı geçti diğeri 3 ayına girecek kuru ve yaş mamayla besleniyorlar.

ozleyen
ozleyen

695

Aslında kedi sütü için hiç bir zaman geç değil. Biz anne kedimize yoğurt ve kefirin içine karıştırarak her gün verdik hamileliğinin son 1 ayı ve ilk 1 ayında. Yavrulara da hakeza vitamin şurubu ve anne sütü katkılı şekilde yoğurt ve kefir verdik. Hepsi çok güzel büyüdüler maşallah. Annemiz de sağlıklı.

Badem22
Badem22

4546

Şuanda dışkısı normal mi eğer ishalse veya dışkısı yumuşak ise bu da bir neden olabilir böyle bir sorununuz varsa önce bunu çözmeye çalışın.


Herkes yazmış ama bende yazayım gerçekten sabır çok önemli aynı yorumu bana da yapıyorlardı sabırlı ol diye ama dayanıcak gücüm kalmamıştı. Halıların her yeri bok oluyordu. Bizim asıl sorunumuz ishaldi hala tuvaletten çıktıktan sonra korkup kontrol ederiz acaba temiz mi diye :)


Ama korkmayın illaki öğrenir zaten kumu kazıyıp kapamak iç güdüsel bir şey kedilerde
annesinden görmediyse daha zor ama biraz daha sabır :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 21051 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR