Kedimin İştahı Açıldı

eccakir
eccakir

3113 Puan

2.5 aylık dişi kedim çok yemek yiyor sanki. Yavru oldugu icin günde 4 öğün veriyorum. Mesela bugün sabah yarım haşlanmıs yumurta, öğlen tavuklu sebzeli ona ozel hazırlanan corba, akşam balık, saat 10 gibi azcık daha corba ve gece kuru mama koyuyorum acıkırsa diye ama sorun şu ki yatmadan koyduğum kuru mamaya 2 gündür aç bırakmışız gibi saldırıyor resmen. Verdiğim her mamaya bu şekilde 2 gündür. Öncesinde 1 öğünü gidip gelip yerdi yani ayar yapıyordu kendine göre. Sizce bu neden olabilir ve ne yapmalıyım ?

13 CEVAP

eccakir
eccakir

3113

Bir şey daha eklemek istedim kuru mamayı bütün bütün yutuyor neredeyse.

ev yapımı ağırlıklı beslenmeden kaynaklı eksiklikler oluşmuş olabilir. bu yüzden kuru mamaya saldırabilir. örneğin ev yapımı yemek yapıyorsanız içine öğütülmüş kemik ve kalp koymanız lazım yoksa taurin gibi eksiaklikler doğabilir. bu besinleri azaltıp hazır mamaya destek olarak vermenizi öneririm örneğin haftada 2-3 kez. ancak bu kadar küçük olduğundan mamasını sınırlamayın derim serbest besleme yapın ya da öğünleri ona göre verin, aç kalmasın.

Kuru mamada taurin,vitamin,mineraller var ve evdeki verdigimiz gidalardan bunlari saglayamadigi icin mama yemesi de gerekir.mesela evde yaptiginiz yemeklerde asiri besleyici degil ama saglikli.

eccakir
eccakir

3113

Haftada 1 kere ciğer veriyorum.Tavuk, balık, kırmızı et, brokoli, havuç da veriyorum cok güzel yiyor. Hazır mamalara güvenmiyorum içinde ne olduğu belli değil ama günde 1 kere kuru mama vermekten çekinmiyorum. Eğer gerekirse haftada 2 3 kere yaş mamada verebilirim vitamimleri alması açısından. Şuan bu beslenme şekliyle çok sağlıklı görünüyor tüyleri uzun ve parlak, ağzı kokmuyor vs.

Orijen markasini kullanabilirsiniz.evde verdiginiz yiyecekler odul mamasi olarak guzel olur yani kuru mama surekli verilmeli diye dusunuyorum dis sagligi icin gerekli evde verdiginiz yiyecekler diste kalip disi curutedebilir ama sizin karariniz veterineriniz ne diyor bu beslenme sekline?

eccakir
eccakir

3113

Sahiplendiğimizin ertesi günü iç dış parazit için bir veterinere götürmüştük besleme şeklimizi dinlemeden illede kuru mama diye tutturdu bu veteriner işi biraz ticarete dökmüş durumda. Daha sonra üniversitenin hayvan hastanesine götürdük karma aşı için orada beslenme şeklini sormadılar.

Yani duzenli sekilde beslenmesi gerektigini dusunuyorum.evet tavuk,balik,ciger verilebilir kemiksiz,kilciksiz olarak.sebzede iyi olur ama kuru mama disler icin faydali evet icerik pek guvenilir olmayabilir her mamanin ama dis sagligi icin gunluk verilmeli mesela siz hem kuru mama veriyorsunuz hem de bu ek gidalari protein orani artiyor bu problem olusturabilir.bu benim dusuncem tabiki iyi bir veteriner bulup beslenme konusunu gorusmenizi oneririm.ornegin kedinizin gunluk yemesi gereken kuru mama miktari 85 gr siz bu miktarin yarisini yas mama yarisini kuru mama verirsiniz bu saglikli bir beslenme olacakken,50gr kuru mama 50gr tavuk 30gr corba yani miktarlari uyduruyorum bu sekilde verirseniz dengesiz bir beslenme soz konusu oluyor.gunluk 4 ogun veriyorum demissiniz kac grlik mama yiyor toplamda

eccakir
eccakir

3113

Gram olarak bilemiyorum .

eccakir
eccakir

3113

Öğünleri cok büyük tutmuyorum örnegin corba vereceksem 2 3 yemek kaşığını geçmiyorum. Porsiyonları ayarlıyorum. 2 3 yemek kasığı 1 porsiyon olarak okumuştum.

eccakir
eccakir

3113

Zaten düzenli olarak besliyoruz aç kalmıyor. Elimden geldiğince vitamin almasını sağlamaya calısıyorum.

bu şekilde beslerseniz taurin eksikliği ortaya çıkacaktır

hakaandemir
hakaandemir

988

yiyebilir

eccakir
eccakir

3113

Tavuk balık ve etde doğal olarak taurin bulunuyormuş zaten gün içinde kuru mamada tüketiyor şimdilik bir sorun olacağını düşünmüyorum. Teşekkür ederim görüşleriniz için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2389 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR