Köpeğim Bizi Uyutmuyor?

BSS
BSS

1133 Puan

benimim köpeğim(geçici sahibiyim) otaya ben kücük bir odada bakıyorum çok hafifi ışık alıyor geceleri özellikle ne zaman kapısını aralık bıraksak hemen çıkmaya çalışıyor havlıyor saat 3'de onu bahçeye indirdim tuvaletini yaptı tekrar getirdim bir saat sonra gene başladı bende okula giderken 7'de bahçeye bıraktım 12'de dönerken aldım eve şu anda havlamıyor ama geceleri özellikle bizi uyutmuyor nasıl çözebiilirim sorunu? sorun ışığın çok az olmasıyla mı ilgili odanın küçücük olmasıyla mı ilgili? yada ota yavru olduğu için tek mi kalmak istemiyor anlamadım ?

5 CEVAP

_ggunes
_ggunes

110299

Köpekler sürü hayvanları oldukları için yalnız bırakmak onlar için dışlanmak ve güvensiz olmak demektir. Yaptığı hareketler bunun açıklamasıdır. Bunu engellemek için ona yuva eğitimi vermeye çalışabilirsiniz. Bunun içinde ona bir kutu hazırlayıp orada kalmasını sağlarsanız kendini daha güvende hissedecektir. Bunun için ya kendiniz bir kutu hazırlayın yada hayvan dükkanlarında satılan özel kutulardan alabilirsiniz. Köpeğimizi heyecanlandırmadan onu kutuya alıştırarak işe başlayın , sevdiği oyuncağı ile onu içeri sokabilirsiniz veya kendiniz ön patilerini kutunun içine koyun ve bekleyin. Kesinlikle siz koyup gitmeyin terkedilmişlik duygusuna kaptırırsınız ve daha büyük tepkiler verebilir. Girdiği zaman da çıkmak isteyecekse sakince hayır diyerek onu engelleyebilirsiniz. Onu orada bırakıp gideceğiniz zaman da kapıyı birden kapatmayın yavaş yavaş onun izleyerek kapıyı kapatın dışarıya çıkarsa tekrar hayır diyerek onu uyarabilirsiniz. Biraz sabır isteyen olaydır fakat haftada 1 2 kere tekrarlarsanız alışacağına eminim. Umarım yardımcı olur =)

Robin
Robin

2466

evde sürekli odaya kapatma yatmadan evvel mutlaka tuvalete çıkart yüksek ihtimalle odada yalnız kalmak istemiyor ya da odada kapalı kalmak istemiyor. en iyisi hiç odaya kapatma

kemall
kemall

1919

Bu kutu tavsiyesini denemelisin işe yarayan bir şey gerçekten

BSS
BSS

1133

AMA AİLENİN DİĞER FERTLERİ YÜZÜNDEN ODADA KALMAK ZORUNDA :(

eren
eren

2288

sadece yatacağı zaman oraya koy ve yatmadan önce tuvalete çıkart mutlaka

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3829 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR