İshal Ve Halsizlik

Ozgekakis
Ozgekakis

573 Puan

Geçen hafta scottish fold sahiplendim,veteriner kontrolünde sahiplendiğim 2,5 aylık yavru ilk günündr hareketliydi fakat ertesi gün aşırı halsizleşti. Daha önce iç ve dış parazit aşıları yapılmış fakat üzerinde çok sayıda pire yumurtası bulunuyordu gördüğüm an hemen veterinere götürdüm sprey sıkıldı 1 gün sonra uygulamam için de ense damlası verdi ve anemi olduğunu söyledi. Zylexis (bağışıklık) aşısı 3 dozunu tamamladığı halde kedim hala düzelmedi. Birkaç gündür ishal oldan kedim artık uyurken altına yapmaya başladı ve hemen veterinere götürdüm. 2 gündür veterinerde kalıyor antibiyotik tedavisi ve demir tedavisi uygulanıyor. Fakat bir düzelme olmadığını söylüyorlar. Kedim için çok endişeleniyorum. Doğru bir yöntem mi izleniyor ve kedim kaç gün orada kalmalı?!


5 CEVAP

Bilgilendirme amacli soyluyorum kedinizinnishali kesilebilir verilen ilaclarla ama fogru tedavi degilse hastalik neyse ilerlemeye devam eder o yuzden guvendiginiz birkac veterineriniz olsun.

Baska veterinerlerlede gorusun normal bir durum degil tedaviye cevap vermesi lazimdi normalde 1 haftada duzelir.

Ozgekakis
Ozgekakis

573

Az önce kontrol için gittim dışkısı düzelmiş ama 1 gün daha kalmasını önerdiler, biraz daha iyi gördüm kedinin durumunu
Teşekkür ederim cevabınız için

Basakes
Basakes

1959

Köpeğimde böyle birşey yaşadık. Tüm testleri yaptık, parvo disamper vs. İshal bağırsak parazitine bağlı ve kan geliyordu. Baya bir ilaç kullandım veterinerin verdiği birde aile hekimine kendi üstüme flajil yazdırdım 10 kiloluk köpeğe 1/4 tablet şeklinde bir 3 hafta düzenli. Eğer dediğim gibi parazit ise buna bağlı anemi(kansızlık) normal. Tabi veteriner daha iyi bilir ama kan var mı dışkıda diye bir bak. Birde bu durumda yağ emilimi olmadığı için tehlikeli diye pirinç ve tavuk haslayip evde verdik zaten en iyi gelen ishale oydu.kedinde olur mu bilmiyorum tavuk deri döküntüsü yapıyor bizimkinde ama en azından canlandı. Bunları konuş veterinerinle. Birde en iyi probiyotik verdikleri pro planın vs değil baya yoğurt.

Ozgekakis
Ozgekakis

573

Anemi olduğu için kan testi yapmadılar hemogram testi istedim ama gerekli tedavilerin hepsinin uygulandığını söylendi. Kedimin üzerinde yüzlerce yumurta gördüm pire mi bit öi bilmiyorum ama anemi kaynağının dış parazit olduğu söylendi. Dışkısı normale dönmüş gözüküyor ama tabiki iç parazit yada virüsten kaynaklanan bariz bir hastalık geçirdi. Bizde demir şurubu kullandık aneminin tedaviyle önlenebileceğini ve hareketsizliğinin nedeninin de bu olduğunu belirtti. Ama yine dr ilk gün enerjik olan kedinin 2. Günde bu durumda olması üzücü. Strese mi girdi onu da bilmiyorum ama bu kadar şeyin tek nedeninin stres olduğunu da düşünmüyorum. Beslenmesine gelince kuru mamayla başladık ve zamanla tüketmedini fark ettim. Veteriner sığır etli bir mama verdi. Başka bir şekilde beslenmesi gerektiğinden bahsetmediler ama görüşmeye gittiğimde bunları da soracağım. Teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2410 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR