Kopeklerim Dışkı Yiyor.

aybike
aybike

2618 Puan

14 aylik ve 3 aylik iki yane kopegim var ve disari cikardigimda gezerlerken diski bulduklarinda yiyorlar.hayir dedigimde birakiyorlar ama bunu yapmaktanda vazgecmiyorlar.14 aylik olan kopegimde kucukken yapardi ama hayir diyerek vazgecirdim sanmistim ama simdi ara ara yapmaya basladi.acaba yavrudan dolayimi?ayni zamanda evde bir tanede kedim var ve gozumden kactiginda yada battigini fark etmedigimde ayni seyi kedinin dişkısinada ve kumunada yapiyorlar.bu tarz davranista bulunan baska kopekler varmi?bu konuda bilgisi ve tecrubesi okan varsa yardimci olabilirmi?

5 CEVAP

damladamal
damladamal

1942

birisine yapmasına izin vermeyin diğerininde yapmayacağını düşünüyorum

Robin
Robin

2466

başka köpek veya kedilerin dışkılarını yeme sebepleri de aynı şeyler olabilir ayrıca eğer siz onlara eve dışkılarını yaptıkları zaman ceza vermişseniz onu temizlemek içinde yapıyorlar olabilirler. bir de büyük ihtimalle bir köpeğiniz diğer köpeğiniz bu hareketi sergilediği için aynısını yapıyor birini engellerseniz diğeri de yapmaz diye inanıyorum sürü psikolojisi kısaca. kemal beyin verdiği tavsiyelere katılıyorum eğer bir sağlık sorunları yoksa bu yöntemle vazgeçirebilirsiniz ayrıca dışkının üzerine köpeğin sevmediği bir şey olan karabiber'i dökenler var ancak ben pek tavsiye etmem.

kemall
kemall

1919

Merhaba ben de zamanında bu dertten çektim ve baya araştırdım tek köpeğim olduğu için sanırım işim biraz daha kolay oldu ve düzeldi diyebilirim ama bence hala aklında var. bu durumun bir çok sebebi olabiliyor küçükken engellediğiniz bu davranış ileride tekrar edebiliyor ve bu çok sık görülen bir şey. bunun temeli ya sağlık sorunu ya davranış sorunu olarak belirtiliyor sağlık sorunu varsa genelde vitamin eksikliği,sağlıksız beslenme sonucu ortaya çıkan sindirim sorunları gösteriliyor bu sebeple veterinerin bakması gerekiyor bazı durumlarda, diğer sebep bence daha sık rastlanılan durum o da davranış bozukluğu, bunun da önüne geçmek mümkün. davranış bozukluğuna sebep olabilen bir çok sebep var stres bozukluğu kıskançlık vs vs gibi hatırladığım kadarıyla çözümünü yazayım ben şahsen sürekli kontrol altında tuttum tuvaletini yaptığında ve dışkısına yöneldiğinde dikkatini dağıttım oyuncak vs vs ile sesli oyuncaklar çok işe yarıyor bu konuda sonra da sevdim veya ödül maması verdim.

aybike
aybike

2618

Anladim..kendi diskilarini yemiyorlar baska hayvanlarinkine yoneliyorlar..yardiminiz icin tsk ederum

Gofretsla
Gofretsla

116585

Ananas verin veterinerimin tavsiyesiyle köpeğime haftada 3 kez ananas veriyorum. Kaka yemeyi önleyici bir özelliği varmış

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1756 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR