Hiperaktif Kedi

Poyraz98
Poyraz98

3941 Puan

Merhaba arkadaşlar 8 aylık erkek kedim gündüz bir odadan diğerine koşturuyor oturma odasının kapısını genelde kapatıyoruz. Kapının açıldığını duyunca uyuyorsa bile birden fırlayıp içeri koşuyor sürekli camlarda dün saksıları devirdi. Yüksek tv ünitesi var sürekli ona çıkıyor Tv yi devirecek diye korkuyoruz aşırı yaramazlık yapıyor eskiden böyle değildi. Tuvaletini yaparken bazen bakıyorum beni görünce fırlayıp kaçırıyor kum dağıtıyor her yere daha önce yapmadığı şeyleri yapıyor dolapları çekmeceleri karıştırıyor gece saçlarımı ısırıyor yalamaya çalışıyor yada bilmiyorum. Tırmalamasına kızdıgımız yerlere gidiyor gözümüze baka baka tırmalıyor. Paspasını ağzıyla koparıyor. Engel olmasak mutfak tezgahında gezecek. Kedi uzaklaştırıcı sprey aldık bazı yasaklı bölgelere sıkıyoruz ama ona engel olmuyor. Böyle yaramaz kedisi olan var mı sebebi nedir ve bir ay sonra kısırlaştırmayı düşünüyorum kızgınlığa girdi çünkü davranışları değişir mi ameliyattan sonra??

4 CEVAP

kedisahibi
kedisahibi

1169

1 ay sonra değil kızgınlığı bitince kısırlaştırın ayrıca kedi bu mesela eyşan anormal sakin bir kedi kısır da değil adet dönemi de geçirmedi kısırlaştırmadan sonra sakinleşir çünkü çiftleşmek istiyor ve sürekli haraket halinde çok normal

Poyraz98
Poyraz98

3941

Kızgınlığı bittiğinde nasıl anlaşılır daha önce dişi baktığım için erkeğin davranışlarını bilmiyorum yaklaşık 3 haftadır böyle sanırım Ocak başında yaptırmam gerek şartlar gereği.

kedisahibi
kedisahibi

1169

idrar püskürtüyor mu

Poyraz98
Poyraz98

3941

Hayır 1 yaşından sonra oluyor diye biliyorum daha 8. Aya yeni girdi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 602 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR