Kedim Bana Sinirleniyor

nidacan
nidacan

634 Puan

Ben 16 yaşındayım ve 20 gün- 1 ay önce kedi sahiplendim. Şu an yaklaşık 2 2buçuk aylık olan erkek bir yavru kedicik. Hiçbir şeyini eksik etmiyoruz ailemle beraber bakıyoruz tabiki. Sadece mutfağa girmesi yasak evde her alana girebiliyor mutfağa da kıyamadığımızda vs. giriyor zaten. Oyununu oynuyorum üstüne titriyorum ama bazen birden sinirleniyor. Üstüme atlıyor. İlk geldiğinde elimle çok oynuyordu tırmalıyordu ısırma yoktu ama artık atlayıp ısırmamız çıktı. Tırnaklarını da hüzelce kestim ama daha veterinere götüremedim bi veterinerden (yakınımız) öğrenip kestim ön tırnaklarını. Onda da sorun çıkmadı. Oyun oynatırken bi şeyleri kovalıyor ve fazla kovalatmıyorum da avcılık içgüdülerine zararlı olduğunu görüp. Topla oynuyor ip yumağıyla oynuyor sonra sinirlenip saldırıyor. İlk zamanlarında böyle değildi çok uysaldı. Asla verme sokağa atma gibi planımız yok bunun hakkında bir şey yazmazsanız sevinirim. Aynı zamanda yemek konusunda sıkıntımız var. Karnonhidrat yağ protein dengesini sağlamaya çalışıuorum kuru mama yemiyor ufaklık. Ne yedirebileceğim ve kedimi nasıl eğitebileceğim hakkında bilgi verirseniz hem ben hem de kedim rahtlamış oluruz ve çok sevinirim.

11 CEVAP

eccakir
eccakir

3113

Bizim kedimizde 2.5 aylık dişi. Kendi deneyimime göre bir kaç şey söyleyeyim size. Öncelikle daha cok küçük olduğu için hoplaması zıplaması oraya buraya dalması ve enerjisini atamayınca size yönelmesi normal çünkü oyun oynamak istiyor. Bazı davranışları aynı bebekler gibi oluyor çünkü oda bir bebek. Isırma konusunda dişleri kaşınıyor büyük ihtimalle ama dayanılmayacak bir hal almaya başlıyorsa hayır ve hişşşttt gibi sesler çıkararak uyarın ama elinizi hemen çekmeyin cünkü oyun zannediyor ve oyun oynuyorsanız yanından uzaklaşın bir süre ilgilenmeyin yanlış bir davranışta bulunduğunu anlamaya başlayınca gözünüzün icine bakıyor acıyormuş gibi yapınca ve bırakıyor en azından bizim ki böyle. Kuru mamaya gelince bizimki de ilk başta yemiyordu bir kaç gün hafif suyla ıslatıp verdik yedi şiştiği icin doğru mu yaptık orasını bilmiyorum. Şuan neredeyse bütün yutuyor kuru mamayı.

nidacan
nidacan

634

Tüylerini kabartıp yan yan yürüyor ve çok sinirli bakıyor. Kolumu ısırıyor ve burakmıyor. Canını acıtmamak için sert de çekemediğimden canım yanıyor haliyle. Çok da korkuyorum bazen. Aileme yaparsa güvenliğim için sahiplendirirler diye korkuyorum hem de.

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Merhaba ben kuzumu sahiplendigimde yaklaşık 3 aylık tı
İlk başta o da çok uysaldı daha sonradan dediğiniz gibi sinirlenince elimizi ısırıp tirmalamaya başladı :D
Yavruyken acıtmıyor ama şu an da yaklaşık 6-7 aylık ve gerçekten elimizi çizip kanattigi oluyor bu yüzden ben tırnaklarını kesmenizi tavsiye ederim (bilmiyorsanız veterinere kestirebilirsiniz:)) ama ısırma için henüz daha bi şey yapamadık ama tüy kabartıyor yan yan yürüme hakkında bilgim yok ;))

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Galiba hayır komutunu öğrenmesi gerek bi videolarını izleyin isterseniz ;))

simge356
simge356

986

ayni sorun bizdede var 5 aylik disleri cikti muhtemelen isirmasi o yuzdendir yan yan yuruyup sonra uste atlama hakkinda henuz birsey yapamadik

nidacan
nidacan

634

Ya ısırma tırmalama vs hadi neyse rahat bırakıyorum kızgınlığı geçince özür diler gibi yanıma geliyo boynumu yalıyo sürtünüyo uzun uzun bakoyo aramızda da bir bağ var eminim buna. Ama beklenmedik zamanlarda üste zıplaması cidden korkutuyor. Teşwkkür ederim yardımcı olan herkese :)

Elinizle oynattiginizda bu davranisi unutturmak gercekten vok zor sadece ziplama ve tirmalama huyunu baskilarsiniz ama en ufak birseyde yeniden ortaya cikiyor malesef.

Dumanlili
Dumanlili

907

Mutfak yasaksa yasaktır cüzdan yapıp bir kez alırsanız bir daha içeri almadığınızda nedenini anlamayacaktır ve kapıda aglayacaktir. Saldırganlık konusunda elinize atlaması falan çok normal oyun oynuyor. Bebek olduğu için dozunu ayarlayamıyor. ısırdığı da ya da tırnakladiginda şşt gibi bir tepki vererek oynamayı kes. Sakin elini hızlıca çekme bunu oyunun bir parçası olarak algılar. Hareketsiz kalmak ve sakinlestiginde yanından ayrılmak oyuna devam etmemek işine yarayabilir. Yine de seninle oynamaya çalışırsa başka bir oyuncak vererek kendi kendine oynamasını sağla.

nidacan
nidacan

634

Hepinize çok teşekkür ederim :)

YasaYasa
YasaYasa

8946

Öncelikle onun minnak bir bebek olduğunu unutmayalım:) dişleri kaşınıyor bebek gibi ondan isiriyodur kedi oyuncakları alırsan özellikle oltalı olandan elinden uzak olur böylece onla oynatirsan ve ssshthayır gibi şeyler dersen yaptigi yanlış davranışlara emin ol huyu kalkacaktir :)))

sbn
sbn

4

Kedilerde normal ısırıp tırmalama. 2 ayrı kedim oldu. kızgınlıktan ziyade sevgi gösterisi ve oyun arzusu. her ısırma ve tırmalamadan sonra oynamayı bırak uzaklaş 5 dk vs hiç ilgilenme. o anlayacaktır zamanla. çok rahatsız ederse su sık ama kedi için en ağır ceza olur. çok gerekmedikçe yapma. oyun ve uyku saatine dikkat et. eline saldırmasını istemiyorsan lazer vs kovalatabilirsin. ne yaparsan yap o avcılık içgüdüsü kaybolmaz.. uygun bir oyuncak seçebilirsin internete bakıp elinden uzakta oynayacağı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2249 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR