Kuru Mamaların Protein Oranı Hakkında

KullenKa
KullenKa

185 Puan

50 günlük bir siyam kedim var. Şu anda acana pacifica kullanıyorum,fakat acananın idrar yollarında bozukluklara yol açtığını öğrendim.Ve siyam kedilerinde özellikle erkeklerde idrar yolu problemleri sık karşılaşılan birşeymiş. Bu yüzden sizce acana vermeye devam mı etmeliyim. yoksa farklı bir mamaya mı geçmeliyim? Yada acana ile az proteinli bir mamayı karıştırıp mı vermeliyim? eğer böyle yapmamı öneriyorsanız hangi markayla karıştırıp vereyim? cevaplar için teşekkürler şimdiden

14 CEVAP

Zeynepker
Zeynepker

2312

N&D mama da kullanabilirsiniz gerçekten kaliteli bir mamadır düşük tahıllı olanını hiç denemedim ama tahılsız olanını kedim severek yiyor.şu ana kadar kullandığım mamalardan en kalitelisi ve en sevileni N&D DİYEBİLİRİM.

Zeynepker
Zeynepker

2312

acana ile farklı bir mamayı karıştırmak kedi için çok da yararlı olmayabilir.birde mama değiştirmeye karar verirseniz 2 haftalık bir süreçte yavaş yavaş ve alıştıra alıştıra değişiştirmeya özen gösterin :)

yasement
yasement

119858

Gozlemledigim kadariyla protein orani ayni olan mamalardan biri tas yaparken digeri yapmayabiliyor. Hatta ayni mamanin tavuklu - balikli cesitleri bile kedide fark edebiliyor. Yine de erkek kedilerde tas yaptigi daha cok gorulmus acana nd micho mamalarini tercih etmemekte fayda var.

eltarcin
eltarcin

116201

Var.Proteine sahip olmasına sahip ama hayvanın gözünü kulağını kuyruğunu koyunca mamanın içine et diye o zaman proteinin ne anlamı kalır ? Ayrıca hayvan deney ve işkenceciliğini saymıyorum bile.Daha bir sürü sayarım ama maalesef petlebi hesabımı bloklayacağı için yazamıyorum.Peki sizin önerebileceğiniz mamalar var mı ?

eltarcin
eltarcin

116201

Evet Acana ile Orijenin tek kötü özellikleri aşırı protein içermeleri :)
Biz şuan orijen kullanıyoruz.Bizimki çok hareketli olduğu için hepsinii yakıyor.Evin ağası olan kedilere önerilmiyor :D EVO size önerebileceğim en iyi marka ama buda maalesef türkiyede yok.Bu yüzden önerebileceğim en iyi marka İNSİNCT.Sakın RC'ye başvurmayın.Birçok kişi ırklara özel mamaları var diye alıyor ama siz bu hataya düşmeyin.

kedisahibi
kedisahibi

1169

ona bakılırsa royal canın proplan ve hills çöpleri de acana ve orijendan daha fazla proteine sahib buna bir cevabınız var mı?

kedisahibi
kedisahibi

1169

bence size uygun mamalar şu anda inscint ve naturea ama barf en iyisi nd de labilir anca o da aynı oranda proteine sahip

Kediniz hareketliyse yuksek proteinli mamalarda problem yasamazsiniz yani yasayan nadirdir.en cok yapilan hata kedisi hareketsiz olanlarin yuksek proteinli mama tercih etmeleri.

kedisahibi
kedisahibi

1169

kaliteli mamalarda böyle bir şey yok

DogaM
DogaM

1045

Şu an kediniz yavru olduğu için zaten fazla proteine ihtiyacı var. Yavru kedi mamaları zaten normalden fazla proteine sahip olurlar yani Acana yı bırakıp bir kitten mamaya geçseniz bile protein oranı fazla olacak. 1 yaşına kadar Acana kullanın. Normal kitten mamalar da en az 10 aylık, ortalama 1 yaşına kadar kullanılır zaten. Bir yaşından sonra ND ye ya da Naturea ya dönüş yapın bence.

KullenKa
KullenKa

185

Öncelikle herkese cevaplar için teşekkürler.Kedim oldukça hareketli ama Acanaya geçtikten sonra kabızlık problemi yaşadı. Ve tuvaletini yaparken acı içinde bağırıyor.Ayrıca sadece dışkısında değil idrarında da aynı sorunu yaşıyor. Bana veren kişi reflex veriyormuş belki de yeni geçtiği içindir. zaten 8 gündür benimle ama genede endişeleniyorum. Sanırım çoğunluk nd ye geçmemi öneriyor ikisini değişimli olarak mı versem? ve koku problemi için bir çözüm var mı ? acana hem evi hem kediyi çok kokutuyor. son olarakta günde kaç gram mama vermeliyim? ölçü kabım yok.

KullenKa
KullenKa

185

Bir de acana kedimde çok gaz yaptı, kilo da aldırdı baya. İdrar yolu problemlerine yol açmayan ve çok koku yapmayan bir proteinli mama yok mu yani? hadi sağlığı için kokuya katlanırım ama en azından idrar yollarına zarar vermesin.

KullenKa
KullenKa

185

Brit care'nin de kuru maması varmış hem de hipoalerjenik onu önerirmisiniz?

Hayir degisimli olarak vermeyin bir mama belirleyin eger bu mama kedinize yaramadiysa iyide olsa kullanmanin manasi yok diye dusunuyorum her mama icin gecerli bu.baska mamalarida deneyin numune isteyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8274 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR