Kedi Mamasında Herkez Bir Marka Söylüyor En Sağlıklı Tüy Dökümünün En Az Olcağı Marka Hangisidir?

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121 Puan

Kedi mamasında herkez bir marka söylüyor en sağlıklı tüy dökümünün en az olcağı hangi marka hangisidir ? Her sorduğum bir marka diyor içerik olarak en iyisi hangisi ?

28 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

herkez değildir o kesin herkestir. ;)


Her kedinin damak tadı farklı. Herkesin bütçesi farklı. Ama insanın doğası aynı; genelde en iyisini kendinin bildiğini sanır. Bu yüzden de sanki kendi kullandığı en iyisi sanır. :)


Siz kedinizi tanıyın öncelikle.
Bilinen genel ve bilimsel gerçeklerden yola çıkın.



  • Kedilerin tüylerini en çok balıklı mamalar parlatır ve sağlıklı hale getirir.

  • Kediler etobur hayvanlardır. İhtiyaç duydukları protein etlerde mevcuttur. Demek ki bir sürü süslü içeriğe kapılmadan ilk içeriği löp et olan bir mama tercih edilmelidir. (Mümkünse ilk 5 içerikten 3'ünün löp et olması en iyisidir).


Bu iki kriterin ardından, damak tadına göre seçimler yapabilirsiniz.
Sonra tecrübe kazanınca, siz de benim kullandığım mama en iyi mamadır yarışına bile katılabilirsiniz :D

kurban1525
kurban1525

14349

@goknur dediğin gibi ortada herhangibir kanıt yok hayvan deneyi yapıldığı söyleniyor fakat bunun da başka bir firmanın bu firma ismini lekelemek adına böyle bir söylentiyi yaymadığı belli değil. Yani yine aynı yere geliyorum Kanıtsız sadece safsata sözler ile bir firmanın bir üreticinin malını kötülemek bizim Türk milletinin huyudur, bu yüzden @zehramira ben mama konusunda veterinerime güvenirim. Gerekli araştırmayı da yaparım. Dün de araştırma yaptım ve internette resmi bir açıklama, herhangibir video, resim veya belge yok bu konuya dair. Proplana dair en ufak bir şey yok. Bonaciboyu da denerim. Fakat dediğim gibi, bu ülkede genci yaşlışı hepimizin temel sorunu bir Safsataya kolayca inanmak oluyor. Bizim için kanıt sunulmasına gerek yok, kim nasıl yönetmek isterse yönetsin der gibi...

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Hayvan deneyini dert ediyorsanız kozmetik ürünlerinden vazgeçerek başlayabilirsiniz. O kullandığınız kozmetik ürünlerin insan sağlığına zararlı olup olmadığını anlamak için hayvanların üzerinde test ediyorlar. Tabii ki deneklere karşı duralım ama bunu sadece mama seçiminde değil hayatınızın her köşesinde uygularsanız demagoji yerini farkındalığa bırakmış olur.

kurban1525
kurban1525

14349

Bende proplan öneririm. Veterinerimin de ayrıca tavsiyesi, kedim de çok seviyor ve içerisinde tüm vitaminler bulunuyor :)

ursaminor
ursaminor

116511

Sayın burhantopçu bunu bana söylediyseniz eğer, yaşam tarzımı hiç bilmeden yargılamanız hoş olmamış. Et tüketmeyen, deri kıyafetler veya aksesuarlar kullanmayan, ihtiyacından fazla olan hiçbir ürünü (yiyecekler dahil) evine sokmayan ve asla makyaj yapmayan bir insanım ben. Saçlarımı da boyamak yerine kına yakarım. Kullandığım şampuanımdan, deterjanıma kadar her ürünüm cruelty free işaretini üzerinde taşır. Mümkün olduğunca ev yapımı ürün tüketirim. Evde 6 taneden fazla tabak, bardak çanak yoktur. 2 yazlık 2 kışlık pantolonum vardır. Sadece 2 ayakkabım vardır. Aşırıya kaçtığım tek şey kitaplar olabilir. Ağaçlara çok üzülüyor olsam da bunları da birinci kalite değil, geri dönüşüm yöntemini kullanan yayınevlerinden seçmeyi tercih ederim. Yine de bu hususta biraz sert bir kayaya çarpmış olabilirsiniz...


Ama aslında genelinde haklılık payınız var o ayrı. Gerçekten yaşam tarzı bu olmayan kişilerin bu işi hararetle savunmaları abesle iştigal gibi durabilir. Yine de bir yerden başlamak, hiç başlamamaktan iyidir. O yüzden yermek yerine savunmayı tercih ederim bu kişileri de.

@eltarcin size bir sorum var. hazır kuru mamalarda etsiz önerirken neden ev yapımında 3 farklı un ve süt tozu içeren bir tarifi öneriyorsunuz? ayrıca bunu evde yaparsanız nemini ayarlayamazsınız ve doğal ya da yapay herhangi bir koruyucu da olmadığı için aflatoksin ürer içinde, ki bu da karaciğer kanserinin başlıca sebeplerinden.

goknur
goknur

18247

slowkinq bazi mama markasi ureticileri ac gou olarak biliniyor. Bunlar illagal islerle kediler mamalari nasil yaparizda cok sever bu yuzden cok satariz yarisina girip urettikleri mamalari ham maddeyi diger kediler uzerinde deniyorlar. Az istahli yerse baska turlu yapip ekleyip cikartip yine sonuca bakiyorlar felan yani acikcasi hayvan deneyi yapiyorlar. Bende bastan senin gibi dusunuyordum hatta bircok kisiyle tartistim bunun icin. Gercekte ney nasildir bilmiyorum. Gozumle gorup sahit olmadim. Soyleniyor sadece. Bu markalarda => Felix, whiskas, purina, proplan. Duyduklarim bildiklerim bunlar. Ben kedime butcem buna yeterli geldigi icin bonacibonun kuru mamasi ve yas mamalarindan yediriyorum. Gayet saglikli oldugunu dusunuyorum. Tuyleri yok denilecek kadar az dokuluyor. Agiz ve diski kokusu yok. Tuylerimiz cok parlak son olarak duzenli tartiliyoruz ve surekli kilo aliyoruz. Isterseniz deneyebilirsiniz. Proplan almak ve kullanmak istersen hala o ayri tabi. Herkesin tercihi kendine.

ursaminor
ursaminor

116511

Sayın slowkinq;
Üniversitede veterinerler kediler veya köpekler hangi marka mamayı yemeli diye bir ders görmüyorlar (ne yazık ki).
Hatta veterinerlerin bizzat kendileri de fakültelerin genellikle çiftlik hayvanları ağırlıklı eğitim vermesinden şikayetçi ve muzdaripler.


Onun dışında hayvan deneyleri konusunda yabancı basını biraz araştırırsanız, bu firmaların aldıkları cezaları vs. görebilirsiniz.
Pro Plan, Purina ürünü. Purina, Nestle'nin.
Mesela, Purina düşük karbonhidratlı mamanın testi için 18 tane aşırı kilolu beagle cinsi köpek üzerinde test yapmıştır. Burası normal görünse de aslında yemeleri gereken miktarın yalnızca %25'i verilmiş ve bu sırada bu hayvanlara düzenli olarak glikoz enjekte edilmiş ve kan şekerleri ölçülmüştür.
Detaylara şuradan ulaşabilirsiniz:
https://www.express.co.uk/news/uk/600145/Nestle-Yakult-and-Danone-behind-cruel-animal-testing


Zaten nestle kendi sitesinde gerekli durumlarda hayvan testlerini yaptıklarını belirmiştir. Sık Sorulan Sorular kısmında görebilirsiniz.


Benim şahsi fikrim, evdeki kedi canım diğer hayvanlardan bana ne olmaması yönünde. Açıkçası sinek bile öldürmem ben. Bir canlının yaşam hakkının elinden alınması vebalinin altından kalkamayacağım bir yük.


Siz de bu yönde düşünürseniz, üzerinde tavşan resmi olan ürünler cruelty free'dir. Sadece mamalarda değil, gündelik yaşamda da bunu uygulayabilirsiniz.


Örneğin schesir mamalarda bu ibare açık bir şekilde yer almaktadır.
https://view.publitas.com/10038/139807/pages/3c9d620149940f4a0bf8c7382491151f82a52f2c-at1600.jpg

eltarcin
eltarcin

116201

@slowkinq
Sorulardan "Pro Planın içeriği iyi mi ? " sorusuna yazdığım cevaba bakmanızı isterim.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bahsettiğiniz hayvan deneyi buysa ben diğer mama gruplarininda uyguladığını düşünüyorum. Sonuçta hiç biri tadını vs. Ölçmeden direk paketleyip satışa sunmuyordur muhakkak her mama grubunda deney olduğunu düşünüyorum. :)

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

İsteyen istediğini istediği gibi kullanabilir kimse kimseye ille de bunu al diye baskilayamaz baskilamamali da. Bakıyorum da iyi adı altında herkes aynı şeyleri öneriyor. Tabiki bir çoğu sadece isim yapmış da olabilir gerçekten iyi de olabilir. Benim için önemli olan kedilerimin kendilerini nasıl hissediyor olduğudur. Mama verirken çılgına donuyorlarsa olay bitmiştir. Sırf isim vs diye hiçbir mamayi almam. O yüzden fiyatı beş te olabilir 150tl de. Hayvanın damak zevkine uymuyor ve lezzet almıyorsa isterse en iyisi olsun. Sonuçta kimse o firmaların icinde degil. Paket üzerinde yazılanların oyun olması da olmayacak iş değil. Zira ticaret dünyasında neler donuyor neler halledilmiyor. Hangimiz sadece isim diye bu kalite dir anlayışıyla marketten gıda alışverişi yapiyoruz? Hicbirimiz:) her zaman uygun olanına bakıyoruz çünkü bu en önemli olanıdır bizim için... O yüzden herşeyi çok kafaya takmayin;))))

eltarcin
eltarcin

116201

Bütçeniz ne kadar acaba?

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121

Ben en iyisi olsun onun için sonuçda can oda fiyattan kaçmak istemiyorum . Ama marka adına para veripde aynı değerde başka mama varda onuda hiçe saymak istemiyorum

eltarcin
eltarcin

116201

Tamam o zaman :) Size kendimin de kullandığı Orijen öneririm.İnsinct,Acana,N&D de olabilir.Orijen ve Acana fazla protein içerdiğinden kedinizin biraz daha hareketli olması gerekir.RC,Pro Plan,Mars firması ürünlerini önerenleri hiç kafanıza takmayın.Çünkü onlar çok kötü markalar.
Not:Zamanınız varsa kuru mamayı hazır almak yerine evinizde yapsanız daha sağlıklı olur :)

Fulyakopuk
Fulyakopuk

2121

Nasıl yapabilirim peki ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2277 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR