Annem Kedi Beslememe İzin Vermiyor.ne Yapabilirim?

Öncelikle merhaba.Ben bir türlü annemi ikna edemiyorum.Babam,ablam,ben çok istiyoruz ama 3 kişi olsak da ikna edemiyoruz.Annem kedilerin her ay aşı olmaları gerektiğini, kaliteli mamalar kullanmaları gerektiğini söylüyor.Kedi lafı geçince bile çok sinirleniyor ve çok agresif oluyor.Eve kedi alsak bile 1-2 ay sonra sıkılıp sorumluluğu ona bırakacağımızı düşünüyor.Evde muhabbet kuşu besliyoruz bu yüzden olabileceğini ama bize söylemediğini düşünüyorum.
Ne olur gerçekten çok önyargılı daha önce iki tane kedi beslemişler buna bir çare bulun beni gerçekten çok üzüyor

15 CEVAP

Kesinlikle istemiyorsa hic almayin disarda besleyin kedileri.cunku siz alirsiniz bir sure sonra evde kavga cikacaktir kumuydu,diskisi oraya bulasti,kustu,koltugu tirmaladi vs. Ne olacak disari birakmak zorunda kalacaksiniz bence disarda bakin.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

İlle de al kandir anneni diyenleri anlamış değilim! Sanki bir cansız oyuncaktan bahsediyoruz burada. Bizzat ne gibi zorlukları olduğunu ve olacağını anlatmisiz yasadiklarimizdan tecrübe ile sabit bir şekilde. Hala neyin kafasında al diyen şahıslar anlamış değilim! Yarın öbür gün dışarı atıldığında almasaydin mi diyecekler merak ediyorum:))))

Mischka
Mischka

116595

Ailemden ayrı evde oturmaya bașladığim zaman sahiplendim miniğimi, annem yanlarında olmadığim halde bunu öğrenince çıldırdı bir süre benimle konușmadı bile. O da ayni düșünüyor așı olacak maması bilmem nesi nasıl yetișeceksin diye. Biraz da genel olarak hayvanlardan çekinir doğrusu kılından tüyünden,onun için onlar doğada güzel ev ortamında sevmez, bir șey diyemeyeceğim herkesin görüșü düșüncesi farklı sonuçta. Tatlı ağızla anlattım bakımının o kadar da zor olmadığını, hiç de öyle eșyalara zarar vermediğini ki kızım neyseki pek bulașmıyor mobilyalara. Bir süre sonra fotoğraf ve videolarını göndermeye bașladım, bașta umursamiyormuș gibi davrandı ama șimdi her gün arayıp soruyor, internetten modeller bakmıș kazak örüyormuș mischkaya :) soranlara da torunuma örüyorum diyormuș. Buna ramen yine de annemin Mischka ile aynı evde durabileceklerini düșünemiyorum, uzaktan sevebiliyor malesef. Aileniz istemiyorsa zorlamamak gerek, ben yıllardır istiyordum bir yavru anca kendi evime geçince sahiplendim, aslında yaș ve sorumluluk olarak da düșündüğümde o zamanlar böyle büyük bir sorumluluğu yerine getirebilecek kadar ergin değilmișim gibi hissediyorum, biraz da tam anlamıyla kendini hazır hissetmek var, çünkü bir kere sahiplendiniz mi ondan bıkmak sıkılmak ne demek, asla olmaması gereken bir șey. Evlat, tek kelime ile evlat, atılmaz bırakılmaz artık sizin bir parçanız, uzun güzel ömürleri olsun yavrularimızın artık sonuna kadar bizlerleler. Bu konuda ikna edilemeyecek kadar katılarsa rica ediyorum bekleyin hem sizlerin hem o yavrunun huzuru için.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Tabiki hiçbir sey! Anne babanız izin vermiyor ise asla beslemeyin! Onların düşünce ve kararları çok önemlidir bunu dikkate alın. Ev içerisinde rıza göstermeyen biri var ise en doğrusu beslememektir. Siz siz olun anne babanizi asla uzmeyin! Hele ki bu konularda. Kedinin mutfak tezgahina çıkıp gezinmesi çileden çıkarabiliyor çoğu zaman ve kedi kesinlikle söz dinleyen bir hayvan değil. Onun yani sıra mahvolmus halılar koltuk kenarları yırtılmış daha yeni alınan tül perdeler çabası. Ve hatta yeni taktirmis olduğum kapı ve cam sinekligi bile harab oldu. Bunları göz önüne almalısınız. Ev içerisinde hayvan bakmak ev içerisinde vereceği zararı da göz önüne almanız demektir. Ben yıllardır bir cok hayvana baktım emin ol pişman oldum ev icerisinde verilen zararı görünce. İnsan ister istemez üzülüyor. Sonuçta kendinizi iyi hissetmek için alıyorsunuz ancak sonuçlar bazen aksi olabiliyor. Annenin bütün gün elektirik süpürgesi elinde temizlik yapmak zorunda olması hoşuna gidecek ise bakabilirsiniz...

emreovec
emreovec

12921

İstemiyorsa bence zorlamayın. Çünkü o kedi evi biraz dağıtacak, yaramazlık yapacak, halılara ve koltuklara dadanacak (dadanabilir), tüy dökecek vs. vs. vs. benzeri şeyler yapabilir. Bu sebeple her hangi bir olayda kızacak ve sinirlenecekse kesinlikle alma. ciddi sorumluluk.

Teşekkür ederim herkese onun yerine sokaktaki yardıma muhtaç hayvanlara yardım etmeye karar verdim
:))))

can0zcan
can0zcan

285

Aynı durum bende de vardı ben çözümü şöyle buldum
ilk güzel şirin kedi resimleri videoları izlet
sonra kedi sevdirt sevsin kucaklasın şirin kediler bul yavru
böyle bi dene ben sonuç aldım :)

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

patipaticikpatisi ne kesinlikle katılıyorum. Özetle benim de anlatmak istediğim buydu...

kedisahibi
kedisahibi

1169

Sokaktan bir yavru kedi bul ama boyutça küçük olsun sevimli suratına kimse hayır diyemez emin ol annem de istemiyordu sonra kedi manyağı oldu benden daha çok seviyor diyebilirim:)

kedisahibi
kedisahibi

1169

ayrıac kediler her ay aşı olmaz 3 ayda bir iç dış parazit yeterli sadece bir kereliğine 3 tane aşı yaptıracaksınız sonra bitecek

akitalove
akitalove

19709

Şöyle diyim ben aileme meydan okuyup bir kedi sahiplendim 2 ay gecti aradan annem dedi yok kuşlara atliyo yok perdelere atlıyo yok her yere giriyo hatta mi hatta canavar gibi bisey dedi halilarin ustunden hoplaya ziplaya kosturuyo dedi istemiyorum etmiyorum dedi yetmedi benim çocugum baska acılarda cekti aynen bende onun cektigi acıları cektim tabi ilklerde annem.sıcak bakti ama sonradan katlanamadi o yuzden evdeki yavrucağı sadece sizin degil bütün ev ahalisinin istemesi gerekiyor hatta ortaklasa masraflarini karsilanmasi istenmeli evde sonra hem o can üzülüyor hem de kendiniz lutfen annenizi veya ailenizi ikna etmeye kalkismayin sokak kedilerini besleyin sahiplendirin ne biliyim onları sev belki ailen özenipde bir kedi bile isteyebilir bence bu yazılanları dikkate almalısın böylece bir can daha bu sekilde üzülmemis olur

Roza23
Roza23

19328

benim annem deyim yerinde ise nefret ediyodu kedilerden. annen gibi dusunuyodu hele kuma diskilamasi falan baya delirtiyordu onu ama bi gun sokakta yarali bi kedi buldum mecburen sicakta kalmali yoksa ölecekti zoraki bikac gun baktik gecici ev gibi dusunduk en basta. daha sonradan kedi surekli annemin pesinden ayrilmadi anneme deli oldu falan ve su an annem benden cok o kedimizi sever. geceleri beraber uyurlar. bence yardima muhtac bi yavru alirsan hayir diyemeyecektir ve yavas yavas kabullenecektir. kabullenmezse de sahiplendirmekten baska care kalmaz. Ama denemeye deger :)

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Merhaba aynı durumu bende yaşadım daha sonra anneme sevimli kedi videoları izlettim ve ona ilginç özelliklerini okudum ama annen genede yumusamassa hiç almayın çünkü sokağa dönerse çok üzülür yanlış anlama sadece bi tavsiye :)))

Kedilerin her ay aşı olmadığını biliyorum ama birileri anneme böyle şeyler söylemiş demek ki o da buna inanmış

Annemi ikna edebildim sonunda hiç zorlamadım.İnşallah seneye alabileceğiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1041 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR